Elevii din Timişoara au ales liceul vocaţional în faţa liceului în limbă străină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasele cu predare în alte limbi decât limba româna au nevoie de mai mulţi elevi pentru a putea funcţiona din toamnă, în timp ce clasele vocaţionale sunt complete, ba chiar concurenţa pe locurile de acolo a fost mare.

Liceele vocaţionale din oraş şi-au îndeplinit planul de şcolarizare, adică majoritatea locurilor din clasele a IX-a au fost ocupate, ba chiar au înregistrat concurenţă la admitere. „Pentru clasa de educatori-învăţători a fost o concurenţă de 2,5 pe loc. La teologie s-au ocupat 28 de locuri din 30 şi 10 elevi au fost respinşi”, a spus Ionuţ Cristescu, directorul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara  Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre şcolile unde există clase speciale cu predare în limbă străină. La Colegiul Naţional Bănăţean, doar opt locuri din 30 au fost ocupate pentru clasa de ştiinţe sociale în limba germană. „Nu sunt suficienţi doritori pentru secţiile respective, sunt prea puţini copii. La liceele vocaţionale se duc copiii care speră că se vor realiza în profesia respectivă”, a spus Cornel Petroman, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Şanse pentru toată lumea

Situaţia s-ar putea schimba după a doua sesiune de admitere la liceu, care va avea loc săptămâna viitoare. Dacă până la toamnă nu se vor realiza planurile de şcolarizare pentru clasele cu predare în limbă străină, acestea vor fi desfiinţate. Din această cauză, chiar şi elevii care au medii de admitere doar puţin mai mari de cinci ar putea intra la licee de top. „Sigur că pot intra, dacă trec de probele de limbă. Dacă nu sunt copii de 9 şi 10, e bine să-i ai şi pe cei de cinci ca să completezi planul de şcolarizare”, a mai spus Petroman.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite