Povestea copiilor care fac cinste Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară" vă prezintă copiii geniali ai oraşului şi performanţele acestora, olimpici care îi bat la IQ şi pe docenţi. După aşii de la matematică, informatică şi română, vă facem cunoştiinţă cu cei mai buni copii de la limbile străine, fizică şi religie.

Corina Dabija de la „Gh. M. Murgoci", pregătită de prof. Daniela Drăghici, a luat premiul special al olimpiadei naţionale de latină: „A fost ceva extraordinar pentru mine, mai ales că anul acesta am început să studiez latina".

Denis Turcu, de la Colegiul Naţional „N. Bălcescu" (CNNB), îndrumat de prof. Cristian Andronic, a luat premiul I la olimpiada de fizică, iar Teodora Pascu, din acelaşi liceu, pregătită de prof. Carmen Pîrlog a obţinut tot premiul I, dar la germană.

Îndrumat de prof. Marilena Ivanov, elevul Colegiului "Murgoci", Bogdan Stanciu s-a clasat pe al VI-a loc pe ţară la olimpiada de engleză.
La olimpiada de religie, Alexandra Gheţu, elevă la "D. P. Perpessicius", pregătită de prof. Victoria Ferescu, a obţinut menţiune.

image

„Este ştiinţa viitorului"

De la etapa naţională a olimpiadei de limba rusă, elevi au adus „acasă" şase premii I. Florentina Fulger, de la „Murgoci" şi Elena Tasici, de la Liceul „D. P. Perpessicius" au obţinut 100 de puncte, adică punctajul maxim din concurs.Fetele sunt pregătite de prof. Maria Ştefan.

image

Eleva Luciana Iancu, de la CNNB, pregătită de prof. Ligia Eşanu, a obţinut premiul II la faza naţională a olimpiadei de franceză.
Ştefan Frigioiu, de la „Murgoci", pregătit de prof. Nicoleta Becheanu, a obţinut premiul special la olimpiada naţională de atronomie şi astrofizică: „Este ştiinţa viitorului, mă atrage".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite