EXCLUSIV: Povestea geniilor Brăilei care-i bat la IQ şi pe docenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară" vă prezintă copiii olimpici care ar merita un loc fruntaş în topul celor mai inteligenţi tineri din lume. Astăzi, dăm mâna cu geniile de la ştiinţe exacte, dar şi de la limba şi literatura română. Este vorba despre puştii teribili de la mate-info şi gramatică-română de la „Bălcescu".

Andrei, Teodora, Paul, Răzvan sau Bogdan sunt doar câteva nume obişnuite, în spatele cărora însă, se ascund copiii excepţionali ai Brăilei, cei ce fac cinste oraşului.

Accesoriile lor sunt medaliile şi numeroasele premii obţinute la concursuri şi olimpiade şcolare. Sunt modeşti, deştepţi şi frumoşi, iar atunci când trebuie să vorbească despre performanţele lor, îşi aleg cuvintele cu grijă şi se îmbujorează.

Astăzi vă prezentăm rezultatele Brăilei de la olimpiadele naţionale de matematică, informatică şi română.

Andreea Popa, Paul Crestez şi Alin Muşat, de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" au obţinut premiul III şi menţiuni la faza naţională a olimpiadei de matematică.

"Particip la olimpiada de matematică din clasa a V-a, iar la cea de informatică din clasa a IV-a. Mă atrag aceste discipline foarte mult şi le studiez cu plăcere, de aici şi rezultatele", spune zâmbind Paul. Elevii sunt pregătiţi de prof. Viorel Botea. Alţi trei elevi de la "Bălcescu", Patricia Mateiu, Răzvan Neacşu şi Miruna Chiţu, îndrumaţi de prof. Carmen Botea şi Iulian Daniilescu se pregătesc să plece la faza naţională a olimpiadei de matematică pentru clasele a V-a şi a VI-a.

Primul pe ţară la info

La olimpiada naţională de limba română, Teodora Gogu a obţinut premiul II, Corina Dabija, menţiune iar Diana Bădilă, premiul special. Toate sunt eleve ale Colegiului Naţional „Gh. M. Murgoci" şi au fost pregătite de profesorii Camelia Costin şi Daniel Kiţu.

„Subiectele olimpiadei au fost accesibile şi chiar mi s-au potrivit. Mă bucur că reuşesc să îmi împart timpul între momentele de învăţare şi de relaxare", ne-a spus Teodora care, anul trecut a lansat o carte, iar anul acesta a realizat o expoziţie de pictură.

La olimpiada de informatică, secţiunea gimnaziu, Andrei Radu, de la Palatul Copiilor a obţinut Premiul I pe ţară, iar Dragoş Mircea, de la "Bălcescu" a luat medalia de argint, la secţiunea liceu. Profesorii care au pregătit elevii sunt Silvia Ciurea şi Toncea Cristian.

„Felicit profesorii care au pregătit şi îndrumat elevii spre performanţă şi olimpicii pentru rezultatele deosebite", a punctat prof. Paul Pruş, inspector de informatică.

În ediţia de mâine a ziarului veţi face cunoştiinţă cu alţi copii extraordinari.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite