Află de aici cine sunt cele mai bune fete ale Brăilei la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

9.93 reprezintă cea mai mare medie obţinută, în acest an la BAC, în Brăila. Trei fete au reuşit să se situeze pe aceeaşi linie: Elena Mitu, Ana Maria Paraschiv şi Ana Maria Stretcu.

Elena este absolventă a Liceul „N. Iorga", profil ştiinţe sociale şi este din Şuţeşti. Ea a obţinut 10 la geografie şi istorie şi 9.80 la limba română.

„Subiectele mi s-au părut de nivel mediu, nu au fost foarte grele. Cu toate acestea, rezultatul obținut a fost o adevărată surpriză pentru mine. Nu mă așteptam. Vreau să urmez Facultatea de Drept, la Iași", ne-a spus Elena.

Exclusiv: Elevele de nota 10 ale Brăilei sunt colege de bancă

Cele două Ana Maria sunt absolvente ale Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu", profil matematică -informatică. Paraschiv a obţinut nota maximă la limba română şi la matematică, iar la fizică a fost notată cu 9.80.

„Cred că la fizică a fost mai dificil. Nu neapărat greu, dar mult prea mult pentru trei ore", a explicat Ana Maria Paraschiv.

Stretcu a obţinut nota 10 la limba română şi la fizică, însă a pierdut câteva procente la matematică, 9.80: „Acum că s-a terminat, pot spune că nu a fost aşa de greu".

Brăila: Aflați de aici ce notă ați luat la Bacalaureat 2010

Coincidenţă sau nu, cele două Ana Maria au studiat în acelaşi liceu, au fost în aceeaşi clasă, au fost colege de bancă din clasa a VII-a până în clasa a XII-a şi au obţinut aceeaşi notă la Bacalaureat.

„A fost un şoc pentru mine. Ştiam că nu pot îngrăşa prea tare porcul în ajun, dar mai învăţam acolo unde ştiam că am lipsuri", spune Ana Maria Streche.

Promovabilitate la Bac: 73,05%/Vezi aici topul liceelor din Brăila

La fel de suprinsă de rezultat a fost şi Ana Maria Paraschiv, care se aştepta să obţină o notă bună, dar nu cea mai bună. „A fost o surpriză. Spun asta pentru că avem mai mulți colegi în clasă care au muncit mult mai mult, care promiteau mult mai mult, de la care erau așteptări mult mai mari", precizează Ana Maria Paraschiv.

Hotărâtă, dar în același timp timidă, Ana Maria Stretcu vrea să urmeze Facultatea de Jurnalism sau de Limbi Străine. „Adică opt ani de mate - info se duc pe apa sâmbetei la mine. În adâncul meu sunt mai umanistă. Tind mai mult spre umanism, decât spre științele exacte", ne explică viitoarea studentă.

Bacalaureat: „O să avem o ţară de lăcătuşi şi de chelneri!”

Ana Maria Paraschiv vrea să-și continuie studiile la Universitatea Politehnică, Facultatea Automatică și Calculatoare sau la Universitatea București, Facultatea de Matematică. „Am hotărât să meg pe aceeași linie. Și în plus, eu nu am înclinație spre partea umanistă", conchide tânăra.

Citiți și:

Două eleve din Brăila au intrat la liceu cu media 10/Află de aici care sunt primii cinci elevi repartizați

Brăila: Absolvenţi ai clasei a opta, vedeţi aici la ce liceu aţi intrat!

Brăileanca Lavinia Chiţuleasă a terminat gimnaziul cu nota maximă/Vezi aici performanțele elevei!

Preşedintele Patronatului Cărnii de Porc anunţă începutul crizei alimentare. El s-a adresat premierului şi preşedintelui

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite