Bacalaureat: „O să avem o ţară de lăcătuşi şi de chelneri!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este reacţia elevilor care au dat examen la mate şi spun că subiectele au fost mai grele decât la olimpiadă. Dacă susţinătorii examenului la istorie s-au arătat extrem de fericiţi, ieri, după bac, cei de la real au fost temători în privinţa rezultatelor: „subiectele de la matematică M1 au fost de olimpiadă".

Peste 1.900 de absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut ieri proba profilului la Bacalaureat, adică istorie pentru profilul uman şi matematică pentru profilul real.

Emoţie multă şi în unele cazuri, lacrimi de fericire. La ieşirea din sălile de examen, unii săreau în sus de bucurie, iar alţii erau mulţumiţi că au „picat pe subiect".

Cristian Şerbănică, absolvent al Liceului cu Program Sportiv, ne-a spus: „Sper să iau peste 8.00, acum mai depinde şi de profesorii corectori. Pentru mine, partea a III-a a fost o mică surpriză. Puteam să jur că va pica altceva, Constituţiile sau Romanitatea românilor. Per total, subiectele au fost uşoare".

De aceeaşi părere este şi Ana Maria Bianu, care a susţinut examenul în centrul organizat la Liceul „M. Sebastian".

„Am încredere că trebuie să fie totul bine tinând cont şi câte emoţii am avut. Adevărul este că de istorie mi-a fost cel mai frică, dar nu a fost atât de greu. Au fost subiecte normale. Dar a trecut şi acum aştept ziua de vineri ca să înceteze toate emoţiile", a spus eleva.

Ca la olimpiadă

Dacă la istorie, elevii au spus că subiectele au fost uşoare, la matematică părerile au fost împărţite. Cel puţin, cei care au dat matematică M1 s-au arătat dezamăgiţi de subiecte, afirmând că au fost extrem de grele.

image

„Subiectele au fost mai grele decât cele de la olimpiadă. Nu este posibil aşa ceva, parcă spuneau că Bacalareatul este de nivel mediu", ne-a declarat Cristian Bălan, absolvent al Liceului „Panait Cerna", profil matematică - informatică.

Revoltat, colegul său, Paul Schiller a spus: „Să le fie ruşine că ne-au dat subiecte care ar da bătai de cap şi olimpicilor. Nu-i nimic o să avem ceea ce se doreşte - o ţară de lăcătuşi şi de chelneri".

În replică, inspectorul şcolar general, prof. de matematică Viorel Botea ne-a precizat că subiectele au fost normale, iar dificultatea specifică profilului. „Evident ca la M1, subiectele au fost mai dificile, dar orice elev care a învăţat poate obţine cu uşurinţă minim nota 6.00", a conchis profesorul.

Fără incidente notabile

A doua probă scrisă a Bacalaureatului s-a desfăşurat în condiţii normale. Dacă la limba română, un elev a fost prins copiind si dat afară din examen, ieri nu s-a mai înregistrat niciun caz de fraudă.

Împreună cu un reprezentant al Ministerului Educaţiei, conducerea ISJ a verificat toate centrele de examinare şi de evaluare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite