România, luată în pumni de clanurile interlope. Topul clanurilor, oraș cu oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuțu Cămătaru conduce cel mai puternic clan interlop din România
Nuțu Cămătaru conduce cel mai puternic clan interlop din România

Moartea sportivului american Chauncey Hardy, după o bătaie încasată de la un interlop din clanul "Butoane", aduce din nou în atenția publicului cea mai gravă problemă de siguranță publică cu care se confruntă România: clanurile interlope.

Clanurile interlope care au pus acum stăpânirea pe cartiere și chiar orașe întregi au crescut, an de an, cu sprijinul și sub ochii autorităților. Luptele de stradă, pentru controlul teritoriului, dezvăluie o parte din fenomen. Cazurile în care s-a ajuns la crime expun agresivitatea patologică a agresorilor.

Adevărul.ro prezintă topul celor mai periculoase clanuri din România, oraș cu oraș

BUCURESTI Clanurile interlope care bagă groaza în bucureşteni VIDEO/ FOTOGALERIE

În Bucureşti există mai bine de zece grupări de acest gen care controlează diferite zone din oraş. Scandalurile provocate de membrii lor au proporţii mari şi de multe ori implică arme. Clanurile cunoscute în Capitală se ocupă cu ilegalităţi de toate felurile, de la cămătărie şi taxe de protecţie, până la trafic de carne vie, răpiri şi crime.

TIMISOARA: Clanurile care au speriat Vestul: baştanii mafiei imobiliare care au pus mâna pe oraş şi fiii primarului din Deta, implicaţi în cazul taxelor de protecţie

Poliţiştii par legaţi de mâini atunci când vine vorba de clanurile care au terorizat Timişoara. Baştanii din oraş, dar şi fraţii Roman - odrasle ale unui primar PDL - au fost implicaţi într-o serie de scandaluri, s-au ales cu dosare penale, dar nu au ajuns nicio zi după gratii.

image

Foto: Fratii Roman

IASI Costel Corduneanu, de la sportiv de top la cap al lumii interlope

Liderul clanului Corduneanu a reprezentat ţara noastră la lupte libere la două Jocuri Olimpice înainte de a ajunge unul dintre cei mai temuţi interlopi din Moldova.

CLUJ Clanurile de interlopi care terorizează Clujul

Personaje din lumea interlopă a Clujului, precum Gore şi fiii lui, Adalbert Valentin Şule, zis şi Tinuţ, sau Vlad Alexandru Ţepeş au terorizat Clujul de-a lungul ultimilor ani.

GALATI Cumetrie între interlopi. Mafioţii din Galaţi au "tentaculele" întinse în toată ţara VIDEO

Arestarea lui Florin Ghinea, mai cunoscut sub porecla de Ghenosu, a fost cea care a scos la iveală relaţiile strânse dintre reţelele mafiote e la nivel naţional. Printre apropiaţii lui Ghenosu se numără membrii clanului Ogeacă de la Galaţi.

image

Foto: Florin Ghinea, zis Ghenosu

CONSTANTA Cele mai violente incidente de stradă din ultimii ani, provocate de clanurile lui Pitbull şi Spaniolul

Clanurile de interlopi care stăpânesc Constanța: Frații, Spaniolul, Pitbull

Reporterii „Adevărul“ Constanța au realizat o succintă trecere în revistă a celor mai violente incidente petrecute în ultimii șapte ani la Constanța. Interlopii au acționat fără nicio frică.

CRAIOVA Clanurile de interlopi din Craiova: „Frăţia“ şi „Pară“, cele mai notorii

De trei ani de când Mihai Pîrvu, zis Caiac, a fost împuşcat mortal, scandalurile de pe străzile oraşului au început să se rărească.

ARAD Clanurile interlope ce au terorizat Aradul: Uțu Rohozneanu și “locotenenții” săi la un pas de a fi liberi

Banii şi supremaţia erau Crezul lor. Nimeni şi nimic nu le stătea în cale, atunci când îşi propuneau să ceară taxe de protecţie peste taxe de protecţie sau când luau apartamente cu “japca” de la oameni, aşa cum rezultă din cercetările procurorilor. Ei erau “spartanii”, spunea unul dintre interlopi. “Nimeni nu se pune cu spartanii”, se lăuda acesta.

image

Foto: Uţu Rohozeanu

SLATINA: Clanul lui Bercea Mondial a luat Slatina în stăpânire

Clanul Bercea este condus de unul dintre cei mai mari interlopi din România, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. El şi membrii familiei sale au fost implicaţi în ultimii ani în numeroase scandaluri, fiind cercetaţi în 119 dosare penale.

BISTRITA Interlopii Bistriţei, de la sportivi la traficanţi de profesie

Fuji, Mădăritu' sau fraţii Trandafir din Beclean sunt câteva dintre numele care au făcut legea în lumea interlopă bistriţeană. Deşi toţi au ajuns după grati la un moment dat, majoritatea au scăpat pentru că dosarele în care erau acuzaţi fie sunt amânate la nesfârşit fie judecătorii au dat sentinţe foarte uşoare

TURNU SEVERIN Clanurile de interlopi din Drobeta Turnu-Severin

Severinul riscă să se înscrie în topul oraşelor periculoase din România din cauza evenimentelor din ultimi ani, în care protagoniştii sunt cunoscuţi membri ai lumii interlope severinene.

PIATRA NEAMT Clanurile care-şi împart puterea în Piatra Neamţ: Mararu, Ţâţă şi Mironescu

Numele lor au fost din ce în ce mai vehiculate în ultima perioadă. Asasinatul lui Gheorghe Mararu din 14 noiembrie 2010 a produs schimbări în poliţia nemţeană, băiata primită de Mironescu în luna februarie a acestui an i-a băgat după gratii pe locotenenţii lui Ţâţă.

image

Foto: Ioan Mironescu

CALARASI Clanurile de interlopi Chirmuș și Zăbălaru fac legea în Călărași

Chirmuș și Zăbălaru din Călărași sunt două dintre grupările infracționale care fac legea în Călăraşi. În aprilie 2011, membrii celor două clanuri s-au luat la bătaie în plină stradă, cu săbii, bâte, cuţite, pietre şi pistoale.

RAMNICU VALCEA Clanurile care au speriat Vâlcea: Interlopii lui Piele şi Stoica, vânaţi de poliţişti, eliberaţi de instanţe

Cele două clanuri au intrat în atenţia publicului după ce, în vara anului trecut, au avut o adevărată răfuială cu săbii şi pistoale la un restaurant din Râmnic.

ALBA IULIA Clanurile care au speriat Alba: proxeneţi, bătăuşi, recuperatori cu cocteiluri „Molotov“

Poliţiştii şi procurorii din Alba au reuşit în ultimii doi ani să „distrugă“ clanuri de interlopi care au speriat oraşe precum Alba Iulia sau Cugir. Dosare cu zeci de inculpaţi sunt în prezent pe rolul instanţelor de judecată.

TULCEA Primii cămătari prinşi în flagrant în Tulcea sunt liberi şi acum GALERIE FOTO şi VIDEO

Evenimentul istoric din urmă cu peste doi ani,  când au fost arestaţi doi cunoscuţi interlopi care şantajau o familie din localitate, a rămas fără urmări şi în momentul de faţă.  Viorel Curea zis „Uscatu“ şi Ion Feraru zis „Ţapai“ au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau bani de la o familie de oameni de afaceri din Tulcea fiind arestaţi în faţa unui magazin de pe strada Păcii. Imediat au fost puşi în libertate, iar procesul trenează de mult timp.

REŞIŢA Caraş-Severin, controlat de interlopii care fac legea cu sabia şi cu pumnul

Remus Mogoşan, Slavco Avram sau Marius Ciulan sunt doar trei dintre infractorii care fac sau au facut legea la frontier cu Serbia. Fie ca au terorizat politisti de frontier, procurori sau chiar locuitorii din zona, colectand taxe de protectie, cei trei sunt renumiti in toata Romania pentru agresivitatea de care au dat dovada in raport cu fortele de ordine.

Mărturii şoc despre clanul „Butoane” şi lumea interlopă din Giurgiu: „Era gunoier, se ducea la groapa de gunoi şi căuta sticle şi borcane, apoi le vindea"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite