Costel Corduneanu, de la sportiv de top la cap al lumii interlope

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Corduneanu, liderul unui clan interlop din Iaşi
Costel Corduneanu, liderul unui clan interlop din Iaşi

Liderul clanului Corduneanu a reprezentat ţara noastră la lupte libere la două Jocuri Olimpice înainte de a ajunge unul dintre cei mai temuţi interlopi din Moldova.

Când a ajuns la prima olimpiadă, Costel Corduneanu era deja campion mondial la cadeţi şi vicecampion european la lupte libere. Se întâmpla în 1992, la Olimpiada de la Barcelona, competiţie de la care Corduneanu s-a întors locul IX. Patru ani mai târziu, la Atlanta, liderul celui mai temut clan de interlopi din Iaşi a obţinut locul XIV.

În acest timp, Costel s-a împrietenit cu nume de marcă ale sportului românesc, cum ar fi scrimeura Laura Badea şi pugiliştii Francisc Vaştag şi Leonard Doroftei.

image

Costel Corduneanu s-a retras din activitate în 2002, însă până atunci a reuşit să pună pe picioare clanul interlop pe care îl conduce şi în prezent şi care s-a specializat pe jafuri, bătăi, fraude bancare şi trafic de carne vie.

La începutul lui 2010, reţeaua clanului Corduneanu a fost demascată de forţele legii, iar Costel a fost arestat. După un an de detenţie, Costel şi restul locotenenţilor din clanul Corduneanu au fost eliberaţi, urmând să fie judecat în libertate.

La sfârşitul lunii septembrie a acestui an a fost arestat din nou. Nu a stat decât o săptămână după gratii, pentru că judecătorii au decis că poate fi cercetat în stare de libertate.

De pe podium, la zdup

Un alt sportiv de referinţă în peisajul ieşean, dar care a trecut şi el pe la penitenciar, este Giani Gogol. În perioada competiţională, boxerul şi-a trecut în palmares titlurile de campion european, vicecampion mondial de tineret, campion balcanic şi multiplu campion naţional.

Momentul de tristă amintire din cariera lui s-a consumat în 1994. Ieşeanul a fost acuzat că, alături de Costel Corduneanu, ar fi participat la jefuirea unor familii de români dintr-un hotel din Polonia, motiv pentru care a fost condamnat în 1998 la un an şi opt luni de detenţie în Penitenciarul din Iaşi.

Alte titluri despre acest subiect:

EXCLUSIV Costel Corduneanu, de la medalii la cătuşe (VIDEO)

Costel Corduneanu a fost arestat UPDATE

Zece membri ai clanului Cordunenilor au fost eliberaţi din Penitenciarul Gherla (UPDATE)

Clanurile care conduc Moldova. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan

Iaşi: Procesul clanului Corduneanu va fi reluat de la zero după şase ani de judecată

Interlopul Costel Corduneanu a fost eliberat

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite