EXCLUSIV Costel Corduneanu, de la medalii la cătuşe (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul sportiv a devenit celebru după ce a lăsat luptele greco-romane pentru luptele de stradă şi alte ilegalităţi. „Adevărul de Seară“ vă prezintă cum a ajuns Costel Corduneanu din lumea sportivă în cea interlopă.

Provenit dintr-o familie nevoiaşă cu 11 copii, Costel Corduneanu s-a îndreptat de mic către secţia de lupte a Clubului Sportiv Nicolina.

„Costel avea abilităţile fizice necesare pentru a face performanţă, dar şi curaj şi tupeu, fără de care nu ai nicio şansă la lupte“, îşi aminteşte Gheorghe Broşteanu, antrenorul lui Costel din acea vreme.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Viitorul cap al clanului Cordunenilor a fost campion mondial la cadeţi şi s-a remarcat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, cele din Barcelona (1992) şi Atlanta (1996).

Urmăriţi în exclusivitate pe iasi.adevarul.ro un film de la antrenamentele fraţilor Costel şi Gheorghe Corduneanu

Puţini mai ştiu că tânărul Corduneanu, recent „săltat“ de mascaţi, a fost el însuşi om al legii. El era angajat cu grad de subofiţer în cadrul cluburilor Steaua şi Dinamo Braşov, unde era legitimat în anii ’90. El voia însă mai mult.

„Din cauză că banii câştigaţi în ţară erau prea puţini, Costel lupta pentru echipe din Elveţia şi Germania din septembrie până în decembrie şi se mai descurca. În cele din urmă, lipsurile s-au dovedit a fi prea mari, iar Costel a apucat-o pe acest drum“, a mai povestit Gheorghe Broşteanu.

La final, din cauză că nu mai putea să slăbească pentru a face categoria de 54 kilograme, Costel Corduneanu s-a retras din sport în 2002.
Între timp însă, el a pus bazele unuia dintre cele mai temute clanuri de interlopi din zona Moldovei. Pe lângă jafuri, bătăi, fraude bancare şi trafic de carne vie, Cordunenii au devenit celebri şi datorită luxului pe care îl afişau când petreceau.

La chefurile acestora cântau numai nume grele din rândul maneliştilor, care erau răsplătiţi „fără număr”. Ajunşi celebri, Costel şi fraţii săi au ajuns să se tragă de şireturi şi cu mondenităţi, cum ar fi creatorul de modă Cătălin Botezatu.

CITIŢI ŞI:

Judecătorii au arestat 17 membri ai grupării Cordunenilor

Încă un membru al clanului Corduneanu prins de poliţişti (VIDEO)

Reţeta Clanului Corduneanu de a scoate bani de pe urma hoţilor/ INTERCEPTĂRI ŞOC

Clanul lui Corduneanu a santajat o judecătoare şi un procuror din Galaţi

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite