Judecătorii au arestat 17 membri ai grupării Cordunenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Bogdan (stânga), fost Corduneanu, încătuşat lângă Iulian Bogdan, vărul său, este considerat şeful grupării interlope
Constantin Bogdan (stânga), fost Corduneanu, încătuşat lângă Iulian Bogdan, vărul său, este considerat şeful grupării interlope

Aceştia au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia Tribunalului poate fi atacată la instanţa superioară.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO EXCLUSIV Imagini de la antrenamentele de lupte ale fraţilor Corduneanu

Încă un membru al clanului Corduneanu prins de poliţişti (VIDEO)

Reţeta Clanului Corduneanu de a scoate bani de pe urma hoţilor/ INTERCEPTĂRI ŞOC

21.20: După aproape 12 ore de audieri, judecătorii Tribunalului Iaşi au admis propunerile de arestare preventivă formulate de procurori în cazul a 17 dintre cei 21 de membri ai grupării conduse de Constantin Bogdan, fost Corduneanu.

Pentru că majoritatea celor aduşi azi în faţa judecătorilor au plecat acasă pentru că le expirase ordonanţele de reţinere, oamenii legii au plecat deja în căutarea lor, pentru a-i introduce în arest. Singurii care au scăpat să stea în spatele gratiilor au fost Carmen Mihalcea, soacra lui Adrian Corduneanu, Elena Călin, soacra lui Vasile Călin, fost Corduneanu, Ş. R. A. şi Cezar Maftei.

În cazul lor, procurorul de caz a luat decizia în cursul zilei de astăzi să renunţe la propunerile de arestare preventivă. Pentru carmen Mihalcea, magistraţii au cerut luarea măsurii interdicţiei de a părăsi localitatea.

"Consider că celor pe care îi apăr li s-a îngrădit dreptul la apărare. Am făcut recurs", a declarat Marius Striblea, unul din avocaţii clanului Corduneanu.

"Nu înţeleg motivul, cel puţin în cazul lui Constantin Darie. El este acuzat de fapte din 2007 şi a fost audiat de doua ori în anul 2008 şi 2009, iar acum este pericol public", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Constantin Darie şi a lui Ş. A.

Ora 20.50: Bogdan Tofan a părăsit şi el sala de judecată. „Nu sunt vinovat. Plec acasă“, a spus Bogdan Tofan înainte de a ieşi din Palatul de Justiţie. Clădirea este înconjurată de maşini de poliţie cu girofarurile aprinse şi oameni ai legii în civil.
Echipajele vor acţiona în cazul în care instanţa va dispune arestarea membrilor clanului Corduneanu, iar cei deja liberi vor fi aduşi înapoi. Judecătorii vor lua o decizie în acest sens în aproximativ un sfert de oră.

Ora 20.30: Petronela Tiugă, fostă Corduneanu, a ieşit în urmă cu câteva minute din sala de judecată, fără cătuşe pe mâini, după ce ordonanţa de reţinere de 24 de ore a expirat.

Ora 20.20
: După 11 ore de audieri la Tribunal, din cele 21 de persoane aduse la instanţă dimineaţă cu propunere de arestare preventivă, doar cinci se mai află acum în completul de judecată, în baza ordonanţei de reţinere emisă de procurori: Constantin Bogdan, fost Corduneanu,  Adrian Corduneanu, Bogdan Tofan, fost Corduneanu  Petronela Tiugă, fostă Corduneanu, şi Ciprian Tănase Panagachi.

În cazul celorlalţi, fie le-au expirat deja ordonanţele de reţinere şi au putut ieşi liberi din Tribunal, fie procurorii au renunţat la propunerea de arestare preventivă. La ora 21.45 va expira şi măsura reţinerii luată în cazul lui Constantin Bogdan, liderul grupării. În cel puţin două ore, judecătorii Tribunalului Iaşi vor decide dacă membrii reţelei vor fi arestaţi pentru 29 de zile sau cercetările vor continua cu ei în libertate.

Ora 18.50: „Nu sunt vinovat de şantaj, mă duc acasă la cei trei copii şi soţia mea care mă aşteaptă. Sunt un om bolnav", a spus Daniel Tîrşu, unul dintre apropiaţii clanului Corduneanu, cercetat pentru şantaj.

Doar în cazul a 12 persoane din cele 21 cercetate nu a expirat încă ordonanţa de reţinere.

„Nu am văzut în viaţa mea sumele care se vehiculează. Pe mine m-au ridicat dintr-o cameră de cămin. Mi-a expirat măsura, dar nu plec", a declarat Ion Ciubotariu, zis Baban.

Ora 18.30 A expirat ordonanţa de reţinere lui Cezar Maftei şi Constantin Darie. După nouă ore jumătate de la începerea procesului, încă patru avocaţi mai trebuie să pună concluzii pentru clienţii lor.

Ora 17.00 Pentru Elena Călin şi Târşu Daniel au expirat ordonanţele de reţinere, iar cei doi au ieşit de la Tribunal cu puţine minute în urmă. Un alt membru al clanului Ioan Ciubotariu, zis "Babanul" a fost lăsat în libertate, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere

Ora 16.24 Carmen Mihalcea, soacra lui Adrian Corduneanu, a părăsit în urmă cu câteva minute sala de judecată, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere emisă de procurori. În cazul său, procurorul de caz a decis să nu mai ceară arestarea preventivă ci doar luarea măsurii interdicţiei de a părăsi localitatea.

Ora 16.00 Pentru un alt bărbat ridicat ieri de mascaţi a expirat ordonanţa de reţinere. Radu Prundeanu a ieşit din sala de judecată, şi-a anunţat soţia că poate pleca, dar că a decis să rămână în sală la audieri.

Ora 15.40 Deja Ş. R. A. a fost eliberat la 15.40, după ce procurorul DIICOT care s-au ocupat de caz i-a anunţat pe judecători că renunţă la propunerea de arestare pentru patru persoane.

Şedinţa de judecată începută la ora nouă în care au fost audiaţi membrii ai lumii interlope din Iaşi ar mai putea dura încă câteva ore. Până la ora 15.30, doar doi avocaţi din cei aproape zece şi-au susţinut pledoariile. Au fost invocate excepţii printre care şi faptul că membrii clanului Corduneanu nu au fost audiaţi în calitate de inculpaţi, ci doar de învinuiţi.

Printre cei care deja au ieşit liberi de la instanţă de numără prietenul lui Costel Bogdan, fost Corduneanu, Ş. R. A. Pentru o altă membră a clanului, Carmen Mihalcea, soacra lui Adrian Corduneanu procuroril a cerut retragerea propunerii de arestare.

Potrivit procurorilor DIICOT, au precizat într-un comunicat că grupul infracţional acţiona pe teritoriul României, dar şi în Republica Moldoca şi pe teritoriul statelor Italia, Spania, Irlanda, Austria şi Germania. Sumele rezultate din săvârşirea infracţiunilor, de peste două milioane  de euro, erau expediate lui Constantin Bogdan sau unor persoane de încredere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite