Clanurile de interlopi care stăpânesc Constanța: Frații, Spaniolul, Pitbull

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interlopii fac scurte escale după gratii
Interlopii fac scurte escale după gratii

Poate cea mai veche grupare din Constanţa este cea a lui Ismail Iaşar, zis Săceanu, care stăpâneşte încă din anii ‘90 cartierul Piaţa Chiliei, locuit în majoritate de romi. Săceanu s-a retras din linia întâi, însă faima familiei şi puterea a fost transmisă nepotului Sedan şi fiului Bekir. „Familia“ numără câţiva zeci de adepţi gata să sară la cel mai mic semn de scandal.

Gruparea Fraţii aparţine lui Mihăiţă şi Traian Vasea. Cei doi s-au implicat rar într-un conflict de stradă, preferând să se ocupe de afaceri. Grupul numără aproximativ 50 de membri. Cei doi fraţi împreună cu discipolii lor Usein Sali, Victor Şerban şi Cristian Gheorghiu sunt inculpaţi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului. Până acum nu s-a dat nici o sentinţă.

Rănit în răfuiala armată cu interlopii din Eforie: „Puteau să mă omoare"

Adversarii declaraţi ai Fraţilor sunt din clanul Spaniolul, înfiinţat de Petrică Tomescu. Gruparea numără 50 de membri. Tomescu a fost arestat în aceeaşi perioadă cu fraţii Vasea, Cristian Gherghişan, Lucian Călimărea şi Cristian Fălcuş zis „Ipu“, după ce anchetatorii au conexat mai multe cauze penale şi i-au trimis în judecată. Dosarul nu a ajuns la nici un termen pe fond, pentru că avocaţii au invocat mai multe excepţii de neconstituţionalitate.

Un alt clan, rival al Spaniolilor, şi-a luat numele după porecla şefului Marius Aurel Mihai - Pitbull. Spaniolii şi Pitbullii s-au încăierat în cel mai violent război de stradă înregistrat la Constanţa, în iulie 2004, când primul episod s-a consumat la terasa Beta din plin centrul oraşului. Toate forţele de ordine au fost atunci în alertă maximă până la potolirea beligeranţilor. Seria de violenţe s-a lăsat cu demiteri în Poliţie.

Şofer împuşcat în trafic în Eforie. Trupele speciale ale Poliţiei descind în staţiune

Comando poliţienesc pentru Gio (Grupări Infracţionale Ocazionale)


Activitatea grupărilor stradale este monitorizată de un compartiment special al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa: Grupări Infracţionale Ocazionale.

Scandal pe o stradă din Constanţa. Poliţiştii au tras focuri de armă


„Nu este vorba de interlopi. A fi interlopi presupune a face parte dintr-o reţea care se ocupă cu infracţiuni de criminalitate organizată, caz în care ar fi fost cercetaţi de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate. Noi în Constanţa ne confruntăm cu grupuri de persoane care au altercaţii între ele. Se întâlnesc, se bat şi se despart sau se împacă şi îşi retrag declaraţiile date la Poliţie“, explică poliţiştii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite