Interlopii Bistriţei, de la sportivi la traficanţi de profesie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fuji este la închisoare pentru tentativă de omor
Fuji este la închisoare pentru tentativă de omor

Fuji, Mădăritu' sau fraţii Trandafir din Beclean sunt câteva dintre numele care au făcut legea în lumea interlopă bistriţeană. Deşi toţi au ajuns după gratii la un moment dat, majoritatea au scăpat pentru că dosarele în care erau acuzaţi fie sunt amânate la nesfârşit, fie judecătorii au dat sentinţe foarte uşoare

Cei mai mulţi dintre capii lumii interlope bistriţene au avut ca principal „obiect de activitate" traficul de persoane. Au fost însă şi cazuri de reglări de conturi sau bătăi în plină stradă.

Fraţii Trandafiri, clanul Beclenarilor

Cei trei fraţi Trandafir, din Beclean şi mai mulţi prieteni ai lor au pus bazele unui adevărat cartel al traficanţilor de carne vie în micul oraş de pe Someş. Potrivit procurorilor DIICOT, din 2002 şi până în 2008 cei trei şi acoliţii lor au traficat sute de fete. Le-au dus şi le-au obligat să practice prostituţia în Spania, Italia, Franţa sau Belgia. Pe unele le-au vândut unor albanezi pe mii de euro, iar pe altele le-au ţinut chiar ei în bordeluri de peste hotare.

Fuji, luptător de arte marţiale

Ioan Istrate, sau Fuji, cum îl cunoaşte toată Bistriţa deţine un restaurant în plin centrul Bistriţei şi nu s-a sfiit niciodată să apară în mass media vorbind despre succesul său în afaceri. Totuşi, în prezent se află după gratii, deoarece împotriva sa a fost dată o sentinţă definitivă şi irevocabilă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru complicitate la tentativă de omor. Fuji şi-a câştigar renumele de interlop al judeţului după ce a fost implicat în mai multe scandaluri terminate cu bătăi. Fost sportiv de performanţă, Fuji a practicat artele marţiale şi urma să participe la Local Kombat împotriva lui Tolea, dar meciul nu a mai avut loc

Mădăritu', omul de afaceri onorabil

Daniel Pop, cunoscut de tot oraşul sub numele de Mădăritu', apare şi el ca fiind unul dintre interlopii care au speriat oraşul, mai ales după ce în 2009 a fost acuzat de trafic de persoane. Procurorii DIICOT au reuşit să obţină mandat de arestare preventivă pe numele său şi a altor trei persoane acuzate de traficarea unor fete în Elveţia, dar după patru luni s-a hotărât judecarea lor în libertate.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite