Clanurile de interlopi din Drobeta Turnu-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii grupării reţinuţi în martie 2011 au următorul termen de judecată pe26 octombrie a.c.
Membrii grupării reţinuţi în martie 2011 au următorul termen de judecată pe26 octombrie a.c.

Severinul riscă să se înscrie în topul oraşelor periculoase din România din cauza evenimentelor din ultimi ani, în care protagoniştii sunt cunoscuţi membri ai lumii interlope severinene.

Unul dintre cele mai mari scandaluri între interlopii din judeţul Mehedinţi a avut loc în luna octombrie a anului 2007, în municipiul Drobeta-Turnu-Severin. Atunci, unul dintre liderii lumii interlope din Drobeta-Turnu-Severin, Sandu Sârbu, a fost împuşcat de mai multe ori, fiind rănit la picioare.

Pe 3 iunie 2010 liniştea oraşului a fost zguduită de o agresiune cu o violenţă ieşită din comun când un cunoscut om de afaceri severinean a fost atacat cu cuţitul la orele prânzului pe o străduţă din centrul municipiului. Ulterior s-a aflat că cel atacat nu era nimeni altul decât Gigi Epuran, un om de afaceri  care după ce a aflat de la poliţişti identitatea agresorilor şi-a retras plângerea împotriva celor trei.

Pe 9 iunie 2010, un bărbat din Drobeta-Turnu-Se¬verin a ajuns în stare gravă la Spitalul Ju¬deţean de Urgenţă Mehedinţi cu mul¬tiple plăgi, după ce a fost atacat într-un club din municipiu de mai mul¬¬ţi bărbaţi cu cagule pe faţă. In¬ci¬den¬tul s-a produs în jurul orei 22,00, în Clubul 67, de pe Strada To¬polniţei din Turnu Severin, club frec¬ventat de mem¬brii grupărilor interlope din oraş. Ibrahim Mihalaiche, de 39 de ani, sus¬ţine că a fost  atacat cu topoare şi cu¬ţite de interlopi din satul Brezniţa de Ocol, aflat în imediata vecinătate a Severinului. „Eram în Clubul 67 şi au venit circa 15 persoane, cu cagule pe faţă, cu răngi, cu topoare, cu furci, cu cu¬ţite, cred că aveau şi arme de foc, şi m-au atacat aşa din senin. Ştiu cine sunt fiindcă suntem de aici, din oraş. Au vrut să mă omoare, a declarat acesta presei locale. Oraşul a devenit ţinta interlopilor cu greutate.

În 15 septembrie 2010, ofiţeri din cadrul Serviciului de Combaterea Crimei Organizate (SCCO) Mehedinţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, Emilian Ştefan şi alţii s-au constituit într-un grup organizat ce are drept scop obţinerea în mod injust prin ameninţare şi lipsire de libertate de diverse sume de bani şi bijuterii. În urma investigaţiilor, au fost identificate câteva părţi vătămate care au declarat că au fost deposedate de diverse sume de bani de către membrii grupului.
Astfel, au fost opriţi, pe raza municipiul Drobeta Turnu Severin, Emilian Ştefan (53 de ani), fiica sa, Sabrina (23 de ani), şi Mugurel Constantin (34 de ani), aflaţi într-o maşină, cei trei fiind suspectaţi de activităţi de cămătărie şi şantaj, pe raza Capitalei şi nu numai.

Senseiul lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, a fost arestat de către Tribunalul Mehedinţi, pentru constituirea unui grup infracţional ce avea ca scop obţinerea unor sume de bani, prin ameninţare şi exercitare de violenţe, respectiv cămătărie şi şantaj.

Emilian Ştefan, zis „Emil de la Viena“, fiica acestuia, Sabrina Ştefan, şi Mugurel Constantin au fost reţinuţi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova, procurorii solicitånd, arestarea acestora. Astfel că judecătorii au decis că numai fiica senseiului poate fi cercetată în libertate, ceilalţi doi acuzaţi fiind încarceraţi.

Procurorii DIICOT au declarat că gruparea lui Ştefan a lipsit de libertate şi a deposedat de sume de bani mai multe persoane, şase dintre victime fiind identificate.

Inculpaţii  aveau acces la baza de date privind evidenţa populaţiei a poliţiei din care preluau date de stare civilă privitoare la viitoarele victime, anchetatorii indicând instanţei mehedinţene nume vizate de acuzaţi.

Procurorii DIICOT au identificat şase victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost lipsite de libertate şi agresate de către inculpaţi şi deposedate în acest mod de diverse sume de bani.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite