Clanurile interlope ce au terorizat Aradul: Uțu Rohozneanu și “locotenenții” săi la un pas de a fi liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii şi supremaţia erau Crezul lor. Nimeni şi nimic nu le stătea în cale, atunci când îşi propuneau să ceară taxe de protecţie peste taxe de protecţie sau când luau apartamente cu “japca” de la oameni, aşa cum rezultă din cercetările procurorilor. Ei erau “spartanii”, spunea unul dintre interlopi. “Nimeni nu se pune cu spartanii”, se lăuda acesta.

Timp de câțiva ani buni, în Arad interlopii lui Rohozneanu au avut supremația. Situația însă s-a schimbat iar Parchetul a “făcut curățenie” imediat după ce au început eliminările adversarilor iar disputele cu cuțite, săbi și pistoale, pentru supremația jocului alba-neagra, s-au făcut în plină stradă. Acum toți se află după gratii, însă datorită viciilor de procedură și a legilor mult prea blânde, în cel mai scurt timp, se așteaptă ca aceștia să fie din nou liberi.

Au fost săltați la începutul anului 2009, însă până atunci au reușit să instaureze o adevărată teroare în lupta lor pentru afirmare. Conduși de un adevărat lider, cunoscut în întreaga țară de toți capii lumii interlope,Uțu Rohozneanu, clanul său a reușit să scoată bani frumoși de pe urma jocului alba-neagra, taxelor de protecție și totodată a altor șantaje asupra unor afaceriști. Aceştia au fost luaţi prin surprindere de către oamenii legii, după ce, mai bine de cinci luni ei au fost monitorizaţi pas cu pas.

Click pe foto pentru galerie.

Uțu Claudiu Rohozneanu, în momentul arestării

15 capete de acuzare pentru fiecare interlop

În tot acest timp, procurorii împreună cu poliţiştii şi jandarmii au reuşit să adune suficiente probe, pentru a le demonstra vinovăţia în infracţiunile de clonare de carduri bancare, tâlhării, şantaje, pretinderea aşa numitelor „taxe de protecţie”, vătămare corporală gravă, loviri şi alte violenţe, constituire, aderare şi sprijinire de grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat, plus încă multe altele.  De asemenea, din locuinţele interlopilor a fost ridicat un întreg arsenal de arme şi muniţii, de la bâte de baseball la zeci de cuţite, baionete, săbii tip Ninja, halebarde, o lance cu tăiş dublu, bastoane cu gaze, aruncătoare de flăcări, dispozitive ce imită şocurile electrice şi chiar pistoale.

Arsenalul de arme descoperit acasă la interlopi

Au pozat în justițiari

Aproape la fiecare ședință de judecată, membrii clanului Rohozneanu, s-au dezis de activitățile practicate, încercând să impresioneze magistrații. Mai mult, aceștia au încercat să pară chiar niște apărători convinși ai legii și ai oamenilor care le cădeau chiar lor victime.
„Îmi pare rău că am fost arestat căci aveam de gând să-mi deschid o firmă de bodyguarzi sub numele de „Regiunea Albastră” şi aş fi curăţat toate staţiile peco de indivizii care practică „alba-neagra”. Aş fi făcut lucru acesta ca să nu mai văd oameni tâlhăriţi, înşelaţi şi bătuţi”, a mărturisit Uţu Rohozneanu, însuși liderul grupării.

Utu Rohozneanu

Câte 10 şi 11 ani de puşcărie, după reducerea pedepsei

După ce au colaborat intens cu procurorii pe care i-au ajutat să rezolve, după ani şi ani, dosare celebre dar pe care s-a aşternut deja praful, Fizidean Ioan Vivi şi Daniel Dragoman, alături de capul grupării, Uţu Rohozneanu, au beneficiat de reducerea pedepsei pe care o meritau pentru faptele lor. Aşa se explică faptul că, pentru multitudinea de fapte deosebit de violente săvârşite, Fizidean a primit 11 ani de închisoare, Dragoman, 10 ani, iar Rohozneanu, tot 11 ani.

image

Șansele să fie liberi sunt de partea lor

Potrivit Noului Cod Penal, despre care se vehiculează că va intra în vigoare de la începutul lunii octombrie a acestui an și de cărui prevederi vor beneficia absolut toți cei care nu au încă o sentință definitivă, pedepsele se reduc drastic. Astfel, deși au o multitudine de capete de acuzare, interlopii arădeni au toate șansele să intre și ei în rândul celor favorizați de pedepsele scăzute.

„Spre exemplu, pentru grup infracțional organizat, maxima de pedeapsă se va reduce de patru ori, mai exact, dacă acum pedeapsa este de la 5 la 20 de ani, va fi de la 1 la 5 ani”, explică procuror Dan Ilarie, șeful DIICOT Arad, cel care a și instrumentat stufosul dosar al clanului Rohozneanu.

Nici în prezent aceștia nu au fost condamnați definitiv, dosarul ajungând pe masa magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție București, având termenul de judecată stabilit pentru 27 octombrie.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite