Bercea Mondial negociază cu sabia pe masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, îşi rezolvă dosarele penale intimidându-şi victimele prin ameninţări cu moartea. De cele mai multe ori, el apela la sabie şi cuţit. Primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, dezvăluie cum a încercat interlopul Sandu Anghel, prin oamenii lui, să-i fabrice un dosar de trafic de droguri.

Primarul Slatinei, Darius Vâlcov (33 de ani), se simte hărţuit de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. De când se luptă în instanţă să demoleze mai multe imobile construite ilegal de interlop, edilul spune că a fost protagonistul unor incidente de care Bercea Mondial nu este
străin.

Citiţi şi:

Războiul Primăriei Slatina cu Bercea Mondial

La 7 ianuarie 2011, Darius Vâlcov a plecat cu soţia sa, Lavinia Şandru, într-o scurtă vacanţă în străinătate. Cu ei mai erau deputatul PDL de Olt Daniel Bărbulescu şi soţia acestuia. La Vama Porţile de Fier, Darius Vâlcov a fost reţinut aproape două ore, pe motiv că este suspect de trafic de droguri. Maşina pe care acesta o conducea, Skoda Superb, cu nr. OT-22-WZW, a fost percheziţionată în amănunt. „Mi-au spus că maşina mea este dată în consemn la frontieră, pentru trafic de droguri. La vama românească ne-au ţinut mai puţin, pentru că au recunoscut-o pe Lavinia.

Apoi cred că i-au anunţat telefonic pe cei de la vama sârbească, pentru că, atunci când am trecut podul şi am ajuns acolo, vameşii au venit direct la noi. Eram cu două maşini, în cea de-a doua erau deputatul Daniel Bărbulescu împreună cu soţia, dar numai maşina noastră au verificat-o. Au controlat maşina aproape o oră, s‑au uitat până şi în cozonaci", a declarat pentru „Adevărul" edilul Slatinei, Darius Vâlcov.

Reîntors din vacanţă, Darius Vâlcov s-a interesat şi a aflat cine a depus sesizarea în baza căreia maşina i-a fost dată în consemn la graniţă. „Am aflat, neoficial, că un anume avocat Belulescu, din Craiova, a făcut plângerea. N-am ştiut cine este până săptămâna trecută, când am aflat că este avocatul lui Bercea Mondial", a mai spus primarul.

Avocatul lui Bercea dezminte

Primarul municipiului Slatina acuză oamenii lui Bercea că l-au denunţat la Poliţie ca traficant de droguri Foto: Mediafax



În replică la acuzaţia adusă de primarul Slatinei, avocatul Liviu Belulescu a negat orice implicare în incidentul de la vama Porţile de Fier. „N-am depus nicio plângere de trafic de droguri împotriva lui Darius Vâlcov", susţine apărătorul lui Bercea Mondial. Liviu Belulescu (45 de ani) este cunoscut în Craiova drept avocatul interlopilor.

De-a lungul anilor, Belulescu a fost apărătorul unor infractori celebri. I-a reprezentat, printre alţii, pe Farid Jahani, zis Paul Valută, în dosarul fraudei de 2,2 milioane de euro de la BRD Craiova, şi pe fiul judecătorului de la Curtea de Apel Craiova, Marin Covei, Iustin, cercetat în 2005 pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Înainte de a deveni avocat de succes pentru interlopi, Liviu Belulescu a fost om al legii. Locotenent la Poliţia de Frontieră Turnu Severin (1987-1991) şi căpitan la Jandarmeria Craiova (1991-1997), Belulescu s-a dedicat avocaturii, după ce a absolvit cursurile Facultăţii de Drept „Nicolae Titulescu" din Craiova (1997). Avocatul a intrat şi în afaceri. El este patronul a două companii de investigaţii private şi a unei firme imobiliare. 

Un alt incident, menit de a-l şicana pe primarul Darius Vâlcov, s-a petrecut anul trecut. La 6 februarie 2010, în presă a apărut o ştire „pe surse" despre presupusa reţinere şi anchetare a edilului de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ulterior, DNA Craiova a infirmat informaţia. „Nu este adevărat. Faţă de Darius Vâlcov nu este începută urmărirea penală şi nici nu a fost cercetat în vreo cauză", au precizat procurorii anticorupţie. Darius Vâlcov a aflat, ulterior, că Bercea Mondial se află în spatele acestei dezinformări. „Mi s-a spus că Bercea cu oamenii lui din Procuratură au lansat informaţia", a declarat Vâlcov.

Din acest motiv, la vremea respectivă, soţia edilului, Lavinia Şandru, i-a cerut ministrului de Interne, Vasile Blaga, protecţie faţă de interlop.

Lista victimelor la care Bercea a scos cuţitul

image

Florin Bălteanu, director adjunct al Finanţelor Publice Olt, a fost ameninţat cu cuţitul de Bercea



Membrii clanului lui Bercea Mondial sunt recunoscuţi în Slatina pentru modul violent în care-şi reglează conturile. Intimidarea, şantajul şi ameninţarea cu moartea sunt doar câteva dintre metodele la care apelează interlopii pentru a se impune.

Valeriu Matei, fost viceprimar Slatina. A intrat în conflict cu interlopul, după ce a vândut un teren unei persoane şi care apoi l-a revândut lui Bercea. „Am mers să lămuresc problema cu Bercea. Când m-a văzut, a scos cuţitul şi a vrut să mi-l înfigă în piept, dar m-am ferit şi m-a lovit în umărul stâng". Ulterior, Valeriu Matei şi-a retras plângerea.

Adrian Văduva, prietenul lui Valeriu Matei. A fost martor când fostul viceprimar a fost înjunghiat de Bercea. Unul dintre fiii interlopului l-a călcat cu maşina. „ Am trecut strada şi, în acel moment, m-a luat copilul lui Bercea în plin cu maşina şi mi-a rupt piciorul", a declarat Văduva. El şi-a schimbat declaraţia, spunând că şi‑a rupt piciorul în timpul unei căderi.

Florin Bălteanu, director adjunct al Finanţelor Publice Olt. A contribuit la cercetările începute împotriva lui Bercea Mondial pentru infracţiuni economice. El a povestit pentru „Aevărul" că, pe parcursul investigaţiilor, a fost ameninţat de interlop: „A venit odată la mine în birou, cu un cuţit. I-am zis că-i dau cu scaunul în cap dacă nu iese afară", povestea
Bălteanu.

Ionuţ Anghel, zis Mercedes, nepotul lui Bercea Mondial. După ce iniţial a susţinut că a fost înjunghiat de către unchiul său, la Poliţie, „Mercedes" şi-a schimbat declaraţia. El a spus că a fost agresat nu de Bercea Mondial, ci de fiul acestuia, Ambasador.

image

CITEŞTE TOATE DETALIILE ACESTUI CAZ:

Clanul Bercea: din cocioabe în palate

Craiova: VIDEO/ Bercea Mondial nu a putut să îşi citească declaraţia în faţa instanţei

VIDEO Justiţia lui Bercea

Slatina: VIDEO/ Cum l-a călcat cu maşina pe prietenul consilierului judeţean din Slatina copilul lui Bercea Mondial

Craiova: Bercea Mondial rămâne în arest. „Conduita morală“ a interlopului nu i-a impresionat pe judecători

Bercea Mondial se „ascundea“ printre oamenii legii

FOTOGALERIE Averea lui Bercea Mondial. Vezi ce palate are în Slatina şi Drăgăneşti

Bercea, dosarele şi cumetriile

Slatina: Bercea către colegii de celulă: “Ridicati-vă, eu sunt Bercea Mondial, faceţi patul că trebuie să mă culc!”

Slatina: Interlopul Bercea Mondial: „Nu m-a arestat toată ţara, m-au «arestat» ai mei. Nişte proşti!“

VIDEO / UPDATE/ Acuzat că şi-a înjunghiat nepotul, Bercea Mondial a fost dat în urmărire generală

Slatina: Bercea Mondial a fost arestat pentru 29 de zile

Avocatul lui Bercea: „Nu sunt probe care să arate vinovăţia lui, sunt doar nişte indicii!”

Procurorul Iacobescu: „Avem probe zdrobitoare împotriva lui Bercea. Prin arestarea lui s-a tăiat subvenţia la mai multe persoane sus-puse!”

Slatina: Iacobescu: „Bercea va trebui să spună cum şi-a construit imperiul financiar şi pe cel imobiliar. Vorbim despre o caracatiţă în jurul lui"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite