Craiova: UPDATE / Bercea Mondial rămâne în arest. „Conduita morală“ a interlopului nu i-a impresionat pe judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Craiova judecă recursul formulat de interlopul oltean împotriva măsurii de arestare preventivă.

UPDATE, ora 17.30:  Bercea rămâne în arest. Judecătorii i-au respins recursul în urmă cu câteva minute. Anghel Sandu trebuie să plătească şi cheltuieli de judecată în valoare de 50 de lei.

UPDATE, ora 17.25: Judecătorii vor da în câteva minute un verdict în cazul lui Anghel Sandu zis şi Bercea Mondial

UPDATE,ora 15.51: Din boxa acuzaţilor Anghel Sandu zis şi Bercea Mondial a declarat că pe data de 18.02.2011 a fost la Judecătoria Slatina să îşi ridice un certificate de grefă. „ Am fost acolo pe la ora 11.00 să ridic un act. Nimeni nu m-a întrebat nimic. Dacă eram vinovat cu ceva mă mai duceam eu acolo ? “, a spus Bercea. Dan Lixandru, purtătorul de cuvânt al  Judecătoriei Slatina îl contrazice pe cunoscutul interlop,care a fost arestat pentru tentativă de omor şi spune clară că, Anghel Sandu nu a ridicat un certificat de grefă şi că nici nu există un astfel de document pe numele lui.

UPDATE, ora,14.59:  Unul dintre avocaţii interlopului a spus în faţa instanţei că, există motive suficiente pentru admiterea recursului. „În conformitate cu cu art. 148 alin. 1 C.P pen. măsura arestării preventive se adoptă dacă sunt întrunite dispoziţiile art. 143 C.P pen., în sensul că inculpatul s-a ascuns, în scopul sustragerii urmăririi sau dacă acesta încearcă să zădărniceasă în mod direct aflare adevărului, prin influenţarea unei părţi sau a unui martor. Clientul meu nu a făcut nimic din cele menţionate mai sus. Ba chiar a spus că se va prezenta singur la poliţie. A fost găsit într-un imobil în Bucureşti.“, a spus Iancu Tănăsescu

UPDATE, ora, 14.55: „Cererea de recuzare a fost respinsă. Ce nu ştie toată lumea cum şi-a făcut averea, din cămătărie şi şantaj. Nu pot să spun decât că a mai încercat din nou să mă mituiască“, a spus Eugen Iacobescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

UPDATE /Bercea Mondial a declarat în urmă cu câteva zile că în seara în care a fost înjunghiat nepotul său nu se afla în localitate. Interlopul a recunoscut astăzi la Curtea de Apel din Craiova că se afla în bar în seara în care s-a petrecut incidentul, dar că nu a văzut ce s-a întâmplat.

UPDATE, ORA 13.00: Bercea Mondial va afla în câteva ore dacă va fi eliberat din arest preventiv.  Anghel Sandu a fost caracterizat de cei şase avocaţi ca fiind o persoană care nu bea, nu fumează şi nu consumă alcool. Ba mai mult apărătorii au ţinut să precizeze că inculpatul a fost arestat din cauza mediatizării excesive. „Clientul meu este o persoană care îşi vede de treaba lui. De ce nu a scris nimeni că şi el a fost ameninţat şi lovit ? Averea pe care a făcut-o nu cred că interesează pe nimeni. “, a spus avocatul Iancu Tănăsescu.

UPDATE, ora 12.40: Apărarea se foloseşte ca argument tocmai de faptul că procurorii olteni au soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP) majoritatea dosarelor deschise pe numele lui Sandu Anghel.

image

„Este adevăarat că a avut 120 de dosare penale însă în acest moment mai are doar două pe rol. La restul s-a dat NUP. Clientul meu nu s-a sustras arestării. Noi cerem să se înlocuiască măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea“, a spus avocatul Iancu Tănăsescu.

UPDATE, ora 12.15: Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins cererea avocaţilor lui Bercea de a audia victima, Mercedes, în instanţă.

UPDATE, ora 11.50 Bercea Mondial a făcut cerere de recuzare a procurorului de caz, Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, pentru declaraţiile făcute în presă, conform cărora Sandu Anghel a făcut bani din cămătărie şi şantaj. Potrivit interlopului, aceste afirmaţii sunt de natură să influenţeze opinia magistraţilor.

„Domnu’ preşedinte, eu nu sunt pericol social. M-am dus la bar după ora şapte şi am aflat că fiul meu, Dinică, l-a înjunghiat pe nepotul meu. Am aflat de incident de la nepoţii mei. A doua zi, pe la ora 11, m-am dus la Judecătoria Slatina, după care am plecat la Bucureşti. Eu nu l-am tăiat pe nepotul meu, că eu l-am crescut“, a declarat Bercea Mondial. 

VEZI GALERIE FOTO DE LA RECURS

Sandu Anghel a povestit şi cum a luat legătura cu poliţiştii, cărora le-a promis că se va prezenta singur la audieri, când îşi va termina de rezolvat afacerile: „Eu am fost sunat de un poliţist şi mi-a spus să vin până la sediu. Eu am spus că vin duminică sau luni, că a trebuit să plec la Bucureşti, să vând pentru un milion de euro un teren unor ruşi.“

image

UPDATE, ora 11.25: În urmă cu câteva minute a început judecarea recursului declarat de Bercea Mondial împotriva măsurii de arestare preventivă. Interlopul oltean este reprezentat de 6 avocaţi. Ionuţ Anghel, tânărul înjunghiat joi seara a cerut să fie prezent şi el în sala de judecată.

âUPDATE, ora 10.50: Ionuţ Anghel, zis Mercedes a ajuns în urmă cu câteva minute la Curtea de Apel Craiova declarând că nu Bercea Mondial este cel care l-a înjunghiat ci fiul acestuia de nici 14 ani, Ion Dinică.

„Când am declarat că Bercea m-a tăiat era în spital sub efectul anesteziei. Nu ştiam ce spun“, le-a spus Mercedes ziariştilor.

„Pe copiii mei dacă l-am tăiat eu, e răzbunarea fraţilor mei!“, a declarat Bercea Mondial la intrarea în sala de judecată, unde a venit costumat la patru ace.

image


UPDATE ORA 10.20 Mama lui Ionuţ Anghel, zis Mercedes, strigă de pe scările Curţii de Apel Craiova: „Noi am venit aici să-l susţinem pe Bercea Mondial, că e nevinovat! O să vină şi copilul meu să spună cine l-a înjunghiat, că nu Bercea a fost!“. Tânărul rănit în scandalul care a avut loc joi seara, într-un bar din Drăgăneşti-Olt, este aşteptat să ajungă şi el la Curtea de Apel. Sora interlopului oltean, acuzat de anchetatori că a clădit un „imperiu imobiliar“ cu bani obţinuţi din evaziune fiscală şi cămătărie, îşi apără fratele: „Domnul Bercea a făcut bani cinstiţi. A fost omul cu familia la cerşit, în Germania, de ce vă luaţi de el?“

Bercea află astăzi dacă va rămâne în arest sau va fi elibertat. La Curtea de Apel Craiova s-au strâns toate rudele lui Bercea Mondial, inclusiv cele care în urmă cu cateva zile îl acuzau de înjunghierea lui Mercedes.

20 de poliţişti se află la faţa locului  ca să asigure ordinea pe parcursul recursului şi să prevină izbucnirea vreunui scandal. Alături de oamenii legii este şi comandantul Poliţiei Municipiului Craiova, comisarul-şef Mauriciu Popa.

Completul care va judecat recursul formulat de avocatul lui Bercea Mondial faţă de măsura arestării preventive este format din Mugurel Şelea, Liana Balaci şi Constantin Mereanu. La Curtea de Apel Craiova s-au strâns toate rudele lui Bercea Mondial, inclusiv cele care în urmă cu cateva zile îl acuzau de înjunghierea lui Mercedes.

Completul care va judeca recursul formulat de avocatul lui Bercea Mondial faţă de măsura arestării preventive este format din Mugurel Şelea, Liana Balaci şi Constantin Mereanu.

GALERIE FOTO DE LA RECURS

Tânărul rănit în scandalul care a avut loc joi seara, într-un bar din Drăgăneşti-Olt, este aşteptat să ajungă şi el la Curtea de Apel.

Mama lui Ionuţ Anghel, zis Mercedes, strigă de pe scările Curţii de Apel Craiova: „Noi am venit aici să-l susţinem pe Bercea Mondial, că e nevinovat! O să vină şi copilul meu să spună cine l-a înjunghiat, că nu Bercea a fost!“

Sora interlopului oltean, acuzat de anchetatori că a clădit un „imperiu imobiliar“ cu bani obţinuţi din evaziune fiscală şi cămătărie, îşi apără fratele: „Domnul Bercea a făcut bani cinstiţi. A fost omul cu familia la cerşit, în Germania, de ce vă luaţi de el?“

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite