FOTOGALERIE Averea lui Bercea Mondial. Vezi ce palate are în Slatina şi Drăgăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Anghel deţine mai multe imobile şi terenuri în Drăgăneşti şi Slatina, majoritatea pe numele altor persoane.

Primăria Slatina încearcă de patru ani să obţină în instanţă dreptul de a demola trei imobile construite fără autorizaţii sau cu autorizaţii false. Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a recunoscut în urmă cu puţin timp în cadrul unei coferinţe de presă că primăria nu a reuşit să-l facă pe Bercea să intre în legalitate.

VEZI GALERIE FOTO CU IMOBILELE

„În unele cazuri, imobilele construite ilegal figurează în documente ca aparţinând unor persoane ce trăiesc în realitate la limita sărăciei şi fără posibilităţi de a ridica o casă cu etaj în Slatina, iar vilele în cauză şi-au schimbat de mai multe ori pe an proprietarii din documente, dar în fapt este de notorietate că ele aparţin toate lui Sandu Anghel. Din cele 20 de dosare, Primăria Slatina a pierdut în unul singur, în urmă cu trei ani, în restul cazurilor procesele fiind în curs sau fiind câstigate de primarie. Primaria Slatina e singura instituţie ce se luptă cu Bercea Mondialu' pentru respectarea legii şi noi nu ne-am aflat, nu ne aflăm şi nu ne vom afla niciodata pe carnetul lui de cămătărie!”, a declarat Darius Vâlcov.

Locatarii palatelor ţigăneşti din Iveşti învaţă carte ca să-şi poată conduce limuzinele de sute de mii de euro

"Reţinerea lui Bercea Mondial a fost urmată de o declaraţie-şoc a procurorului de caz. Ea a trecut neobservată din cauza ţigăncilor care urlau şi se zvârcoleau ca şerpoaicele", scrie Eurgen Chelemen în editorialul său Mondial, familia Băsescu şi subvenţiile pentru sus-puşi

Eugen Chelemen
image


Proprietarul în acte unei a dintre vile, Nicolae Budan, a fost amendat într-unul dintre dosare anul trecut cu 100.000 de lei prin hotărâre definitivă şi a primit o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendarea pedepsei pentru fals în acte, în urma folosirii unei autorizaţii false de construcţie.

EXCLUSIV FOTOREPORTAJ: Ţiganii cumpără case vechi româneşti şi le transformă în palate cu turnuleţe

Deşi vila aflată în centrul municipiului, pe bulevardul AI Cuza ar fi trebuit demolată, este vizată de un nou proces aflat în curs pentru că este localizată pe domeniul privat. Din cele 20 de dosare, în numai două Primaria Slatina se judecă direct cu Sandu Anghel- imobile din strada Piteşti.

REPORTAJ-Vezi aici ţiganii gălăţeni care au ratat expulzarea din Franţa

Administratorul public Minel Prina a declarat pentru Adevărul de Seară Slatina că „în momentul de faţă pentru imobilele de pe A.I Cuza s-a reuşit intabularea litigiului la carea funciară, ce însemnă că nu va mai putea să vândă de pe un nume pe altul. Cele de pe Piteşti şi Ecaterina Teodoriu sunt în expertiză- necesită consolidare.”

image

Firme-paravan pentru construirea ilegală a unui imperiu imobiliar

Tribunalul Olt: „Bercea are convingerea că nu va fi sancţionat pe baza legăturilor de afinitate cu persoane publice”

Slatina: Bercea, un deţinut mondial

Vile trase la xerox

Clădirile lui Bercea au cam aceeaşi arhitectură, iar cele de pe bulevard, amplasate una lângă alta par trase la xerox. Majoritatea clădirilor clanului Bercea din Slatina sunt spaţii comerciale, amplasate în zone bune ale oraşului. Două dintre vilele în care stau membrii familiei se află pe strada Piteşti şi pe Aleea Tipografului. Pe Bulevardul Al. I. Cuza, Sandu Anghel deţine cinci clădiri unde funcţionează magazine de îmbrăcăminte, piese auto şi baruri.

Un alt spaţiu comercial de pe strada Ecaternia Teodoroiu adăposteşte tot un butic cu haine, iar pe strada Piteşti familia deţine o spălătorie, chiar lângă una dintre vile. Una dintre casele din Drăgăneşti-Olt este pustie, familia mutându-se la Slatina, iar în celelalte patru clădiri funcţionează magazine generale şi un bar.

Citeşte mai multe despre acest caz:

Slatina: Bercea Mondial a fost arestat pentru 29 de zile

Avocatul lui Bercea: „Nu sunt probe care să arate vinovăţia lui, sunt doar nişte indicii!”

Procurorul Iacobescu: „Avem probe zdrobitoare împotriva lui Bercea. Prin arestarea lui s-a tăiat subvenţia la mai multe persoane sus-puse!”

Slatina: Iacobescu: „Bercea va trebui să spună cum şi-a construit imperiul financiar şi pe cel imobiliar. Vorbim despre o caracatiţă în jurul lui"

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite