Slatina: Firme-paravan pentru construirea ilegală a unui imperiu imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Averea pe care a reuşit s-o acumuleze Bercea Mondial este inexplicabilă în raport cu afacerile la vedere, legale, ale interlopului slătinean.

Procurorul de caz Eugen Iacobescu spunea că Sandu Anghel va trebui să justifice modul în care şi-a clădit „imperiul imobiliar". „Are peste 10 proprietăţi, în Slatina, Drăgăneşti, Caracal, dar şi în afara judeţului Olt. Deţine terenuri chiar şi în Craiova. Sursa banilor nu poate să fie decât cămătăria sau evaziunea fiscală", a declarat  magistratul pentru „Adevărul".

Tribunalul Olt: „Bercea are convingerea că nu va fi sancţionat pe baza legăturilor de afinitate cu persoane publice”

Slatina: Bercea, un deţinut mondial


Bercea Mondial SRL
Potrivit datelor furnizate de Oficiul Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt, Sandu Anghel deţine calitatea de asociat doar în cadrul unei societăţi, Bercea Mondial SRL. Firma a fost înmatriculată în 2008, are sediul în Slatina, pe strada Piteşti nr. 114, şi ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor. O altă societate a familiei Bercea este înregistrată pe numele unuia dintre fiii interlopului, Florin Anghel. SC Ambasador Mondial SRL a fost înfiinţată anul trecut şi are sediul în Drăgăneşti-Olt, chiar într-una dintre casele clanului. Niciuna dintre ele nu a depus vreo raportare fiscală de la înfiinţare.

Citeşte mai multe despre acest caz:

Slatina: Bercea Mondial a fost arestat pentru 29 de zile

Avocatul lui Bercea: „Nu sunt probe care să arate vinovăţia lui, sunt doar nişte indicii!”

Procurorul Iacobescu: „Avem probe zdrobitoare împotriva lui Bercea. Prin arestarea lui s-a tăiat subvenţia la mai multe persoane sus-puse!”

Slatina: Iacobescu: „Bercea va trebui să spună cum şi-a construit imperiul financiar şi pe cel imobiliar. Vorbim despre o caracatiţă în jurul lui"


Case cu proprietari prin rotaţie
Potrivit primarului Slatinei Darius Vâlcov, Sandu Anghel a construit majoritatea imobilelor abuziv, fără autorizaţii sau cu nerespectarea acestora, iar unele dintre proprietăţile sale au fost transferate pe numele unor rude sărace.
„Sunt clădiri construite ilegal, care figurează în documente ca aparţinând unor persoane care trăiesc, în realitate, la limita sărăciei şi fără posibilităţi de a ridica o casă cu etaj în Slatina, iar vilele în cauză şi-au schimbat de mai multe ori pe an proprietarii din documente, dar în fapt este de notorietate că ele aparţin toate lui Sandu Anghel", a precizat Darius Vâlcov.
Majoritatea clădirilor clanului Bercea din Slatina sunt spaţii comerciale, amplasate în zone bune ale oraşului. Două dintre vilele în care stau membrii familiei se află pe strada Piteşti şi pe Aleea Tipografului. Pe Bulevardul Al. I. Cuza, Sandu Anghel deţine cinci clădiri unde funcţionează magazine de îmbrăcăminte, piese auto şi baruri.
Un alt spaţiu comercial de pe strada Ecaternia Teodoroiu adăposteşte tot un butic cu haine, iar pe strada Piteşti familia deţine o spălătorie, chiar lângă una dintre vile. Una dintre casele din Drăgăneşti-Olt este pustie, familia mutându-se la Slatina, iar în celelalte patru clădiri funcţionează magazine generale şi un bar.

Despre Bercea Mondial se ştie atât în Drăgăneşti-Olt, cât şi în Slatina că ar fi făcut bani la începutul anilor '90, când a plecat „la furat" în Germania. De altfel, prima lui afacere a constat în deschiderea unui restaurant, pe strada Gării din Drăgăneşti-Olt. Restaurantul se numea „Berlin", în semn de mulţumire faţă de oraşul german unde a furat banii de pornire în cămătărie.

"Sunt imobile construite ilegal, care figurează în documente ca aparţinând unor persoane care trăiesc, în realitate, la limita sărăciei şi fără posibilităţi de a ridica o casă cu etaj în Slatina."
Darius Vâlcov
primar Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite