Bercea Mondial se „ascundea“ printre oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recursul formulat de avocatul lui Sandu Anghel (43 de ani), zis Bercea Mondial, faţă de măsura arestării preventive va fi judecat în această dimineaţă, la Curtea de Apel Craiova. Informaţiile obţinute de anchetatori în dosarul lui Bercea Mondial arată că, în timp ce interlopul era dat în consemn la frontieră, acesta se plimba chiar pe sub nasul poliţiştilor care îl căutau.

Liderul rrom din Drăgăneşti-Olt este acuzat că, joi seară, într-un bar din localitate, şi-a înjunghiat un nepot, pe Ionuţ Anghel (17 ani), zis Mercedes. Printre probele pe baza cărora procurorii au obţinut duminică, la Tribunalul Olt, arestarea interlopului se numără şi o serie de interceptări telefonice.

Mai citeşte şi:

Interlopul Bercea Mondial: „Nu m-a arestat toată ţara, m-au «arestat» ai mei. Nişte proşti!“

Una dintre acestea i-a condus pe anchetatori la concluzia că, dat în consemn la frontieră şi căutat pentru tentativă de omor, Bercea Mondial a reuşit vineri să ia legătura cu victima, chiar dacă aceasta era păzită de poliţişti.

„Sunt la Craiova. Lasă-mă, că sunt la spital", îi spune Sandu Anghel interlocutorului, în timpul convorbirii purtate la 18 februarie, la ora 13.12. „S-a deplasat chiar la locul unde era internată victima, spre a realiza o înţelegere cu aceasta", se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului. 

Poliţia confirmă că a trimis echipaje la spital, pentru a asigura paza victimei, încă de joi noaptea, când Mercedes a fost adus de la Drăgăneşti. „Noi am avut efective în zonă pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Nu cred că a discutat cu victima, că nu avea cum", a spus Amelia Căprărin, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Aceasta este contrazisă însă chiar de procurorul de caz, Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt: „Din datele pe care le deţinem noi, Sandu Anghel s-a aflat la spital şi chiar a reuşit să ia legătura atunci cu victima, după care a plecat spre Bucureşti".

Filmul arestării

Bercea Mondial

-17 februarie, ora 21.30: Ionuţ Anghel este înjunghiat într-un bar din Drăgăneşti-Olt. Tânărul susţine că agresorul este unchiul său, Bercea Mondial.
-ora 23.15: Victima este adusă la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Poliţiştii sunt trimişi să asigure paza la Terapie Intensivă, iar interlopul este dat în consemn la frontieră.
-18 februarie, ora 13.12: Este interceptată convorbirea telefonică în care Bercea spune: „Sunt la Craiova. Lasă-mă, că sunt la spital!"
-19 februarie, ora 12.00: Ion Dinică Anghel (13 ani), fiul lui Bercea, anunţă că el este cel care l-a înjunghiat pe Mercedes.
-ora 19.45: Sandu Anghel este reţinut în cartierul Ferentari, din Bucureşti.   
-ora 22.00: Bercea Mondial ajunge la sediul Parchetului Olt, pentru audieri.
-20 februarie, ora 11.00: Interlopul este adus la Tribunalul Olt.
-ora 12.00: Marian Anghel, un alt fiu al lui Bercea Mondial, susţine că, de fapt, el este agresorul.
-ora 14.00: Felix Anghel, tatăl lui Mercedes, afirmă că fiul său şi-a schimbat declaraţia şi nu-şi mai acuză unchiul.
-ora 16.00: Tribunalul Olt dispune ca Sandu Anghel să fie arestat preventiv pentru 29 de zile. 

Mircea Băsescu: „Nu regret"

Fratele preşedintelui României spune că l-a întrebat pe Bercea Mondial despre dosarele sale penale după ce a aflat din presă că interlopul craiovean este cercetat pentru diferite infracţiuni. „Mi-a zis că are şapte dosare închise cu neînceperea urmăririi penale", a spus fratele preşedintelui.

Doiniţa Renata, nepoata lui Bercea, este ultimul copil pe care soţii Băsescu l-au creştinat la 31 ianuarie 2010. „Cred că are un an acum. Poartă numele soţiei mele, nu «Televizor» sau «Plasmă» cum se amuzau pe la televizor", spune Băsescu. Mariana Iancu

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite