VIDEO Istoricul Zoe Petre: Declaraţiile lui Băsescu privind trecerea Prutului, absolut iresponsabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricul Zoe Petre, fost consilier prezidenţial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu, a calificat ca fiind "absolut iresponsabile" declarațiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la trecerea Prutului.

"Din nefericire, preşedintele Traian Băsescu nu doar că a afirmat în urmă cu o săptămână, şi-a menţinut asemenea afirmaţii, ceea ce a declanşat reacţia foarte puţin diplomatică a MAE rus. Din nefericire, nu este pentru prima dată când lipsa totală de cenzură a domnului Băsescu ne-a pus în situaţii delicate cu diferite cancelarii, şi de la Est, şi de la Vest", a precizat istoricul Zoe Petre. "Acest lucru ne-a făcut să fim primiţi ca o ciudăţenie în contextul internaţional. Asta este situaţia, nu avem altă soluţie decât să spunem că sunt declaraţii absolut iresponsabile", a adăugat Zoe Petre.

Protest în oraşul revoluţiei împotriva lui Traian Băsescu pentru că l-a jignit pe Regele Mihai I

Deputat PD-L după declaraţiile preşedintelui Băsescu despre Regele Mihai: "Forma cea mai bună ar fi monarhia constituţională"

image

OPINIE George Rădulescu: Putin şi poporul rus...

Pârvulescu: Traian Băsescu dă dovadă de o simpatie anormală pentru un criminal de război

Politologul Cristian Pârvulescu a declarat pentru adevarul.ro că reacția Ministerului Afacerilor Externe din Rusia este normală, având în vedere gravitatea opiniilor exprimate de Traian Băsescu. "Traian Băsescu dă dovadă de o simpatie anormală pentru un criminal de război. Reacția Ministerului Afacerilor Externe din Rusia este justificată. Pentru că intervenția lui Antonescu în Moldova nu a fost o reperație istorică, a fost începutul persecuției evreiești și a holocaustului românesc. Responsabilitatea unui șef de stat în asemenea condiții este imensă", a explicat analistul politic Cristian  Pârvulescu. Citește aici alte detalii!

Meleșcanu: Este o gafă monumentală

Fostul ministru de Externe în 1992-1996,Teodor Meleşcanu, a declarat pentru adevarul.ro că Băsescu a închis orice canal de comunicare cu Rusia. "Este o gafă monumentală, una dintre cele mai mari lovituri în relaţia României cu Rusia. Mai ales că această declaraţie nu era justificată în contextul actualelor declaraţii oficiale ale părţii române de resetare a relaţiilor cu Rusia şi de dezvoltare a unor noi raporturi pragmatice", a spus Meleşcanu. Citește aici detalii

Citește și

Traian Băsescu se întelege foarte bine, în spatele ușilor închise, cu oligarhii rusi care fac afaceri în Romania


Rusia reacţionează dur la afirmaţiile lui Traian Băsescu: Este o sfidare neruşinată care justifică agresiunea fascistă!

Meleşcanu despre declaraţia preşedintelui care i-a iritat pe ruşi: "Este o gafă monumentală"

Reacţii la declaraţia preşedintelui care i-a supărat pe ruşi: "Nu poate decât să toarne gaz pe foc"

Traian Băsescu, despre reacţia dură a ruşilor la declaraţiile sale: Se pare că unii devin sensibili şi dacă discuţi despre istorie

MAE: Violenţa de limbaj din declaraţia oficialului rus este inacceptabilă

Istoricul Zoe Petre: Declaraţiile lui Traian Băsescu privind trecerea Prutului, absolut iresponsanile

Cristian Pârvulescu: "Băsescu dă dovadă de simpatie anormală față de un criminal de război!"

Traian Băsescu, în relaţii tensionate cu Moscova încă de la începutul primului mandat

Rusia reacţionează dur la declaraţiile preşedintelui Băsescu. Crezi că România îşi permite să antagonizeze Rusia în acest moment?

Spune si tu


Citeşte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platforma "
ideilibere.ro":

După blocuri e Băsescu

image image image image image image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite