Cristian Pârvulescu: "Băsescu dă dovadă de simpatie anormală față de un criminal de război!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politologul Cristian Pârvulescu a declarat pentru adevarul.ro că reacția Ministerului Afacerilor Externe din Rusia este normală, având în vedere gravitatea opiniilor exprimate de Traian Băsescu.

"Traian Băsescu dă dovadă de o simpatie anormală pentru un criminal de război. Reacția Ministerului Afacerilor Externe din Rusia este justificată. Pentru că intervenția lui Antonescu în Moldova nu a fost o reperație istorică, a fost începutul persecuției evreiești și a holocaustului românesc. Responsabilitatea unui șef de stat în asemenea condiții este imensă", a explicat analistul politic Cristian  Pârvulescu.

În opinia acestuia Traian Băsescu nu are dreptul să emită păreri personale și trebuie să se exprime foarte responsabil. "Domnul Traian Băsescu nu poate emite păreri. Nu face decât să confirme supozițiile legate de preferințele sale autoritare. Este a doua oară când face comparații de acest fel. Ordinul lui Antonescu s-a dovedit contraproductiv, istoric privind. Dincolo de rațiunea cinică știm foarte bine că intervenția Românniei în acel război a însemnat holocaust. A fost cel mai dur holocaust din zonă", a mai spus politologul.

Pârvulescu a mai spus că este de părere că Traian Băsescu admiră, de fapt, liderii autoritari, având o atracție pentru cei care au comis excese de putere.

"Traian Băsescu a fost la Whashinton, la muzeul Holocaustului și a plâns, deci știe. Aceia erau cetățeni români. Trebuia să gândească în momentul în care a făcut asemenea afirmații. Cred că Băsescu admiră liderii autoritari. Sigur e vorba și de cunoștințe precare de istorie, dar și de preferințe ideologice din perspectiva exceselor de putere, de preferințe pentru conducere autoritară", a spus Pârvulescu.

Reprezentanţii ministerul rus de externe au declarat că sunt contrariaţi de declaraţia preşedintelui potrivit căreia şi el le-ar fi ordonat trupelor să treacă Prutul pentru a ataca URSS în 1941. La solicitarea Adevărul de a primi o reacţie din partea Administraţiei Prezidenţiale ni s-a răspuns că Valeriu Turcan este în concediu.

Reacţii la declaraţia preşedintelui care i-a supărat pe ruşi: "Nu poate decât să toarne gaz pe foc"

Rusia este revoltată de recentele declaraţii ale preşedintelui României Traian Băsescu, după ce acesta a menţionat că dacă „ar fi în locul mareşalului I. Antonescu în 1941, la fel ar trimite soldaţii români peste Prut“, pentru a participa la agresiunea hitleristă a Germaniei împotriva Uniunii Sovietice.


Rusia reacţionează dur la afirmaţiile lui Traian Băsescu: Este o sfidare neruşinată care justifică agresiunea fascistă!

Meleşcanu despre declaraţia preşedintelui care i-a iritat pe ruşi: "Este o gafă monumentală"

Traian Băsescu, despre reacţia dură a ruşilor la declaraţiile sale: Se pare că unii devin sensibili şi dacă discuţi despre istorie

MAE: Violenţa de limbaj din declaraţia oficialului rus este inacceptabilă

Istoricul Zoe Petre: Declaraţiile lui Traian Băsescu privind trecerea Prutului, absolut iresponsanile

Traian Băsescu, în relaţii tensionate cu Moscova încă de la începutul primului mandat

Rusia reacţionează dur la declaraţiile preşedintelui Băsescu. Crezi că România îşi permite să antagonizeze Rusia în acest moment?

Spune si tu


Citeşte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platforma "ideilibere.ro":


După blocuri e Băsescu



image image image image image image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite