VIDEO Rusia reacţionează dur la afirmaţiile lui Traian Băsescu: Este o sfidare neruşinată care justifică agresiunea fascistă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii ministerul rus de externe au declarat că sunt contrariaţi de declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia şi el le-ar fi ordonat trupelor să treacă Prutul pentru a ataca URSS în 1941.

image

OPINIE George Rădulescu: Putin şi poporul rus...

Protest în oraşul revoluţiei împotriva lui Traian Băsescu pentru că l-a jignit pe Regele Mihai I

UPDATE 17.12 La solicitarea Adevărul de a primi o reacţie din partea Administraţiei Prezidenţiale ni s-a răspuns că Valeriu Turcan este în concediu şi am fost redirecţionaţi către Departamentul de Relatii Internationale, care de asemenea se afla în imposibilitatea de a ne răspunde, conducerea departamentului aflându-se la întâlnirea cu preşedintele Elveţiei

Reacţii la declaraţia preşedintelui care i-a supărat pe ruşi: "Nu poate decât să toarne gaz pe foc"

Rusia este revoltată de recentele declaraţii ale preşedintelui României Traian Băsescu, după ce acesta a menţionat că dacă „ar fi în locul mareşalului I. Antonescu în 1941, la fel ar trimite soldaţii români peste Prut“, pentru a participa la agresiunea hitleristă a Germaniei împotriva Uniunii Sovietice.

Iată conţinutul comunicatului eliberat de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe:

"Această declaraţie, cu atât mai mult cu cât a fost făcută în ziua de doliu profund cu ocazia comemorării celor 70 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în care poporul nostru a pierdut 27 de milioane de cetăţeni, nu poate fi explicată nici de circumstanţele politice interne, nici cu trimitere la întrebările provocatoare ale jurnaliştilor. Este clar că este vorba de o sfidare neruşinată, care justifică agresiunea fascistă şi profanează memoria a milioane de victime ale nazismului. Acest lucru este nepermis şi trebuie să fie urmat de o reacţie adecvată din partea Europei civilizate", se arată în documentul eliberat de purtătorul de cuvânt al Afacerilor Externe.

image

Miercuri, 22 iunie 2011, președintele Traian Băsescu a făcut declarații grave la adresa Regelui Mihai. "Abdicarea Regelui a fost un act de trădare a interesului naţional al României. Un act de trădare din partea Regelui. Ăsta e punctul meu de vedere. Pentru majoritatea dintre noi, Ion Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi ţiganilor. Nimeni nu spune că România avea un şef de stat atunci, ăsta a fost doar prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi îl iertăm de toate păcatele".

Rusia reacţionează dur la declaraţiile preşedintelui Băsescu. Crezi că România îşi permite să antagonizeze Rusia în acest moment?

Spune si tu

Declaraţia preşedintelui a stârnit reacţii aprinse în România

image

Personaje ca Theodor Paleologu, Cezar Preda, Mircea Cărtărescu şi chiar Andreea Pora au început să îl taxeze pe Preşedinte în mod public pentru acţiunile din ultima vreme, asta după ce, multă vreme, aceştia au fost susţinători ai lui Traian Băsescu. Citiţi articolul complet.

image

Traian Băsescu e singur, dar nu în varianta eroică a reformatorului radical şi neînţeles, ci în varianta cârcotaşului nărăvit, imprevizibil, neloial, ocupat toată ziua să dea cu oiştea-n gard. Citiţi articolul complet

Robert Turcescu

Jurnalistul Robert Turcescu, realizatorul emisiunii „Evenimentul zilei“ de la B1 TV, spune că a primit declaraţiile incendiare ale preşedintelui Traian Băsescu „cu surprindere“.Citiţi articolul complet.

Citiţi şi:

Traian Băsescu, despre reacţia dură a ruşilor la declaraţiile sale: Se pare că unii devin sensibili şi dacă discuţi despre istorie

Meleşcanu despre declaraţia preşedintelui care i-a iritat pe ruşi: "Este o gafă monumentală"

MAE: Violenţa de limbaj din declaraţia oficialului rus este inacceptabilă

Istoricul Zoe Petre: Declaraţiile lui Traian Băsescu privind trecerea Prutului, absolut iresponsanile

Cristian Pârvulescu: "Băsescu dă dovadă de simpatie anormală față de un criminal de război!"

Traian Băsescu, în relaţii tensionate cu Moscova încă de la începutul primului mandat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite