Deputat PD-L după declaraţiile preşedintelui Băsescu despre regele Mihai: „Forma cea mai bună ar fi monarhia constituţională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Ştefan Drăgulescu, care este şi deputat PD-L, la dezvelirea bustului regelui Mihai
Rectorul Ştefan Drăgulescu, care este şi deputat PD-L, la dezvelirea bustului regelui Mihai

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, deputatul PD-L Ştefan Drăgulescu, este un monarhist declarat. În calitate de rector al Universităţii de Medicină, Drăgulescu a făcut demersuri pentru construirea unui bust al regelui Mihai, la Timişoara. Deputatul refuză să comenteze declaraţiile preşedintelui, dar şi-a prezentat punctul de vedere „în calitate de cetăţean”.

În luna noiembrie a anului trecut, pe o ploaie mocănească, la Timişoara a fost dezvelit bustul regelui Mihai, ridicat în faţa Universităţii de Medicină. Susţinător înfocat al monarhiei, rectorul universităţii, Ştefan Drăgulescu, care este şi deputat PD-L, nu a vrut să comenteze declaraţiile preşedintelui. „Eu nu comentez declaraţiile, nu numai ale preşedintelui, ci şi ale unui cetăţean al României. Fiecare om gândeşte într-un fel şi este responsabil de declaraţiile pe care le face”, a spus Ştefan Drăgulescu.

„Să nu uităm că la nunta prinţului William...”

Deputatul şi-a exprimat însă viziunea, în calitate de „cetăţean al României care cunoaşte câte ceva din istoria recentă a României”. „Eu nu comentez ce spune preşedintele. Eu sunt promonarhist. Consider  că forma cea mai bună, care ar însemna ruperea totală de comunism, ar fi instaurarea monarhiei constituţionale. Referitor la Regele Mihai, meritul legat de 23 august, care îi aparţine în totalitate, a fost recunoscut de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Uniunea Sovietică prin acordarea unor înalte decoraţii de stat. Să nu uităm că în urmă cu un an sau doi, regele Mihai a fost  decorat din nou de preşedintele Medvedev. Să nu uităm că Rusia este un stat de drept, un stat democratic, nu este un stat comunist şi să nu uităm că la nunta prinţului William, regele Mihai a fost primit cu onoruri regale, ceea ce înseamnă că familia regală britanică recunoaşte meritele Majestăţii Sale”, a spus Ştefan Drăgulescu.

Şi primarul Ciuhandu atacă

Dacă Ştefan Drăgulescu a răspuns întrebărilor după ce a fost contactat de „Adevărul de Seară” Timişoara, primarul Gheorghe Ciuhandu a ieşit la atac din propria iniţiativă. „Preşedintele Traian Băsescu, prin declaraţiile sale, ne arată faptul că toată condamnarea comunismului în România a fost doar o mascaradă şi o dovadă de falsitate din partea sa. Este datoria de onoare a Timişoarei ca, în acest moment, să sară în apărarea Regelui României. Dincolo de faptul că este Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, nu trebuie să uităm contribuţia pe care Majestatea Sa Regele Mihai I al României a avut-o la dezvoltarea oraşului nostru şi la posibilitatea ca astăzi Timişoara să fie unul din cele mai importante oraşe ale României şi chiar ale acestei regiuni a Europei. În aceste condiţii, credem că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să prezinte scuze faţă de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, faţă de Familia Regală şi faţă de toţi timişorenii care îi sunt recunoscători Majestăţii Sale Regelui pentru contribuţia sa la devenirea Timişoarei”, a declarat Ciuhandu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite