Evadat din „trupa de morţi“ a lui Băhăian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a camuflat cu draperii albastre ferestrele apartamentului lui Istvan Kertesz
Poliţia a camuflat cu draperii albastre ferestrele apartamentului lui Istvan Kertesz

Istvan Kertesz, patron-marionetă în reţeaua Băhăian, s-a baricadat în casă şi e vegheat de poliţişti. Afacerile admini­stra­torilor-fantomă racolaţi prin „locote­nenţii“ lui Sergiu Băhăian pot fi  devoalate de un bănăţean care n-a mai fost omorât.

NU RATA:

Braşov: Evaziune de peste 1 milion de euro, marca Băhăian


Iubita lui Băhăian a vorbit cu reporterii Click
„Trupa de morţi“ făcea bani din orice

Episodul este legat de cazul timişoreanului Petre Captalan. Abandonat de părinţi şi crescut într-o casă de copii din judeţul Timiş, racolat din Timişoara de Valentin Şlepac, locotenentul lui Băhăian, Captalan a semnat cecuri false de 700.000 de euro şi a fost ucis în momentul în care Poliţia i-a luat urma.

Citeşte şi:
Povestea patronului fantomă din Timişoara, care a fost îngropat de viu, la comandă, după ce a dat ţepe de 700.000 de euro
Un timişorean a fost ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu
Hunedoreanul numit în 2004 administrator la una din firmele lui Băhăian trăia până în 2003 din ajutor social-UPDATE

Dacă până acum anchetatorii se bazau pe probe fizice, în scenă a intrat şi un martor, care, la rândul lui, a fost racolat de clanul mafiot. Ţinut sub observaţie de poliţie, viaţa lui Istvan Kertesz, la rândul lui un administrator-fantomă, este pusă în pericol. Omul s-a baricadat în locuinţa sa din Vulcan, judeţul Hunedoara, iar poliţiştii nu îl scapă din vedere.

Cum a scăpat de puşcărie Sergiu Băhăian

O greşeală fatală

Surse din rândul anchetatorilor spun că, la ora actuală, hunedoreanul este un martor-cheie, iar din această cauză integritatea sa este o prioritate. În timp ce Petre Captalan se afla în Constanţa şi era manager al SC TransRom Prest SRL, Istvan Kertesz derula afaceri din aceeaşi poziţie, dar la Galaţi.

Escrocherii marca Băhăianu în Hunedoara: Boschetari racolaţi la credite cu acte false

SC Dezmembrări Impex SRL l-a avut administrator, în primă fază, pe Valentin Şlepac, unul dintre locotenenţii lui Băhăian. După ce firma a fost acuzată de poliţişti de o evaziune fiscală de 92 de miliarde de lei vechi, a fost numit un nou administrator: Istvan Kertesz. În firmele deschise de reţeaua Băhăian, locotenenţii clanului mafiot erau angajaţi pe posturi minore, alături de rudele lor.

Cordunenii au pus presiuni asupra unei judecătoare din Galaţi

Niciodată administratorii-fantomă nu erau angajaţi la alte companii, cu o singură excepţie. După ce Petre Captalan a fost bătut, îngropat sub pământ, oamenii legii au luat la puricat actele SC TransRom Prest SRL. Anchetatorii au descoperit astfel că, în 2007, unul dintre angajaţi era chiar Istvan Kertesz, care avea în buletin un domiciliu fictiv.

Fost candidat la primărie, actualmente mafiot

După ce l-au căutat în Constanţa şi Galaţi, unde compania a eliberat o serie de file cec false, oamenii legii l-au găsit pe martor în viaţă în judeţul Hunedoara. Când a aflat cum au sfârşit ceilalţi oameni care au fost racolaţi de clanul Băhăian, speriat de moarte, omul s-a baricadat în apartamentul său şi a cerut ajutorul poliţiştilor.

Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

Istvan Kertesz le-a povestit anchetatorilor că a fost convins să devină patron în acte, urmând ca în funcţie de performanţe să se aleagă cu mulţi bani. Administratorul fantomă a primit 100 de euro din partea racolatorilor pentru a găsi o persoană care să-l primească în gazdă, astfel încât să facă rost de o adresă de domiciliu fictivă.

Constanţa: Victimele lui Sergiu Băhăian au sfârşit tragic

„Noi l-am chemat la sediul Poliţiei pentru a i se pune în vedere că trebuie să se prezinte la instanţă. Am decis să-i oferim protecţie", a declarat comisarul, Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan.

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

Planuri măreţe

Istvan Kertesz, în timp ce era adus la audieri de poliţişti

Istvan Kertesz, în timp ce era adus la audieri de poliţişti

Dacă Petre Captalan nu ar fi ameninţat cu denunţarea, afacerile SC TransRom Prest SRL ar fi continuat. Anchetatorii susţin că Sergiu Băhăian, capul clanului mafiot, ar fi urmat să cumpere în leasing şi un iaht, la fel cum a achiziţionat în leasing un buldozer în valoare de 100.000 de euro.

VIDEO/Membrii unei reţele mafiote asemănătoare cu a lui Sergiu Băhăian au fost arestaţi la Galaţi

Procurorii susţin că Valenţin Şlepac, unul dintre ucigaşi, se întâlnea personal cu directorii firmelor care urmau să fie înşelate. „Era bine educat, spălat şi aranjat. Se prezenta ca director de achiziţii, ştiind să prezinte firmele unde era angajat, în acte, ca magazioner drept companii de succes", a spus Ioan Tomescu, şeful Serviciului de Fraude Economice al IPJ Timiş.

VIDEO ŞI GALERIE FOTO EXCLUSIVĂ/Megaescrocherie bancară orchestrată de „Clanul Bua"

Familia lui Băhăian fuge de ochii lumii

Mama Rozalia, sora Vali-Corina şi o fată, Sabina, pe care a lăsat-o în grija fostei soţii când copila avea doar 2 ani, compun familia lui Sergiu Băhăian, care acum încearcă disperată să se rupă de notorietatea numelui.

Buzău: Băhăian îşi fulgera cu privirea interlocutorii

Mama şi sora lui Sergiu Băhăian au locuit vreme îndelungată într-un apartament din Drumul Timonierului, în sectorul 6 al Capitalei. În urmă cu cinci ani, Rozalia, 68 de ani, şi Vali-Corina, 38 de ani, au vândut locuinţa şi s-au mutat.

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

„Mama şi sora lui au luat bătaie în scara blocului de la persoane cărora Sergiu le datora bani. S-au speriat şi au plecat", ne-a spus un locatar de pe strada Timonierului. Cele două femei au cumpărat două apartamente alăturate, la etajul trei al unui bloc din strada Reconstrucţiei, în sectorul 3, şi au spart peretele despărţitor. Rozalia este mai mereu acasă, dar nu răspunde la uşă şi refuză orice fel de dialog.

Sora lui Sergiu Băhăian, Vali-Corina, are o fabrică de confecţii - Valcor Prodeximp - pe Bulevardul Energeticienilor. Şi ea preferă tăcerea. „Am vorbit acum câteva zile cu ea. Zicea că nu mai are nicio treabă cu fratele său Sergiu de foarte mulţi ani", ne-a declarat Georgică Arhip, administratorul blocului în care locuieşte familia Băhăian.

„Îi puneau un prosop în cap lui tata şi îl băteau ca să semneze actele de vânzare"

De meserie avocat, Vali-Corina Băhăian a fost nevoită să renunţe la practică în martie 2007, când Baroul Bucureşti a declarat-o „incompatibilă" şi i-a interzis exercitarea profesiei. ; Valeria Cupă, Răzvan Priţulescu

Reţetă similară la un clan din Galaţi

Membri ai clanului Bua încătuşaţi

Membri ai clanului Bua încătuşaţi

Procurorii DIICOT Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor şi jandarmilor, au distrus miercuri  un grup infracţional organizat, cunoscut drept „Clanul Bua". Şapte dintre cei 30 de membri ai clanului au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, în urma unei intervenţii în forţă. Judecătorii Tribunalului Galaţi au decis arestarea celor şapte pentru 29 de zile.

Alţi patru membri ai clanului sunt deja în detenţie în legătură cu alte cauze, iar ceilalţi 19 sunt daţi în urmărire prin Interpol. Gruparea a păgubit mai multe bănci printr-un mod similar celui folosit de Sergiu Băhăian.

Mafioţii care au terorizat Agnita sub ochii Poliţiei rămân în arest - mărturii incredibile ale martorilor protejaţi

Începând cu luna martie 2005 , inculpaţii Bulgaru Aurel,  Bulgaru Maximilian, Feraru Gheorghe, Feraru Tonel,  Dobrică Mihalache împreună cu Feraru Paris şi Ioniţă Nicuşor au reuşit să convingă mai multe persoane din categoria „oamenii străzii" să contracteze diverse credite de la instituţii bancare.

Ei se foloseau de documente falsificate, care atestau calitatea de salariaţi ai unor societăţi comerciale fantomă, cu venituri considerabile. După obţinerea creditelor, sumele de bani erau luate de către escroci, iar debitorii erau obligaţi să plece din ţară sau să nu divulge condiţiile reale în care obţinuseră creditele. 

Prejudiciul se ridică la 811.150 de lei, 51.200 de euro şi 15.000 de franci elveţieni. Gheorghe Feraru a candidat în două rânduri, ca independent,  la primăria comunei Movileni. În anul 2004 a ajuns în turul 2 şi a fost la numai 100 de voturi să iasă primar. Vali Trufaşu

Executat în stil mafiot pentru ţigări şi ciocolată

Hunedoreanul numit în 2004 administrator la una din firmele lui Băhăian trăia până în 2003 din ajutor social-UPDATE

Un hunedorean, posibilă victimă a locotenenţilor mafiotului Sergiu Băhăianu

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite