VIDEO/Membrii unei reţele mafiote asemănătoare cu a lui Sergiu Băhăian au fost arestaţi la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost efectuate 16 percheziţii la domiciliile suspecţilor
Au fost efectuate 16 percheziţii la domiciliile suspecţilor

Peste 30 de persoane au fost arestate astăzi la Galaţi, într-un dosar asemănător cu al lui Sergiu Băhăian.

CITIŢI ŞI:

Fost candidat la primărie, actualmente mafiot

EXCLUSIV Război pentru scaunul de şef al lumii interlope din Galaţi

Jaf armat la Galaţi

Aflaţi cine este afaceristul care l-a adus pe Băhăian la Gloria Buzău

EXCLUSIV/Clanul mafiot al lui Băhăianu a lovit şi la Galaţi!

Mafioţii care au terorizat Agnita rămân în arest după mărturiile incredibile făcute de martorii protejaţi

Constanţa: Victimele lui Sergiu Băhăian au sfârşit tragic

Omul clanului Băhăian,sub protecţia Poliţiei

Constanța: Îşi îngropau victimele de vii şi le acopereau cu beton

Majoritatea celor reţinuţi sunt din comuna Movileni. Pentru destructurarea acestei reţele au fost efectuate 16 percheziţii la domiciliile suspecţilor.
Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, cu sprijinul luptătorilor de intervenţie rapidă şi ajutaţi de jandarmi de la I.J.J. Galaţi, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, au reţinut ieri un grup infracţional, specializat în obţinerea de credite de la bănci, pe bază de documente falsificate. Oamenii legii au organizat şi realizat ieri dimineaţă 16 percheziţii domiciliare în Judeţul Galaţi.

"În urma acţiunilor, poliţiştii au destructurat un grup infracţional organizat, din care făceau parte 30 de persoane. Suspecţii au vârste cuprinse între 20 şi 52 de ani, majoritatea fiind din comuna Movileni, Judeţul Galaţi", a declarat subcomisar Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Clanul lui Corduneanu a santajat o judecătoare şi un procuror din Galaţi

În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat de la locuinţele suspecţilor înscrisuri utilizate pentru obţinerea de credite, avize de însoţire a mărfii, contracte de muncă false, adeverinţe de salariu, ştampile etc., ce au fost ridicate în vederea documentării activităţii infracţionale.

EXCLUSIV/Bărbatul care a jefuit o sucursala Bancpost Galaţi s-a zgâriat de o maşină în timp ce fugea de poliţie

Şapte dintre membrii reţelei infracţionale au fost reţinuţi, pentru patru dintre aceştia au fost emise mandate de arestare preventivă, pentru infracţiuni comise în alte cauze (un membru al grupării se află în prezent în Arestul I.P.J. Galaţi, iar trei în Penitenciarul Galaţi), ceilalţi fiind cercetaţi în continuare în stare de libertate.

Erau urmăriţi din 2006

Poliţiştii şi procurorii au investigat, din luna decembrie a anului 2006, activitatea infracţională a grupului, stabilind că membrii au racolat peste 50 de persoane cu situaţie financiară precară, cu vârse cuprinse între 25 şi 40 de ani, prin intermediul cărora au înfiinţat peste şase firme „fantomă", ce aveau ca domeniu principal de activitate comerţul cu produse electrocasnice.

Membrii reţelei îşi desfăşurau activitatea infracţională în localităţile Tecuci, Bârlad, Focşani, Galaţi, Constanţa, Adjud şi în Capitală, fiecare dintre ei având sarcini prestabilite în săvârşirea infracţiunilor.

Investigaţiile poliţiştilor au demonstrat faptul că, începând cu anul 2005, membrii reţelei infracţionale au indus în eroare mai multe instituţii bancare din localităţile Galaţi, Tecuci, Adjud, Bârlad şi Bacău, obţinând numeroase credite, în baza unor documente fictive sau falsificate. S-a mai stabilit că suspecţii au prejudiciat mai multe societăţi comerciale prin folosirea de file CEC fără acoperire.

Galaţi: Un poştaş a fost prădat de 15.000 de lei în timp ce împărţea pensiile

Creditele bancare solicitate au generat băncilor un prejudiciu de peste 1.000.000 de lei, 100.000 de Euro şi 60.000 de franci eleveţieni.

Cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activităţi infracţionale a grupului şi pentru identificarea tuturor victimelor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite