Braşov: Evaziune de peste 1 milion de euro, marca Băhăian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi soţi, reprezentanţii societăţii comerciale „Odiseea" SRL, care se ocupa cu închirierea de utilaje şi vânzarea de cereale şi balastru, au prejudiciat bugetul de stat cu peste 1 milion de euro, prin neplata obligaţiilor către stat şi nedeclararea veniturilor întregistrate.

VIDEO/Reţea similară cu a lui Sergiu Băhăianu a fost destructurată la Galaţi

Metoda aplicată de soţii Mihai, de 34 de ani, şi Geanina Bănică, de 37 de ani, a fost similară cu cea a lui Sergiu Băhăianu.

Poliţiştii spun că firma a fost condusă iniţial de Geanina Bănică. În perioada 26 aprilie 2007-19.08.2008, femeia a dat o „gaură" statului de circa 3 milioane de lei, prin neînregistrarea în contabilitate a unor facturi.

Apoi, soţii Bănică au trecut societatea pe numele lui Claudiu Câmpeanu, de 38 de ani, un boschetar pe care l-au cunoscut în barurile din centrul vechi al Braşovului.

Firma Odiseea SRL, condusă iniţial de soţii Bănică Mihai şi Gianina şi ulterior transferată pe numele boschetarului, avea un sediu fantomă, într-un grajd din Budila. 

Acest aspect a fost confirmat şi de lichidatorii care se ocupă de procedura falimentului Odiseea SRL. „Toată corespondenţa pe care noi am trimis-o a fost returnată. Acolo este un grajd. Nu a fost deocamdată stabilit un termen la instanţă în cazul acestui dosar", a declarat pentru „Adevărul de Seară" un reprezentant al firmei Braudit SPRL, sub protecţia anonimatului.

Mafioţii care au terorizat Agnita sub ochii Poliţiei rămân în arest - mărturii incredibile ale martorilor protejaţi

Acesta a condus firma până la sfârşitul lui 2008, timp în care a creat un prejudiciu de circa 2 milioane de lei. La începutul anului 2009, rudele tânărului au reclamat la poliţie dispariţia sa, nefiind găsit nici acum.

Săptămâna trecută, dosarul a ajuns pe mâna procurorilor. „În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii  Serviciului de Investigare a Fraudelor, s-a  întocmit referat de declinare a competenţei de soluţionare a unui dosar penal către Direcţia Naţională Anticorupţie, conform prevederilor legale, întrucât s-a cauzat, prin sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, un prejudiciu  total de 4.802.801 lei", a precizat comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Acesta a mai adăugat că „societatea braşoveană nu a declarat la Administratia Finanţelor Publice Braşov totalitatea veniturilor înregistrate în contabilitate şi nu a înregistrat în contabilitate 36 facturi fiscale, având ca obiect închirierea de utilaje şi vânzarea de cereale şi balastru".

Mihai Bănică, administrator de fapt al societăţii este cercetat pentru instigare la evaziune fiscală, instigare la folosire cu rea credinţă a creditului societăţii şi instigare la fals în declaraţii. Soţia sa, Gianina, şi Claudiu Câmpeanu sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, folosire cu rea credinţă a creditului societăţii şi fals în declaraţii.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite