Cetăţeanul complicat Dan Voiculescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are două categorii de cetăţeni: simpli şi complicaţi. Fostul senator şi lider politic Dan Voiculescu a rămas un cetăţean foarte complicat, chiar dacă s-a retras, de faţadă, din funcţiile publice.

Semnalul transmis prin intermediul agenţiei guvernamentale de ştiri Agerpres trebuie luat foarte în serios, având în vedere că ultima sarcină similară trasată de Voiculescu a fost urmată de 52 de zile de bâlci politic, fix după calendarul trasat.

Declaraţiile de astăzi confirmă indirect faptul că povestea cu retragerea lui Voiculescu din politică este doar o gargară pentru naivi şi că nimic nu a fost întâmplător în ultimele două luni. Faptul că s-a ales agenţia guvernamentală de ştiri pentru transmiterea noului calendar are semnificaţii importante. E inutil să le comentăm.

Rămâne de văzut dacă Ponta şi Antonescu vor acţiona din nou ca două marionete şi mai ales dacă partidele ai căror lideri încă sunt vor mai gira o astfel de operaţiune. Este foarte posibil, având în vedere că până acum nu a apărut nicio voce în PNL sau PSD care să-i tragă la răspundere pe Ponta şi Antonescu pentru modul lamentabil în care au eşuat în cel mai important şi singurul proiect al USL de până acum.

Este foarte posibil ca cele două partide să mai aibă nevoie de multe momente penibile până să priceapă că „liderii" lor sunt de fapt nişte simpli măscărici. Cetăţeanul complicat Dan Voiculescu ştie foarte bine asta şi chiar pe asta mizează. USL va reacţiona din nou ca o marionetă la sforile trase acum de Felix, care vrea să-l trimită iar pe Traian Băsescu în garaj?

Teoretic, Dan Voiculescu trebuia să fie un simplu cetăţean, după ce s-a retras din Senatul României cu un pretext bun numai pentru naivi. Practic, cetăţeanul acesta a rămas la fel de complicat şi nu are nicio jenă din a-şi expune public forţa, influenţa şi mai ales intenţiile.

Nu poţi
să nu faci legătura între situaţia juridică delicată în care se află inculpatul Dan Voiculescu şi ultimele 52 de zile de bâlci sau tentativele ştiute ale USL de a interveni în sistemul judiciar. Nu poţi să nu te gândeşti la lucrurile neştiute care sunt puse la cale din pricina situaţiei juridice a lui dan Voiculescu. Nu poţi să nu te întrebi cum vede inculpatul Dan Voiculescu situaţia deţinutului Adrian Năstase. Şi mai ales dacă nu cumva este o legătură între cazarea lui Năstase la penitenciar şi declanşarea crizei politice. Dacă cele de mai sus nu sunt simple coincidenţe, ci părţi dintr-o realitate foarte complexă care îl are în culise pe Dan Voiculescu, vom constata peste două luni.

O nouă suspendare a lui Traian Băsescu, după un nou semnal, transformă în certitudine suspiciunea că Ponta şi Antonescu nu sunt altceva decât două marionete. Dacă aşa stau lucrurile, cetăţeanul complicat Dan Voiculescu are nevoie de o lecţie simplă. Lecţie pe care a luat-o şi plagiatorul Victor Ponta în momentul în care a încercat să gestioneze public scandalul cu metodele lui Ion Iliescu, din anii `90, minţind şi manipulând cu neruşinare: în 2012 nu poţi să minţi şi să manipulezi prea mult timp, pe prea multă lume.

Dacă ar mai avea
un dram de minte, inculpatul Dan Voiculescu ar trebui să renunţe să mai piardă vremea cu strategii politice şi să petreacă mai mult timp cu avocaţii care îi asigură apărarea. La fel ca deţinutul Adrian Năstase, Dan Voiculescu are posibilitatea să-şi asigure cea mai bună apărare posibilă în România. Dacă se ştie nevinovat, pierde vremea croşetând pânze de păianjen pe la colţurile scenei politice, pentru a-şi salva pielea.

Atitudinea normală a unui acuzat care se ştie nevinovat este preocuparea pentru aflarea adevărului în instanţă. Dacă este nevinovat, cu siguranţă poate să expună judecătorilor acest adevăr cu echipa de avocaţi care îi reprezintă interesele. Cea mai bună echipă pe care o poate angaja vreun inculpat, în România.

Îşi imaginează cineva
că un om cu puterea şi banii lui Dan Voiculescu poate să fie victima unei erori judiciare, la fel ca un bătrân de 80 de ani băgat la zdup pentru un metru de pământ?

Mălin Bot este redactor-şef adevarul.ro.

Citeşte şi alte opinii de Malin Bot:

Pontalone şi Arlecrino

Trei motive mari şi late pentru invalidarea referendumului

Benzină peste foc

Ură şi pedeapsă

Boicot şi democraţie

Cui foloseşte?

Doctorul şi marinarul ne duc în ape tulburi

De ce stăm în genunchi?

Infractorii adunaţi în PDL şi incompetenţii toleraţi în DIICOT

România mea şi România lor

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală




De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu


Citeşte alte opinii pe platforma
ideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite