Dan Voiculescu: O noua suspendare a președintelui Băsescu - posibilă și legitimă. Cel mai bun moment, sfârșitul lui octombrie, începutul lui noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

O noua suspendare a președintelui Traian Băsescu este posibilă şi chiar legitimă, afirmă preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, într-un interviu acordat agenţiei Agerpres.

Dan Voiculescu, cel care a lansat ideea suspendării lui Traian Băsescu din luna iulie, afirmă că operaţiunea ar putea fi reperată.
"Românii doresc demiterea lui Traian Basescu iar articolul 95 din Constituție permite fără nicio problemă declanşarea unei noi proceduri de suspendare. Însă, dacă se va mai iniţia o asemenea procedură, ar fi recomandabil să se desfăşoare la sfarşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, astfel incât referendumul pentru demitere sa poata fi organizat in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetateni si din ratiuni economice'', a spus liderul conservator intrebat daca vede posibila si legitima o noua suspendare a presedintelui.

In opinia sa, inainte de toate, Traian Basescu a fost demis.

"In Romania reala, nu in cea fictiva, 8,4 milioane de voturi reprezinta aproximativ 60% din total. Asadar, domnul Basescu este demis. Intoarcerea sa episodică la Cotroceni reprezinta o anomalie, un esec al democratiei. Şase, şapte sau noua oameni nu pot decide impotriva a 60% dintre romani. Eu cred ca aceasta anomalie va fi curand indepartata'', a fost de parere Voiculescu.

Citeşte şi editorialul: Cetăţeanul complicat Dan Voiculescu - de Mălin Bot, redactor-şef adevarul.ro

Presedintele fondator al PC considera ca ''aceasta anomalie'' poate fi indepartata in mod concret cu mijloace democratice, legale si constitutionale.

"Votul a 7,4 milioane de romani nu poate fi ignorat. Nu putem privi in cealalta parte. Nu putem sa ne prefacem ca nu s-a intamplat. Dupa 29 iulie 2012 Romania s-a schimbat ireversibil. Cei care nu inţeleg aceasta realitate pierd legatura cu natiunea. Rezultatul referendumului in care 87% dintre votanti au ales sa il demita pe Traian Basescu ofera doar doua variante: fie respectam vointa natiunii si il demitem, fie sfidam vointa natiunii si il toleram pe Traian Basescu. Eu nu cred ca ne permitem sa sfidam democratia. Românii s-au saturat de ezitari. Avem nevoie de respectarea cu fermitate a vointei natiunii", a subliniat Dan Voiculescu.

In ceea ce priveste posibilitatea existentei unor reactii internationale, Dan Voiculescu s-a aratat convins ca niciun lider democratic nu isi va permite sa critice un demers absolut constitutional, care este deja validat de votul a peste opt milioane de romani.

"In iulie, unii lideri externi mai aveau justificarea ca nu stiau ca procedura suspendarii este prevazuta de Constitutie sau isi imaginau ca preacinstitul presedinte Basescu este hartuit de o minoritate. In prezent, dupa votul masiv din 29 iulie si dupa dezbaterile din ultima perioada, orice astfel de interpretare este exclusa. Iar daca totusi vor mai aparea astfel de atitudini, autoritatile romane trebuie sa reactioneze foarte ferm pentru a apara demnitatea nationala si pentru a transmite ca Romania nu isi negociaza suveranitatea", a afirmat liderul conservator.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite