Elevii de nota 10 din 2010: Ei sunt cei mai talentaţi liceeni din şcolile timişorene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că sunt elevi de liceu sau proaspeţi absolvenţi, tinerii care au pus pasiunea pe primul loc şi s-au remarcat la concursuri naţionale şi internaţionale au fost subiectul unei campanii iniţiate de cotidianul Adevărul de seară în 2010. Citeşte aici povestea unor elevi timişoreni cu rezultate remarcabile.

Carla Lajos îi reprezintă pe bănăţeni peste graniţe

Carla Lajos

Citeşte aici povestea Carlei Lajos

Eleva a fost singura tânără din vestul ţării care a reprezentat România la un concurs internaţional de idei de afaceri, a avut loc la Belgrad, spre finalul lunii aprilie. Carla are 18 ani şi este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic F.S.Nitti din Timişoara. Tânăra a dat dovadă de ingeniozitate şi a demonstrat în faţa unor specialişti că are stofă de afacerist şi că ştie exact care este reţeta unui plan de afaceri de succes.

Adela Bosun, olimpica expertă în ecuaţii vrea să devină cercetător în genetică

Adela Bosun

Află aici mai multe despre rezultatele Adelei

Matematica, un mister pentru mulţi dintre elevi, nu mai are aproape niciun secret pentru Adela. Acum elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C.D. Loga" Timişoara, timişoreanca a participat la numeroase concursuri şi olimpiade naţionale de matematică şi s-a remarcat ca una dintre cele mai bune tinere din Banat. „Am fost cam la fiecare concurs de care am ştiut şi la care am avut ocazia să merg. Nu mai ştiu exact câte sunt în total", a mărturisit Adela.

Bogdan Rogojan este unul dintre cei mai buni elevi români la informatică

Bogdan Rogojan

Vezi aici cât de talentat este Bogdan

Pentru tânăr, calculatorul înseamnă mai mult decât un mijloc de recreere. În ochii profesorilor de la Colegiul Tehnic din Timişoara, şcoala la care învaţă, Bogdan este un elev talentat care are o înclinaţie deosebită pentru informatică. Tânărul este elev la o clasă cu profil economic şi studiază contabilitatea, care, spune el, este un alt lucru fascinant care îl pasionează la fel de tare ca şi informatica.

Sandra Duiuleasa experimentează cu substanţe chimice

Sandra Duiuleasa

Citeşte mai multe despre experimentele Sandrei

Eleva Colegiului Bănăţean din Timişoara se joacă cu diferite substanţe, colorate sau nu, pentru a observa reacţiile şi pentru a învăţa din practică. „Sunt foarte atentă la experimentele pe care le facem împreună cu doamna profesoară. La fel, îmi plac toate combinaţiile de culori pe care pot să le realizez din diverse substanţe", a spus Sandra. Încă din primii ani pe băncile şcolii, Sandra a fost activă şi s-a implicat în tot felul de proiecte. „Am participat la concursuri şi în şcoala generală, dar de când am ajuns la liceu totul mi se pare mai intens, mai interesant", a povestit tânăra.

Bogdan Văcărescu, interesat de geografie, pasionat de film

image

Află mai multe despre proiectele tânărului

Tânărul a profitat de fiecare ocazie pentru a se implica în proiectele Consiliului Local al Tinerilor şi pentru a se remarca la concursuri naţionale. Proaspăt student al Facultăţii de Drept, Bogdan îşi împarte timpul între studiu şi proiectele în care este implicat încă din liceu. Asta pentru că a înţeles că una dintre şansele pe care un tânăr de vârsta lui le are este aceea că poate fi activ şi implicat în activităţi care îi plac şi care ar putea schimba ceva în viaţa lui.

Andrei Tiba este compozitor de geniu de la opt ani

image

Click aici pentru a afla mai multe despre tânărul compozitor

A câştigat un concurs internaţional de pian şi compoziţie în Finlanda şi, la doar 16 ani, este cel mai tânăr membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.Să spui că are talent artistic înnăscut este prea puţin pentru a-l descrie pe Andrei. Tânărul compune de la opt ani. „Mi-a plăcut să mă joc la pian. Astfel am compus anumite piese. Atunci compoziţia era bazată doar pe inspiraţie, nu aveam cunoştinţe muzicale", a povestit Andrei.

Denisa Cîrcioban vede viaţa ca un experiment chimic reuşit

image

Vezi aici ce experimente a făcut Denisa

Rezultatele de excepţie la concursuri şi olimpiade, dar şi timpul dedicat studiului o fac pe tânără să fie una dintre elevii de nota 10 ai Banatului. Formulele chimice, substanţele de tot felul, reacţiile ciudate şi schemele care explică aproape tot ce se întamplă în jurul ei, acestea au fost lucrurile cu care Denisa a crescut.

Georgia Dugaci face ozon în laborator

image

Află aici cât de ambiţioasă este Georgia

Fiecare concurs de chimie la care participă reprezintă o provocare pentru Georgia şi tocmai din acest motiv, cea mai importantă preocupare a ei din ultima lună a fost să reuşească să ducă la bun sfârşit experimentul la care a lucrat cu o altă colegă: să facă ozon cu un aparat creat special de ele. „Am vrut să evidenţiem că putem face ozon şi practic, nu trebuie să existe doar în atmosferă. Vrem să atragem atenţia asupra unor lucruri care ne pot face rău, cum ar fi găurile din stratul de ozon", a spus eleva.

Lavinia Ghita rezolvă cele mai grele probleme de matematică şi fizică

image

Citeşte mai multe despre rezultatele elevei

Lavinia este una dintre liceenii pentru care şcoala nu înseamnă doar programul de aproximativ opt ore pe zi. Materiile chinuitoare pentru unii sunt pentru ea lecţii pe care ea le învaţă cu drag. „Am avut rezultate la matematică şi la fizică încă de la început şi asta a fost o motivare pentru mine. Cu cât am lucrat mai mult, cu atât a început să îmi placă mai mult", a povestit adolescenta.

Adriana Secoşan i-a dedicat mai multe poeme regelui pop Michael Jackson

image

Află mai multe despre cartea elevei

Tânara este un fan înfocat al lui Michael Jackson şi, pentru că a fost înzestrată cu talent, îi dedică versuri. Are 18 ani şi un dar aparte pentru scris. Tocmai de aceea nu a stat foarte mult pe gânduri şi şi-a adunat cele mai bune eseuri şi poezii într-o carte intitulată „Ridică-te Pasăre Phoenix", pe care a lansat-o în luna mai a anului trecut.

Elevii cu lucrări perfecte şi cu note de 10 pe linie, din Banat

image

Citeşte mai multe despre cele două absolvente de nota 10

Două eleve din Timişoara au fost singurele din judeţ care au obţinut nota maximă la examenul de Bacalaureat din vara aceasta. Cele două eleve sunt obişnuite cu rezultatele foarte bune încă din anii de liceu. În zona de vest, au reuşit să obţină media zece şi trei adolescenţi din judeţul Arad. Din cele 24 de note de zece, din ţară, cinci sunt în zona de vest.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite