Adriana Secoşan i-a dedicat mai multe poeme regelui pop Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânara este un fan înfocat al lui Michael Jackson şi, pentru că a fost înzestrată cu talent, îi dedică versuri. Are 17 ani şi un dar aparte pentru scris. Tocmai de aceea nu a stat foarte mult pe gânduri şi şi-a adunat cele mai bune eseuri şi poezii într-o carte intitulată „Ridică-te Pasăre Phoenix”, pe care a lansat-o în urmă cu câteva săptămâni.

Printre poeziile apărute în carte se regăsesc şi poeme dedicate lui Michael Jackson, idolul elevei. Chiar dacă mulţi nu îi înţeleg admiraţia, Adriana este bucuroasă să se inspire din ceea ce a făcut artistul şi chiar să îi dedice poezii. „Îmi place personalitatea lui. Mi-am dat seama din tot ceea ce făcea că era o persoană minunată. Am aproape 20 de poezii dedicate lui Michael”, a spus tânăra.

Scrie din copilărie

Adriana vorbeşte la prezent despre regele muzicii pop pentru că, spune ea, „este un artist care nu o să moară niciodată, o să trăiască prin tot ceea ce a făcut”.  Tânăra a scris prima poezie  când era în clasa a patra. „Era o poezie despre viaţa omului de la naştere până la momentul trecerii”, a explicat poeta. De atunci a continuat să scrie şi chiar a urmat câteva repere impuse de poeţi foarte cunoscuţi, de talie internaţională.

„Primele poezii pe care le-am scris sunt inspirate din Bacovia şi Poe, de aceea sunt mai melancolice şi oarecum triste”, a spus eleva. Totuşi, ultimele poeme pe care tânăra le-a scris sunt mai vesele. „Mă las purtată de val şi scriu poezii despre iubire, despre pace”, a mai spus Adriana.
Tânăra îşi găseşte liniştea şi inspiraţia necesară pentru a compune seara. „Trebuie să fie starea aceea specifică, să nu îmi distragă nimic atenţia”, a mărturisit eleva. Atunci când nu scrie poezii, Adriana scrie eseuri şi chiar proză. Mai mult, se gândeşte la un viitor volum de poezie.

Întrebări şi răspunsuri
Ce poeţi români îţi plac?
Eminescu şi Nichita Stănescu. Eminescu pentru perioada lui romantică şi pentru corelarea temei naturii cu cea a iubirii, asta îmi place de obicei în poezie. Nichita Stănescu îmi place pentru că e profund.

De ce ai ales pentru cartea ta titlul „Ridică-te Pasăre Phoenix”?
Am scris poezia cu acelaşi nume gândindu-mă la o persoană dragă care, în momentul acela, se afla într-o situaţie mai dificilă. Aşa cum Pasărea Phoenix renaşte din propria cenuşă, aşa mi-aş fi dorit ca acea persoană să fie puternică în continuare.

Profil
Născută. 19.01.1993, Timişoara
Educaţie. Elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Bănăţean
Experienţă. Locul întâi la olimpiade de literatură, un volum de poezii publicat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite