VIDEO Manual de cămătărie cu profesor de 71 de ani, decanul executorilor judecătoreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decanul executorilor judecătoreşti, Doru Munteanu, dă lecţii de evaziune. În timp ce alţi bătrâni de vârsta lui plimbă nepoţeii îi parc, executorul pensionar negociază acte de cămătărie pentru mafia baştanilor. Bătrânul de 71 de ani este filmat aranjând un împrumut de 110.000 de euro, pentru care este cerută o camătă de 80.000 de euro.

UPDATE, JOI 3 IUNIE 2010: Bătrânul cămătar din Timişoara îşi învăţa „clienţii“ cum să declare la notar împrumuturile

UPDATE, MIERCURI 2 IUNIE 2010: 
Ministerul Justiţiei cere cercetarea penală a decanului executorilor din Timişoara
Redacţia Adevărul de Seară a primit o adresă scrisă în care Ministerul Justiţiei a informat că va cere cercetarea penală a lui Doru  Munteanu şi care confirmă dezvăluirile făcute până acum privind faptul că Munteanu a exercitat ilegal autoritatea de executor judecătoresc, după ce s-a pensionat, în anul 2001.

Citeşte şi:  Iaşi: Cămătarii îi lasă fără maşină pe cei care împrumută bani

UPDATE, ORA 15.00: Biroul de Presă al Parchetului Curţii de Apel Timişoara a informat astăzi Adevărul de Seară că, până în prezent, Doru Munteanu nu a fost anchetat pentru infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii. Conform Biroului de Presă al instituţiei, Munteanu a mai fost anchetat de procurorii de aici într-un dosar, în acest an, în care a beneficiat de Neînceperea Urmăririi Penale. În anul 2009 Munteanu a mai fost anchetat în două cazuri.

Manual video de cămătărie

Înregistrarea video este un veritabil manual interactiv de cămătărie, fiind descrise în detaliu toate etapele prin care se acordă credite ilegale şi amănuntele modului de calcul al dobânzilor. „Profesorul” de cămătărie este Doru Munteanu, executorul judecătoresc care a exercitat ilegal autoritatea judiciară timp de aproape 10 ani, după ce s-a pensionat.


EXCLUSIV Decanul executorilor judecătoreşti, pensionat forţat, este implicat în afacerile baştanilor căutaţi de Interpol

„Am dat şi eu cu 5 la sută”

image

Decan al executorilor judecătoreşti timişoreni, Munteanu a fost filmat în propriul birou de un tânăr din Deta care s-a prezentat ca fiind o persoană interesată să dea împrumut 110.000 de euro baştanului Mihai Stancu, pentru achitarea altor datorii, luate de la alţi cămătari, în numele cărora Munteanu a scos la vânzare un palat al lui Stancu. Timp de aproape o oră, decanul executorilor îi explică tânărului interesat să dea bani cu camătă cum se procedează, făcând apel la experienţa lui vastă în domeniu.

EXCLUSIV Decanul executorilor judecătoreşti a fost filmat de baştanul 007 la negocierea pentru un cămătar

"Nimeni nu-ţi dă fără dobândă!"

„Ai ştiut că nimeni nu-ţi dă fără dobândă! Ai ştiut!” spune Munteanu la începutul discuţiei. Apoi îi explică tânărului cum se va asigura, legal, că nu pierde din afacerea de cămătărie. „Mergi la notar şi pui dumneata ipoteca pe casă. Şi dacă nu îţi dă dumitale banii, îi scoţi casa la licitaţie. Banii ăştia nu-s pierduţi!”, explică Munteanu. Pasul al doilea al negocierii a fost stabilirea sumei pe care o va împrumuta cămătarul.

 

„Asta se cheamă afacere“

Cei prezenţi au căzut de acord ca aceasta să fie 110.000 euro. Apoi încep discuţiile legate de dobânda care se va percepe, pe o perioadă împrumutată de un an. „Dumneata poţi să ceri şi cinci şi opt şi zece. Casa e frumoasă şi banii dumitale nu-s pierduţi. Decât să stea în buzunar, eu zic că mai bine e să faci o afacere. Asta se cheamă afacere. Că e opt la sută, că e cinci la sută, asta vă înţelegeţi. Înainte s-a dat şi cu 10 şi cu 20, dar acum nu mai e aşa, piaţa a scăzut. Cinci la sută e o afacere. Dumneata îţi dai seama, la o sută de mii de euro, cinci la sută înseamnă cinci mii pe lună. Garanţia este casa. El a luat cu cinci la sută, a luat şi de la mine, a luat şi de la nevastă-mea şi a fost de caracter, ăsta e adevărul”, îi spune Munteanu învăţăcelului din faţa lui.

DEZVĂLUIRI Taxă de intrare în casta executorilor judecătoreşti: 50.000 de euro

image
image
image



Ulterior, cel care oferă banii plusează şi cere opt la sută dobândă, calculele fiind făcute de un alt bărbat care a intrat între timp în cabinetul lui Munteanu. Acesta spune că dă bani cu camătă din 1999 şi explică cum se încheie actele la notar în aşa fel încât camăta să fie mascată. „Nu se trece camătă pentru că este ilegală, ai probleme cu legea. Eşti pierdut dacă treci camătă. Notarul scrie suma finala, cu dobândă cu tot, 200.000 de euro”, spune necunoscutul. Munteanu explică apoi că, având un astfel de contract, judecătorii devin unealtă a cămătarului şi dispun în toate cazurile vânzarea casei, dacă cel împrumutat nu plăteşte toţi banii.

image

Munteanu spune că nu e relevant filmul

Doru Munteanu susţine că nu e relevant filmul. „Nu are nicio valoare domnule. Nu s-au dat bani cu camătă”, a spus executorul pensionar. „Momentan se fac cercetări de către procurorul DIICOT, nu putem da alte detalii”, a spus Mircea Andreş, procuror-şef al Serviciului Timişoara al DIICOT.

Chestia asta mă bagă în mormânt, de două luni ţiganii mi-au încetat activitatea, Doru Munteanu, executor pensionat


image

Procurorii dorm în papuci

Reţeta lui Munteanu este infailibilă şi este folosită de mafia cămătarilor de aproape 20 de ani. Până acum Poliţia, Parchetul şi Fiscul nu au prins nici măcar un cămătar, deşi aceştia fac evaziune uriaşă şi prin rularea banilor în operaţiuni ilegale ar putea fi acuzaţi şi de spălare de bani.

Ministerul Justiţiei îl anchetează pe Munteanu

Surse foarte importante din Ministerul Justiţiei au informat că Munteanu face obiectul unei investigaţii a inspecţiei din subordinea ministrului Justiţiei. Rezultatele controlului sunt grave pentru Munteanu, care ar putea fi acuzat de comiterea infracţiunii de exercitare fără drept a profesiei pentru că, timp de zece ani, după ce s-a pensionat, a continuat să execute silit sentinţe judecătoreşti, fără a mai avea acest drept.

Jurchescu se poartă ca un struţ

Preşedintele Camerei Executorilor din Timişoara, Cristian Jurchescu, a băgat capul în nisip şi a refuzat categoric să discute pe această temă. „Nu avem ce discuta", a spus Jurchescu. De trei ori acesta a refuzat să ofere explicaţii. La trei zile de la primele dezvăluiri făcute de Adevărul de Seară în cazul Munteanu, preşedintele Camerei Executorilor continuă să aibă atitudine de struţ. Acesta nu a explicat în niciun fel poziţia oficială a Camerei.  Nu este prima dată când Jurchescu are o astfel de atitudine şi eşuează să reprezinte Camera, lăsând impresia că are ceva de ascuns. Citeşte aici alte detalii!

Legături cu mafia cămătarilor


„Numele lui Sorin Matei Romeo şi Doru Munteanu au apărut în trecut în mai multe scandaluri legate de executări silite executate pentru persoane acuzate că fac parte din mafia cămătarilor. Din păcate contractele sub care se ascund cămătarii sunt bine mascate la notarii publici şi este aproape imposibil de probat aceste activităţi. În mediile judiciare mai este vehiculat faptul că Sorin Matei Romeo este rudă cu Lucian Papici, procuror-şef la DNA Bucureşti si că este astfel protejat la nivel înalt", a declarat o sursă judiciară importantă. Cert este faptul că un document intrat în posesia redacţiei probează că în 20 martie 2010 Serviciul Teritorial Timişoara a emis un NUP în favoarea executorului Munteanu şi a altor persoane acuzate de cămătărie.

image

Escroci căutaţi de Interpol



Lucia Seifert, de 56 de ani şi Petru Jurj, de 58 de ani, sunt acuzaţi că au înşelat patru persoane cu un milion de euro. Poliţia Germană o acuză pe femeie de 27 de escrocherii, fals, furt prin violenţă în bandă organizată, violare de domiciliu şi deturnare de retribuţii sau de salariu. Jurj e căutat pentru extorcare calificată cu luare de ostateci în Munchen şi furt de autoturisme.Citeşte aici alte detalii!


Foto: cateva dintre proprietatile clanului Seifert:



EXCLUSIV Procuror DIICOT cu limbaj de mahala: „Ce treabă am eu cu Ionelaş, trăi-v-ar sfinţii! Mă muşcaţi de fund"AUDIO

image
image
image

Urmăreşte în Adevărul de Seară şi Adevărul o campanie de dezvăluiri despre afacerile dubioase din casta privilegiată a executorilor judecătoreşti cu averi fabuloase şi despre cum se intersectează ele cu afacerile mafiei ţigăneşti şi ale mafiei cămătarilor!

Citeşte şi:

Fostul şef al Poliţiei Române l-a apărat pe bossul mafiei ţigăneşti la Curtea Supremă

Sechestru de cinci milioane de euro pe palatele mafiei imobiliare ţigăneşti
Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite