EXCLUSIV Procuror DIICOT cu limbaj de mahala: „Ce treabă am eu cu Ionelaş, trăi-v-ar sfinţii! Mă muşcaţi de fund"AUDIO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestarea lui Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti din Timnişoara, a scos la lumină informaţii legate de modul în care a fost acesta favorizat în trecut de persoane importante în sistemul judiciar. Printre ele procurorul Carmen Martinov, fost şef al Biroului DIICOT al judeţului Timiş. Întrebată despre aceste legături, Martinov a răspuns folosind un limbaj cel puţin ciudat.

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii, sesizat în cazul procurorului cu limbaj de mahala

Un fost ofiţer de poliţie timişorean, care a dorit să îi fie protejată identitatea, susţine că Ionelaş a putut să prospere pentru că a fost protejat de persoane importante din sistemul judiciar. „DIICOT era Parchetul care trebuia să se ocupe de toate activităţile ţiganilor. La DIICOT însă era şefă Carmen Martinov, care l-a ajutat mult pe Ionelaş. În urmă cu mai mulţi ani, în 2000 sau 2001, Ionelaş şi un alt individ, Pampi Stancu, au fost anchetaţi pentru că au răpit o persoană.



Victima era tot din clanurile lor şi cei doi încercau să pună mâna pe una dintre cele mai mari vile din centrul oraşului, de pe Bulevardul Loga 47. Şi Ionelaş, şi Pampi au fost implicaţi împreună. L-au răpit pe acel individ, l-au plimbat cu portbagajul şi altele. Când dosarul a ajuns la procuroarea Martinov lucrurile s-au schimbat. Ionelaş a scăpat de toate acuzele şi numai Pampi Stancu a fost trimis în judecată şi apoi condamnat la şase ani cu executare. Între timp Martinov a ajuns şefă la DIICOT şi Ionelaş a devenit cel mai puternic şef de clan ţigănesc"
, a povestit sursa citată.

image

CITEŞTE ŞI

EXCLUSIV/Procurorul general şi şeful DIICOT Galaţi sunt cercetaţi disciplinar de CSM

Martinov a uitat ce a declarat Ionelaş

Procurorul Carmen Martinov şi-a ieşit din fire când a auzit că trebuie să explice ce s-a întâmplat acum nouă ani cu dosarul Ionelaş-Pampi. Folosind un limbaj specific mai degrabă clanurilor ţigăneşti decât unui magistrat, Carmen Martinov a negat vehement că ar avea vreo legătură cu Ionelaş Cârpaci. Ea susţine chiar că ştie cine este poliţistul care o acuză şi a spus că ofiţerul în rezervă este „bolnav". Interesant este însă că, acum doi ani, într-un cotidian central, Ionelaş a confirmat că o cunoaşte pe Martinov. „O cunosc de atunci, de când m-a anchetat, dar am nevinovat", a spus Ionelaş (foto jos).

TRANSCRIERE Carmen Martinov: „Cine dracu e Pampi!"

Bună dimineaţa doamna procuror, Mălin Bot sunt de la Adevărul,  scriu un articol în legătură cu arestarea lui Ionelaş Cârpaci ...

Ce am eu treabă cu Ionelaş fraţilor, trai-v-ar sfinţii! Ce am eu treabă cu omul ăsta!

Eu am primit un mesaj de la un ofiţer de poliţie care spune că dumneavoastră, acum nouă ani, l-aţi scăpat pe Ionelaş într-un dosar în care l-aţi anchetat împreună cu Pampi Stancu. Amândoi erau la fel de vinovaţi şi pe Ionelaş l-aţi scăpat.



Domne, mă ascultaţi puţin. Este vorba de fostul ofiţer arestat Renu. Domnule, omul ăla e un bolnav, nu-i citav. Nici nu a apărut acest Ionelaş. Nicio treabă cu Pampi! Mă, tot o daţi întruna ca nebunii! V-am mai spus şi am repetat, Bot Mălin, care mă tot muşcă de fund. Domnule, n-am nicio treabă cu Ionelaş. Nu l-am avut în viaţa mea. Toată lumea l-a avut în dosare cu imobiliare. Veniţi peste mine cu Pampi, cine dracu e Pampi ? Pampi a fost arestat pentru tâlhărie şi e condamnat.

image

Dar erau împreună. Eu aşa am primit informaţia

Nu erau în niciun fel împreună domne. Toţi comit fel şi fel de întrebări aiurite. Nu înţelegeţi, dacă era băgat, era arestat. Aţi înţeles ?

Am înţeles! Deci nu aveţi nicio legătură ?

Deci Sadner ăsta nu se demite la tâlhării domne. El, uitaţi, aţi văzut ...

Dar de unde ştiţi că nu se demite ? Înseamnă că îl cunoaşteţi personal, altfel cum ştiţi ?

Nu am cum să îl cunosc! Că dacă ar fi făcut, ar fi fost jos domnule. La mine nu scapă prea multă lume. Da, dacă n-a fost, înseamnă că n-a fost.

Am înţeles, şi ...

Pampi a fost arestat. Deci, dacă a fost implicat într-o infracţiune de violenţă sau ceva, a fost arestat, când a fost, pe aceste infracţiuni şi nu mai discutăm atâta pe teme tâmpite.

Păi, uitaţi că el .... (convorbirea se întrerupe). S-a întrerupt, nu ştiu dacă la mine sau la dumneavoastră. Deci nu aveţi nicio legătură cu Ionelaş ? Nu îl cunoaşteţi ?

Auziţi, nu mai continuăm această discuţie că mă iritaţi de dimineaţă şi astăzi am anchetă. Hai, la revedere!

La Revedere!

Un procuror controversat

Numele procurorului Carmen Martinov a apărut în mai multe scandaluri. Iniţial s-a descoperit că aceasta e emis unele documente care au permis unor traficanţi de droguri să primească pedepse mai uşoare. Ulterior, un deţinut de la Penitenciarul Timişoara a reclamat faptul că Martinov a încercat să-i smulgă, prin şantaj, declaraţii împotriva fostului şef al Poliţiei Timiş, comisarul-şef în rezervă Săndel Palade. Martinov a mai avut probleme şi cu proprii colegi. În urmă cu câţiva ani şeful Serviciului Teritorial Timişoara al DIICOT, Mircea Andreş, a fost nevoit să anuleze o rezoluţie în care Martinov  scotea basma curată autorul unor infracţiuni informatice, ignorând complet probe concludente descoperite de ofiţerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate Timişoara. După ce dosarul a fost luat de la Martinov, autorul faptelor a fost găsit vinovat şi de judecătorii Curţii de Apel Timişoara. Anul trecut, pe fondul unor reorganizări interne, Carmen Martinov şi-a pierdut funcţia de şef al Biroului DIICOT Timiş. 



Arestat pentru escrocherii imobiliare

image

Ionel Sadner, alias Ionelaş Cârpaci, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, ieri seară, de Curtea de Apel Timişoara într-un dosar în care este acuzat de comiterea a opt infracţiuni. Procurorii Parchetului Curţii de Apel îl acuză că, împreună cu funcţionari de la Cartea Funciară şi Primăria Timişoara, precum şi cu notari publici, a constituit un grup care a comis mai multe infracţiuni prin care s-au schimbat ilegal proprietarii unor terenuri. Paguba totală este de peste jumătate de milion de euro.  Avocatul lui Ionelaş a făcut recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Timişoara.

CITEŞTE AICI DETALIILE CAZULUI ÎN CARE ESTE REŢINUT LIDERUL CLANULUI CÂRPACI

A scăpat mereu basma-curată


Ionelaş a mai fost cercetat după ce împotriva lui s-au depus numeroase plângeri penale, însă a scăpat basma curată de fiecare dată. Recent acesta a fost trimis în judecată pentru alte falsuri comise în incercarea de a prelua clădirea în care funcţionează Centrul Cultural Francez. Ancheta şi procesul s-au întins însă atât de mult în timp încât judecătorii au fost puşi în situaţia să constate că faptele s-au prescris.  Poliţia Timiş a mai propus începerea urmăririi penale împotriva lui Ionelaş şi pentru infracţiuni de ameninţare dar de fiecare dată procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara au decis că suspectul nu a comis nicio infracţiune.  

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite