Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii îi caută pe Lucia Seifert şi Petru Jurj după ce i-au lăsat să fugă din ţară
Poliţiştii îi caută pe Lucia Seifert şi Petru Jurj după ce i-au lăsat să fugă din ţară

Doi romi din Timişoara acuzaţi de înşelăciuni de un milion de euro nu au fost arestaţi din cauza vârstei înaintate. Soţii Lucia Seifert, de 56 de ani şi Petru Jurj, de 58 de ani, cercetaţi penal pentru zeci de infracţiuni în Germania, au impresionat o judecătoare a Tribunalului Timiş, care nu i-a arestat pentru că au o „vârstă înaintată”. Ei au fugit din ţară după ce Curtea de Apel Timişoara a eliberat mandate de arest

Soţii Seifert, cercetaţi pentru zeci de infracţiuni în Germania, au profitat de bunătatea şi indulgenţa judecătorilor Tribunalului Timiş. Ei au dispărut fără urmă, când magistraţii Curţii de Apel au răsturnat hotărârea tribunalului şi au eliberat mandate de arestare pe numele celor doi.

Soţii Lucia Seifert, de 56 de ani şi Petru Jurj, de 58 de ani, sunt acuzaţi că au înşelat patru persoane cu un milion de euro. Ei au luat clădiri şi terenuri de la patru persoane, însă nu le-au mai dat banii, potrivit procurorilor, care au propus arestarea lor la începutul lui noiembrie.

„Teroriştii” imobiliari au zeci de fapte penale în Germania
Victimele au fost ameninţate cu moartea, au fost terorizate de ţiganii, care le-au tăiat apa, curentul sau gazul, folosindu-se de documentele victimelor. În plus, Lucia Seifert este cercetată penal în Germania pentru escrocherie în 27 de cazuri, declaraţii false în justiţie, furt prin violenţă, loviri şi răniri periculoase în trei cazuri, deturnare, numeroase fapte de furt comise în bandă organizată, formarea unui grup de infractori, violare de domiciliu, fals în documente, reţineri şi deturnare de retribuţii sau de salariu.

Soţul ei, Petru Jurj e cercetat tot în Germania pentru extorcare calificată cu luare de ostateci în Munchen, furt profesional cu ascunderea de autoturisme, deţine condamnări pentru intrarea şi ieşirea în mod clandestin din Germania, falsificare de documente, conducere fără permis, furt, furt în echipă, mărturie falsă sub jurământ, fapte pentur care a primit trei ani de închisoare în Occident.

Judecătoare impresionată de „vârsta înaintată”
După un an de anchetă, procurorii timişeni au cerut arestarea romilor. Cu toate acestea, judecătorul Monica Bădescu, de la Tribunalul Timiş, a refuzat să-i aresteze pe cei doi, din cauza vârstei înainte a celor doi romi, deşi niciunul dintre ei nu a împlinit 60 de ani, pentru că ţiganii au participat activ la anchetă şi pentru că nu există probe că nu au fost şi condamnaţi în Germania, procurorul fiind acuzat că nu are suficiente probe împotriva celor doi. Ea a dispus doar ca romii să nu părăsească Timişoara.

Deşi bătrâni, romii au fugit din ţară

După trei săptămâni, la recursul la Curtea de Apel Timişoara, un complet de trei judecători în frunte cu magistratul Ioan Dincă, a hotărât să defiinţeze sentinţa judecătoarei Monica Bădescu şi a eliberat mandate de arestare pe numele ţiganilor.

Cei doi romi au înşelat aşteptările judecătoarei Tribunalului Timiş şi au dispărut fără urmă din ţară, chiar în ziua în care urmau să fie săltaţi de poliţişti, fiind văzuţi pentru ultima dată în ziua respectivă, în Palatul de Justiţie din Timişoara. A doua zi, când mascaţii s-au dus să-i salte din cele şapte palate ţigăneşti pe care le deţin, nu le-au mai dat de urmă.

„Au plecat în Germania să îşi pregătească apărares”, a spus Adrian Gârbovean, avocatul celor doi. 

Incompetenţă la frontieră

Lucia Seifert şi Petru Jurj reuşit să fugă din România fără probleme din cauza incompetenţei autorităţilor. Ei aveau practic interdicţie să părăsească Timişoara, cât şi România, iar la orice frontieră se prezentau cu buletinul de indentiate trebuiau opriţi. Asta pentru că aveau interdicţie la frontieră cu trei săptămâni înainte reuşească să dispară nestingheriţi din România.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite