DEZVĂLUIRI Taxă de intrare în casta executorilor judecătoreşti: 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorii judecătoreşti, care funcţionează ca autoritate a statului, şi-au format o castă sub umbrela „meseriei liberale" şi au devenit stat în stat. La Timişoara a izbucnit un scandal monstru după ce s-a descoperit că mii de executări riscă să fie declarate ilegale pentru că un executor şi-a exercitat meseria în afara legii.

UPDATE: EXCLUSIV Decanul executorilor judecătoreşti, pensionat forţat, este implicat în afacerile baştanilor căutaţi de Interpol

Scandalul din Timişoara scoate la lumină poziţia privilegiată pe care şi-au construit-o executorii judecătoreşti, profitând de statutul de autoritate a statului dar şi de cel de meserie din categoria celor liberale. În acelaşi timp aduce în faţa publicului informaţii care sugerează cât de scump este accesul în această castă şi cum se trafichează, pe bani grei, intrarea în tagma executorilor.



Executorul pensionar cu trei pensii de la stat

image

Ministerul Justiţiei a interzis recent unui executor din Timişoara să-şi mai exercite autoritatea. Doru Muntean Arhgir a primit ordinul ministrului în martie 2010. Conform documentelor intrate în posesia redacţiei noastre, executorul încasa trei pensii de la stat şi în paralel mii de euro  din executări silite.  Munteanu a dat în judecată Ministerul Justiţiei sperând să convingă judecătorii să-l lase să mai facă executări silite.

Află mâine cum şi pentru ce i s-a interzis lui Munteanu să mai exercite autoritatea de executor, în



Meserie foarte bănoasă

cap ziar ads

Meseria de executor judecătoresc este una extrem de bănoasă. Camerele executorilor, constituite în fapt în caste, la fel ca cele ale notarilor, permit greu accesul în această meserie. Cu concurenţa controlată, având „clienţi" furnizaţi în număr mare de Justiţie, executorii au câştigat averi fabuloase bazându-se pe statutul de autoritate a statului. În acelaşi timp nu sunt jenaţi de rigorile impuse altor autorităţi ale statului şi nu dau socoteală aproape nimănui. Preşedintele Camerei Executorilor Timişoara, Cristian Jurchescu, refuză cu aroganţă să ofere orice informaţii legate de neregulile colegilor lui. Contactat pentru a explica ce s-a întâmplat în cazul „Munteanu", Jurchescu a trântit de trei ori telefonul.

Numele notarilor şi funcţionarilor din reţeaua „geambaşului de terenuri" Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti

Acuze grave


Documentând „Scandalul Munteanu", reporterii Adevărul de Seară au intrat în posesia unor informaţii extrem de interesante. „Accesul costă 50.000 de euro şi banii sunt plătiţi de stagiar celui cu care îşi face stagiatura. Problema este că nu poate să intre oricine pentru că locurile sunt limitate. Acum i s-a promis fiului unui judecător că va putea să devină executor judecătoresc", a declarat pentru Adevărul de Seară o sursă a cărei identitate este protejată. Conducerea Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti nu a comentat până la această oră existenţa taxelor de acces de zeci de mii de euro. Preşedintele Camerei Executorilor Timişoara a refuzat şi el să explice situaţia.

Citeşte săptămâna viitoare cine este fiul de judecător şi cine este executorul „maestru" care ar urma să încaseze cei 50.000 de euro, în

ziar rulat adevărul

 Soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste, audiată în dosarul naşului mafiei ţigăneşti din Timişoara

Tripleta Jurchescu, Munteanu, Matei

Situaţia lui Doru Munteanu poate arunca în aer legalitatea a mii de executări silite din ultimii ani. Sursele Adevărul de Seară au prezentat documente în care Munteanu este acuzat de implicarea în reţele de cămătărie şi afaceri dubioase ale mafiei imobiliare tigăneşti şi care îl leagă de celebrii soţi Seifert, baştanii căutaţi de Interpol pentru ţepe de un milion de euro. „Executorii Munteanu, Jurchescu şi Sorin Matei Romeo au fost o tripletă. Munteanu a lucrat cu Matei Romeo şi tot Munteanu este cel care l-a ajutat pe Jurchescu să ajungă preşedintele camerei, când acesta era un necunoscut din Deta. Jurchescu ştia de mult timp de situaţia lui Munteanu, dar a tărăgănat cât a putut să sesizeze Ministerul Justiţiei. În cele din urmă a făcut-o, spunând într-un document că situaţia lui Munteanu este unică", a explicat o sursă din apropierea lui Jurchescu.

Clan ţigănesc dat în urmărire internaţională pentru înşelăciune de un milion de euro



Legături cu mafia cămătarilor

image

„Numele lui Sorin Matei Romeo şi Doru Munteanu au apărut în trecut în mai multe scandaluri legate de executări silite executate pentru persoane acuzatre că fac parte din mafia cămătarilor. Din păcate contractele sub care se ascund cămătarii sunt bine mascate la notarii publici şi este aproape imposibil de probat aceste activităţi. În mediile judiciare mai este vehiculat faptul că Sorin Matei Romeo este rudă cu Lucian Papici, procuror-şef la DNA Bucureşti si că este astfel protejat la nivel înalt", a declarat o sursă judiciară importantă. Cert este faptul că un document intrat în posesia redacţiei probează că în 20 martie 2010 Serviciul Teritorial Timişoara a emis un NUP în favoarea executorului Munteanu şi a altor persoane acuzate de cămătărie.

EXCLUSIV Procuror DIICOT cu limbaj de mahala: „Ce treabă am eu cu Ionelaş, trăi-v-ar sfinţii! Mă muşcaţi de fund"AUDIO

Citiţi alte detalii interesante despre acest scandal, duminică în Adevărul de Seară şi luni în Adevărul!

Urmăreşte săptămâna viitoare în Adevărul de Seară şi Adevărul o campanie de dezvăluiri despre afacerile dubioase din casta privilegiată a executorilor judecătoreşti cu averi fabuloase şi despre cum se intersectează ele cu afacerile mafiei ţigăneşti şi ale mafiei cămătarilor!

Citeşte şi:

Fostul şef al Poliţiei Române l-a apărat pe bossul mafiei ţigăneşti la Curtea Supremă

Sechestru de cinci milioane de euro pe palatele mafiei imobiliare ţigăneşti
Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite