EXCLUSIV Decanul executorilor judecătoreşti, pensionat forţat, este implicat în afacerile baştanilor căutaţi de Interpol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de executări silite, făcute de Doru Munteanu în ultimii nouă ani, sunt în aer. Decanul de vârstă al castei executorilor timişoreni a fost tras pe linie moartă după ce s-a descoperit că, timp de aproape un deceniu, a fost şi pensionar şi executor. Culmea, un clan ţigănesc căutat de Interpol a sesizat ilegalitatea.

UPDATE: EXCLUSIV Decanul executorilor judecătoreşti a fost filmat de baştanul 007 la negocierea pentru un cămătar

Un ordin al ministrului Justiţiei, emis în 29 martie 2010, aruncă în aer mii de executări silite realizate în ultimii 9 ani de executorul Doru Munteanu, în vârstă de 71 de ani. Ordinul 914/C dispune încetarea calităţii de executor a lui Munteanu pentru că e pensionar. Munteanu are emisă prima decizie de pensionare în 2001. Acesta cerut să încaseze o pensie de la stat, de 1.000 de lei, dar a ales să continue în paralel activitatea de executor, care îi aducea mii de euro lunar.

DEZVĂLUIRI Taxă de intrare în casta executorilor judecătoreşti: 50.000 de euro

„Era dreptul meu, de ce să nu primesc ? Eu am trei pensii pentru că mai sunt şi luptător anti-fascist şi am şi pensie de Bărăgan", a explicat Munteanu. Conform documentului Ministerului Justiţiei, în 2001, Munteanu s-a pensionat anticipat, iar în 2002 şi 2004 a primit alte decizii de pensionare.

Posibil infractor

„Este ca şi cum un poliţist pensionat ar da amenzi pe stradă sau un judecător pensionat ar începe să redacteze sentinţe. Teoretic s-au comis mai multe infracţiuni ce ţin de exercitarea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea unui act legat de acea calitate", a declarat o sursă judiciară importantă. Prima cerere de pensionare a fost depusă de Munteanu acum 9 ani, în august 2001, la o zi după ce a împlinit vârsta de  62 de ani. La momentul respectiv acesta intra sub incidenţa unei legi din 2000 care spune: „pensionarea reprezintă un caz de încetare a calităţii de executor judecătoresc". „Am făcut mii de executări în această perioadă. Totul este legal", susţine Munteanu, folosind argumentul că practică o profesie liberală şi că pensia de stat nu echivalează cu pensionarea „la cerere" din Camera Executorilor. Cu acest argument a dat în judecată Ministerul Justiţiei şi spune că e convins că va obţine câştig de cauză.



Baştanii au reclamat


În mod ciudat, situaţia lui Munteanu nu a fost sesizată de nimeni, până când acesta nu a intrat în conflict cu clanul ţigănesc Seifert, căutat de Interpol pentru ţepe de un milion de euro. "Le-am vândut un palat şi m-au reclamat peste tot. Le-aş crăpa capul dacă aş fi mai tânăr. Aceşti mafioţi au confins pe cineva la minister să mă pensioneze", pozează Munteanu în victimă. Ascultă declaraţia completă a lui Munteanu, AUDIO sus!

image

Camera Executorilor cunoştea situaţia

Un executor judecătoresc timişorean, căruia îi vom proteja identitatea, susţine însă că preşedintele Camerei Executorilor, Cristian Jurchescu, ştia de situaţia lui Munteanu cu foarte mult timp înainte ca acesta să aibă probleme cu clanul ţigănesc. "Munteanu l-a ajutat pe Jurchescu să ajungă preşedinte, când acesta era un necunoscut din Deta. Jurchescu ştia de situaţia lui Munteanu, dar a tărăgănat cât a putut să sesizeze Ministerul Justiţiei. În cele din urmă a făcut-o, spunând într-un document că situaţia este unică", a explicat o sursă din apropierea lui Jurchescu. „A spus că el nu a mai întâlnit o astfel de situaţie. Dar în ianuarie am fost la Cameră şi mi-au spus că totul este în regulă. Apoi, în martie am primit ordinul de la minister în care mi-au blocat activitatea", a confirmat Munteanu.

Jurchescu se poartă ca un struţ

Preşedintele Camerei Executorilor din Timişoara, Cristian Jurchescu, a băgat capul în nisip şi a refuzat categoric să discute pe această temă. „Nu avem ce discuta", a spus Jurchescu. De trei ori acesta a refuzat să ofere explicaţii. Nu este prima dată când Jurchescu are o astfel de atitudine şi eşuează să reprezinte Camera, aşa cum îi cere funcţia de preşedinte, lăsând impresia că are ceva de ascuns. Citeşte aici alte detalii!

Preşedintele UNEJ confirmă cazul Munteanu

„Au fost nişte discuţii legate de aspecte de legalitate. Au fost mai multe pensionări. Am luat în discuţie problema în consiliul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti şi am cerut un punct de vedere ministerului, exprimat în ordinul ministrului. Alte lucruri sunt de competenţa instanţei de judecată. Nu sunt eu competent să emit astfel de puncte de vedere", a spus Marius Crafcenco, preşedintele Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti.

Află detalii interesante despre războiul dintre Munteanu şi clanul Seifert luni dimineaţă, în

ziar rulat adevărul

Escroci căutaţi de Interpol



Lucia Seifert, de 56 de ani şi Petru Jurj, de 58 de ani, sunt acuzaţi că au înşelat patru persoane cu un milion de euro. Poliţia Germană o acuză pe femeie de 27 de escrocherii, fals, furt prin violenţă în bandă organizată, violare de domiciliu şi deturnare de retribuţii sau de salariu. Jurj e căutat pentru extorcare calificată cu luare de ostateci în Munchen şi furt de autoturisme.Citeşte aici alte detalii!

image
image



Transcrierea convorbirii cu executorul-pensionar Doru Munteanu

image

Reporter: Bună ziua, de la ziarul Adevărul

Doru Munteanu: Bună ziua, cine ? Cu cine vorbesc ?

Reporter: De la ziarul Adevărul!

Doru Munteanu: Da, spuneţi vă rog!

Reporter: Scriu un articol care vă vizează pe dumneavoastră sub două aspecte. Primul este că sunteţi pensionar din  2004 şi aţi făcut mai multe executări silite ...

Doru Munteanu: Domnule, pe mine chestia asta mă bagă în mormânt. Chestia asta mă baga în mormânt domnule. Acum sunt la doctor, la spital. Păi cum se poate în ţara asta românească, dacă eşti pensionar de stat, după 42 de ani de activitate, să nu poţi să profesezi. Este o profesie liberală! Şi mă judec cu ministerul că mi-a încetat activitatea datorită unor ţigani nenorociţi, ticăloşi, ordinari, pe care dacă aş fi tânăr i-aş omorî. În secunda următoare în cap, în creştet i-aş împuşca, cum este posibil ? Domnul meu, vă rog să veniţi mâine la mine la birou. Eu vă arăt documente, vă arăt acte, vă arăt probe, vă arăt tot ce doriţi dumneavoastră. Cum este posibil aşa ceva ? Mă bagă pe mine în mormânt, de două luni mi-au încetat activitatea. Acum mă judec, am făcut la Parlament, la Guvernul României. Domnule, eu sunt pensionar pentru ce am plătit, pentru ce am făcut 42 de ani, de 10 ani. Am profesie liberală.

Reporter: Deci, dumneavoastră spuneţi că sunt legale toate executările şi că ministerul ...



Doru Munteanu: Totul este absolut legal. Mi-au făcut atâtea. Şi la procuratură, veniţi domnule că am o grămadă, toate se resping. Ce o reuşit, o reuşit să aranjeze la minister să-mi înceteze activitatea pe motiv că sunt pensionar, zece ani. Eu m-am pensionat la 62 de ani că am avut contribuţie 2 la stă şi am pensie de 1.000 de lei.  Plătesc TVA, am doi salariaţi, dar se poate una ca asta ?

image

Reporter: Staţi că mai e o problemă!

Doru Munteanu: Cine o face ? Seifert ? Stancu ?

Reporter: Mai e o problemă, unul dintre cei doi Seifert, despre care vorbiţi dumneavoastră, a făcut o înregistrare în care la dumneavoastră în birou se negociază nişte contracte de cămătărie.

Doru Munteanu: Nu! Nu! Nu are valoare! Vă rog veniţi că eu sunt în spital acum!

 

image
image
image

Redacţia Adevărul de Seară este în posesia unor înregistrari video în care, pe parcursul mai multor ore, în biroul lui Doru Munteanu se discută presupuse contracte de cămătărie. Urmăriţi zilele acestea timişoara.adevărul.ro pentru a vedea înregistrările video şi pentru a afla ce procurori anchetează acum posibilele activităţi de cămătărie şi evaziune fiscală care apar în înregistrările video.



Urmăriţi dezvăluirile despre casta executorilor judecătoreşti pe timişoara.adevarul.ro şi în



Citeşte şi:

Fostul şef al Poliţiei Române l-a apărat pe bossul mafiei ţigăneşti la Curtea Supremă

Sechestru de cinci milioane de euro pe palatele mafiei imobiliare ţigăneşti
Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

image
cap ziar ads
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite