EXCLUSIV Decanul executorilor judecătoreşti a fost filmat de baştanul 007 la negocierea pentru un cămătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Munteanu, de 71 de ani, a fost filmat la negocierea unui contract de cămătărie. Cel mai bătrân membru al castei executorilor timişoreni s-a implicat în afacerile clanului ţigănesc Seifert, căutat prin Interpol pentru zeci de escrocherii.

DEZVĂLUIRI Taxă de intrare în casta executorilor judecătoreşti: 50.000 de euro

Problemele pe care Munteanu le are cu clanul urmărit internaţional pentru înşelăciuni, falsuri, furturi şi escrocherii făcute în Germania şi România, au scos la iveală o situaţie greu de înţeles. Deşi încasa zeci de mii de euro din onorarii, Munteanu a decis acum 10 ani să se pensioneze. Legea prevede că pensionarea înseamnă încetarea calităţii de executor, însă Munteanu a continuat activitatea până în martie 2010.

Le-a luat palatul, i-au luat obiectul muncii

Doru Munteanu a rămas fără obiectul muncii, când ministrul Justiţiei a emis un ordin prin care îl dă afară din Camera Executorilor Judecătoreşti Timişoara pentru că e pensionar de 10 ani. Oficial situaţia de ilegalitate în care se află Munteanu a fost sesizată în ianuarie 2010, de către Camera Executorilor Timişoara.



Neoficial, lucrurile erau cunoscute de mult timp. „Preşedintele Camerei, Cristian Jurchescu, ştia de foarte mult timp. Nu a făcut nimic pentru că cei doi sunt apropiaţi. Munteanu l-a făcut preşedinte pe Jurchescu, când acesta era un nimeni în Deta”, a spus un executor din Timişoara. Cristian Jurchescu a refuzat să ofere orice explicaţie.



„Totul se întâmplă din cauza ţiganilor la care le-am vândut un palat (foto sus n.r.) pentru o datorie. Au reuşit să aranjeze la minister să-mi înceteze activitatea. Sunt nişte escroci care au înşelat o grămadă de lume. Aveau o datorie de 100.000 de euro şi le-am vândut la licitaţie palatul”, a spus Munteanu.

“Munteanu Doru Arghir, împreună cu alte persoane, practică activităţi de cămătărie”, Stancu Mihai, urmărit de Interpol

Decanul executorilor judecătoreşti, pensionat forţat, este implicat în afacerile baştanilor căutaţi de Interpol

Baştanul 007

Înainte să fie daţi în urmărire internaţională prin Interpol, soţii Seifert au pus la cale răzbunarea împotriva lui Munteanu. Aceştia au înregistrat video în biroul lui Munteanu toate discuţiile prin care se maschează un act de cămătărie. Sumele pentru care se discută camăta sunt peste 100.000 de euro şi procedura e simplă. Se stabileşte dobânda şi se aplică sumei împrumutate. Suma finală este trecută în contractul de împrumut, ca şi cum aceasta ar fi suma de bani pe care o primeşte cel împrumutat. Garanţia cămătarului este ipoteca. 



“Dosarul este în lucru la DIICOT Timiş, procurorul face cercetări în acest moment”, Mircea Andreş, procuror-şef Serviciul DIICOT Timişoara

Ping-Pong cu evaziunea


Cămătăria cu sute de mii de euro produce evaziune uriaşă care nu preocupă prea mult procurorii, chiar şi acum când statul taie şi cele mai mici pensii pentru că nu are bani. Negocierile din biroul lui Munteanu au ajuns iniţial la DIICOT Timiş. Procurorii de aici au trimis dosarul la DNA Timişoara. După cinci luni DNA a trimis înapoi dosarul la DIICOT Timiş.  „Se fac cercetări, momentan nu putem da informaţii despre caz”, a spus Mircea Andreş, şeful Serviciului teritorial DIICOT Timişoara. În caz sunt cercetaţi Doru Munteanu, Ioan Gorza, Adrian Velcsov şi Marian Ciobanu.

Ancheta Ministerului


Ordinul 914/C, din  martie 2010, al ministrului Justiţiei, l-a oprit pe Munteanu să mai execute. „Domnului Munteanu Doru Argir îi încetează calitatea de executor prin pensionare”, arată secretarul de stat Alina Mihaela Bica, cea care a semnat ordinul pentru ministrul Justiţiei. Cea mai veche decizie de pensionare la care face referire ordinul este din anul 2001, iar documentul nu spune ce se întâmplă cu miile de executări făcute de Munteanu de atunci, până în martie 2010. „Alte lucruri sunt de competenţa instanţei de judecată”, spune Marius Crafcenco, preşedintele UNEJ.



Cămătărie pe video


Baştanii l-au înregistrat pe Munteanu în birou, în timpul negocierii unui act de cămătărie cu 100.000 de euro. În înregistrare se fac calcule legate de dobândă şi se discută cum să fie mascată camăta.



Chestia asta mă bagă în mormânt, de două luni ţiganii mi-au încetat activitatea, Doru Munteanu, executor pensionat

Urmăriţi prin Interpol

Soţii Seifert sunt căutaţi prin Interpol pentru zeci de escrocherii cu pagube de peste un milion de euro. DIICOT Timiş a cerut şi a obţinut un mandat de arestare, însă, baştanii au fugit din Tribunal, de sub nasul autorităţilor.


image
image
Palatul de pe strada Simion Bărnuţiu a fost vândut cu 110.000 de euro
image
image
image
image

Lucia Seifert, de 56 de ani şi Petru Jurj, de 58 de ani, sunt acuzaţi că au înşelat patru persoane cu un milion de euro. Poliţia Germană o acuză pe femeie de 27 de escrocherii, fals, furt prin violenţă în bandă organizată, violare de domiciliu şi deturnare de retribuţii sau de salariu. Jurj e căutat pentru extorcare calificată cu luare de ostateci în Munchen şi furt de autoturisme.Citeşte aici alte detalii!

Jurchescu se poartă ca un struţ

Preşedintele Camerei Executorilor din Timişoara, Cristian Jurchescu, a băgat capul în nisip şi a refuzat categoric să discute pe această temă. „Nu avem ce discuta", a spus Jurchescu. De trei ori acesta a refuzat să ofere explicaţii. Nu este prima dată când Jurchescu are o astfel de atitudine şi eşuează să reprezinte Camera, lăsând impresia că are ceva de ascuns. Citeşte aici alte detalii!

Legături cu mafia cămătarilor


„Numele lui Sorin Matei Romeo şi Doru Munteanu au apărut în trecut în mai multe scandaluri legate de executări silite executate pentru persoane acuzatre că fac parte din mafia cămătarilor. Din păcate contractele sub care se ascund cămătarii sunt bine mascate la notarii publici şi este aproape imposibil de probat aceste activităţi. În mediile judiciare mai este vehiculat faptul că Sorin Matei Romeo este rudă cu Lucian Papici, procuror-şef la DNA Bucureşti si că este astfel protejat la nivel înalt", a declarat o sursă judiciară importantă. Cert este faptul că un document intrat în posesia redacţiei probează că în 20 martie 2010 Serviciul Teritorial Timişoara a emis un NUP în favoarea executorului Munteanu şi a altor persoane acuzate de cămătărie.

Foto: cateva dintre proprietatile clanului Seifert:



EXCLUSIV Procuror DIICOT cu limbaj de mahala: „Ce treabă am eu cu Ionelaş, trăi-v-ar sfinţii! Mă muşcaţi de fund"AUDIO

image
image

Urmăreşte în Adevărul de Seară şi Adevărul o campanie de dezvăluiri despre afacerile dubioase din casta privilegiată a executorilor judecătoreşti cu averi fabuloase şi despre cum se intersectează ele cu afacerile mafiei ţigăneşti şi ale mafiei cămătarilor!

Citeşte şi:

Fostul şef al Poliţiei Române l-a apărat pe bossul mafiei ţigăneşti la Curtea Supremă

Sechestru de cinci milioane de euro pe palatele mafiei imobiliare ţigăneşti
Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite