Ministerul Justiţiei cere cercetarea penală a decanului executorilor din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de Control al ministrului Justiţiei a constat că decanul executorilor judecătoreşti din Timişoara, pensionat în 2001, a practicat ilegal meseria 9 ani. Ministerul Justiţiei solicită cercetarea penală a lui Doru Munteanu pentru comiterea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii.

Redacţia Adevărul de Seară a fost informată în scris că Parchetul îl va ancheta penal pe Munteanu. „În perioada 10 mai 2001, până în prezent, numitul Doru Arghir Munteanu a desfăşurat fără drept activitatea de executor judecătoresc. Acesta a omis în mod intenţionat să înştiinţeze Colegiul Director al Camerei Executorilor Timişoara că a dobândit calitatea de pensionar şi astfel i-a încetat de drept calitatea de executor judecătoresc”, se arată în documentul Ministerului Justiţiei.

Corpul de Control al ministrului a desfăşurat o anchetă la Timişoara în cazul Munteanu şi a constat că se conturează elemente ale infracţiunii de exercitare fără drept a profesiei.

Munteanu va fi anchetat de Parchetul Curţii de Apel Timişoara. Din martie 2010 Munteanu a fost exclus din Camera Executorilor, după ce s-a aflat că e pensionar de 10 ani. Acesta mai este vizat de o anchetă a DIICOT care cercetează activităţi de cămătărie.

Legături cu mafia cămătarilor

„Numele lui Sorin Matei Romeo şi Doru Munteanu au apărut în trecut în mai multe scandaluri legate de executări silite executate pentru persoane acuzate că fac parte din mafia cămătarilor. Din păcate contractele sub care se ascund cămătarii sunt bine mascate la notarii publici şi este aproape imposibil de probat aceste activităţi. În mediile judiciare mai este vehiculat faptul că Sorin Matei Romeo este rudă cu Lucian Papici, procuror-şef la DNA Bucureşti si că este astfel protejat la nivel înalt", a declarat o sursă judiciară importantă. Cert este faptul că un document intrat în posesia redacţiei probează că în 20 martie 2010 Serviciul Teritorial Timişoara a emis un NUP în favoarea executorului Munteanu şi a altor persoane acuzate de cămătărie.

Citeşte mai jos detalii:
VIDEO Manual de cămătărie cu profesor de 71 de ani, decanul executorilor judecătoreşti

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite