VIDEO Explozie violentă într-un bloc din Iaşi: 16 apartamente distruse UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele au fost distruse în urma deflagraţiei
Apartamentele au fost distruse în urma deflagraţiei

O explozie puternică a avut loc într-un bloc cu patru etaje din comuna Holboca, aflată în apropierea municipiului Iaşi. Silvia Spiridon, purtător de cuvânt ISU Iaşi, spune că sunt afectate 16 apartamente. "Momentan nu putem preciza cauzele exploziei, se fac cercetări la faţa locului", a spus Spiridon.

Ora 16.15 Bărbatul în apartamentul căruia s-a produs explozia este internat tot la Terapie Intensivă. Starea acestuia este stabilă.

Dosar penal după explozia blocului de locuinţe din Iaşi

Ora 14.10: Pompierii scot acum bucățile de uși și geamuri din blocul afectat de explozie. Autoritățile locale spun că le vor da bani locatarilor ca să-și cumpere geamuri și uși noi.

Ora 14.00: Procurorii continuă audierile. „Sunt audiate mai multe persoane din imobil. Zona este păzită și nimeni nu are voie să intre în imobil. Toate persoanele sunt legitimate“, a explicat Mădălin Țăranu, purtătorul de cuvânt al Poliției Iași.

Omul vinovat de explozia de la Iaşi, "un locatar beţiv si recalcitrant". Şi-a ameninţat vecinii "că-i face"

Ora 11.44 Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi au demarat o anchetă în acest caz. "Un procuror s-a deplasat la faţa locului. Se fac cerectări pentru a se stabili cu exactitate cauza exploziei. Sunt audiate mai multe persoane", a precizat Irina Perjoiu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Ora 10.34 Bărbatul în apartamentul căruia s-a produs explozia a fost internat la Terapie Intensivă.  "Am fost nevoiţi să îl intubăm, am indus  o comă medicamentoasă pentru că prezenta şi arsuri de cale aeriană. Prezintă arsuri pe faţă şi pe mâini, pe 10  la sută suprafaţă corporală, de gradele I şi II şi porţiuni foarte mici cu gradul III. Este ventilat mecanic şi se află în Secţia de Arşi la Terapie Intensivă. L-am preluat conştient", a declarat Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi.

E.ON Gaz despre explozia din Iaşi: „Cel mai probabil un aragaz a fost lăsat nesupravegheat"

Bărbatul le-a spus medicilor că a consumat băuturi alcoolice, iar după ce şi- a aprins o ţigară a avut loc explozia.

Vezi mai jos imagini cu blocul în care a avut loc explozia. Bucăţi de termopan au sărit la zeci de metri distanţă:

Ora 10.25 "Inspectoratul va dispune o expertiză tehnică pentru a stabili dacă structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată. La prima vedere ansamblul imobilului nu este afcetat. Cele mai mari probleme  sunt la etajul II, plaşeul dintre etajul I şi II este distrus în totalitate", a precizat Neculai Manolache, şef serviciu Direcţia Regională în Construţii.

Vezi aici ce spun oamenii care au scăpat ca prin minune de moarte

Ora 10.00 Tavanul de la etajul 1 a fost distrus complet. Proprietarii apartamentului de sub cel în care a avut loc explozia sunt plecați în străinătate. De altfel, oamenii cred că au avut noroc pentru că deflagrația a avut loc în timpul nopții. „Dacă era în timpul zilei când lumea era trează și se plimba prin casă, sigur vorbeam de mai mulți răniți sau chiar morți. Suflul exploziei îi lipea de pereți“, a spus unul dintre locatarii evacuați din blocul H3.

Ora 9.55 Oamenii însoţiţi de angajaţii ISU, E.ON Gaz şi poliţişti intră în apartamente pentru a evalua pagubele. "Zona a fost asigurată, iar 36 de persoane au fost evacuate. Vom vedea ce pagube s-au produs", a precizat subcomisarul Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Apartamente distruse de explozie la Holboca

Ora 9.30 Explozia a afectat şi apartamentele de la imobilul vecin. Locatarii de la blocul H2 au rămas fără geamuri.

Ora 9.26 Reprezentanţii E.ON Gaz sunt prezenţi la faţa locului, dar au refuzat să facă declaraţii până la finalizarea anchetei.

Alertă în Alexandru! Un incendiu a izbucnit la parterul unui bloc GALERIE FOTO

Ora 9.10 "Am crezut că este sfârşitul lumii. Fata striga ca din gură de şarpe. Nu îmi vine să cred că am scăpat cu viaţă. Nu am crezut că se poate întâmpla aşa ceva, mai ales că vecinii au sesizat E.ON-ul. Nu ştim ce vom face la noapte", a spus Elena Ciobanu, care locuieşte  lângă apartamentul în care a avut loc explozia.

Citiţi şi:

Alertă la Piatra Neamț din cauza unor scurgeri de gaz metan la rețeaua stradală

Panică la Spitalul Judeţean Neamţ: pacienţi evacuaţi din cauza mirosului puternic de gaz

Judecat pentru că a aruncat 19 apartamente în aer

Locatarii din blocul H3 au fost evacuaţi de la 5.00. De mai bine de patru ore aceştia stau în faţa imobilului.

Ora 8.31 "S-a auzit o bubuitură puternică. Am crezut ca e cutremur", a precizat unul dintre locatari.

Incendiu într-un bloc din Iaşi. Apartamentul a luat foc şi proprietara nu a vrut să coboare din balcon (UPDATE FOTO)

Ora 7.55 Potrivit locatarilor, echipele E.ON Gaz au fost sesizate de locatari de mai multe ori. Astfel, vineri seară o echipă a făcut revizie la contoarele de gaz şi au schimbat un contor de la etajul trei.

Iaşi: I-a explodat apartamentul de la spray-ul pentru gândaci

După câteva ore locatarii i-au chemat din nou pe angajaţii E.ON. Aceşti ar fi constatat că sunt scăpari de gaz la un contor şi după remedierea defecţiunii au plecat. În jurul orei 5.00 în locuinţa unui bărbat de 36 de ani s-a produs deflagraţia.

Locatarii au fost evacuaţi

Ora 7.45 În urma exploziei au fost afectate 16 din cele 17 apartamente ale blocului H3 din Dancu (comuna Holboca), iar patru maşni parcate în apropiere au fost avariate.

Bărbatul de 36 de ani, în apartamentul căruia s-a produs deflagraţia, a suferit arsuri la mâini şi la picioare.

Iaşi: Incendiu de proporţii în Copou

Ora 7.36: Primele cercetări arată că explozia produsă sâmbătă dimineață în blocul din Holboca a fost provocată de o centrală de apartament defectă. Mai multe mașini parcate lângă imobil au fost avariate de explozie.

Iaşi: VIDEO Un mort şi un rănit într-un incediu de proporţii la un club din Campusul Tudor Vladimirescu UPDATE

Ora 6.20: Prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşenschi, a declarat pentru România TV că autorităţile au luat toate măsurile necesare în urma exploziei din noaptea de sâmbătă spre duminică. Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD Iaşi, a declarat că un bărbat este rănit şi a primit îngrijiri medicale. Victima, în vârstă de 36 de ani, a ajuns la spital cu arsuri de peste 30 la sută din suprafaţa corpului. Încălzirea apartamentelor din blocul afectat de explozie se făcea cu centrale de apartament alimentate cu gaz.

Revenim cu detalii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite