Omul vinovat de explozia de la Iaşi, "un locatar beţiv si recalcitrant". Şi-a ameninţat vecinii "că-i face"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii evacuaţi din blocul explodat în satul Dancu
Locatarii evacuaţi din blocul explodat în satul Dancu

Vecinii lui Dan Bâtă (37 de ani), locatarul în apartamentul căruia a avut loc explozia care a zguduit un bloc din Dancu, spun că au fost nevoiţi să-l reclame în nenumărate rânduri la Poliţie.

Potrivit primelor declaraţii ale reprezentanţilor E.On, deflagraţia din localitatea ieşeană Dancu a avut loc din cauza unui aragaz lăsat nesupravegheat.

Dosar penal după explozia blocului de locuinţe din Iaşi

De altfel, Dan Bâtă (37 de ani), proprietarul locuinţei în care a avut loc explozia, le-a declarat medicilor care-l îngrijesc la spital că a sărit în aer când şi-a aprins ţigara. Printr-un miracol, a supravieţuit deflagraţiei.

Explozie violentă într-un bloc din Iaşi: 16 apartamente distruse

E.ON Gaz despre explozia din Iaşi: „Cel mai probabil un aragaz a fost lăsat nesupravegheat"

Locatarii din scara C a blocului H3 spun că Bâtă avea probleme mari cu alcoolul şi că au avut deseori conflicte cu el. "L-am reclamat la Poliţie de nu ştiu câte ori. Era mereu pus pe scandal şi pe harţă şi o ţinea numai într-o petrecere. Ne-a ameninţat chiar că ne face el", a declarat Gheorghe Ciobanu, un vecin de la etajul 2, al cărui apartament se află perete în perete cu cel în care a avut loc explozia.

Oficialii Poliţiei confirmă spusele vecinilor. "Am fost sesizaţi verbal de mai multe ori de-a lungul şi am trimis echipaje de intervenţie la blocul H3. Respectivul a fost sancţionat contravenţional pentru tulburarea liniştii publice", a precizat Mădălin Ţăranu, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Imagini cu apartamentele distruse de explozie la Iași

Dan Bâtă s-a mutat în bloc în urmă cu aproximativ cinci ani, iar vecinii spun că nu ştiu să aibă un loc de muncă. În plus, Bâtă ar fi fost internat de mai multe ori la Spitalul de Boli Mintale de la Socola din cauza afecţiunilor psihice. Este internat momentan la Terapie Intensivă, cu arsuri pe 10% din suprafaţa corpului, de gradul I, II şi III.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru detalii despre explozia blocului de la Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite