Iaşi: I-a explodat apartamentul de la spray-ul pentru gândaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apartamentul de la etajul cinci al unui bloc din cartierul Alexandru a fost parţial distrus din cauza exploziei.  Proprietarul şi soţia sa au fost internaţi la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan".

Valeriu Dinu David (38 de ani) a intrat dimineaţă în bucătărie şi a dat cu spray pentru gândaci. Însă nu a observat că era aprinsă şi candela. Cum insecticidul era inflamabil şi în încăpere s-au acumulat gaze s-a produs o explozie puternică. Geamurile apartamentelor s-au spart, iar câteva uşi au fost distruse. Valeriu Dinu David şi soţia sa, Geanina (35 de ani) au fost răniţi grav în urma exploziei şi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţe. „Am dat cu spray pentru gândaci, iar candela era aprinsă. Atunci a explodat şi mi-au luat foc hainele", a spus Valeriu Dinu David.

Medicii susţin că în cazul bărbatului prognosticul este rezervat. „Datorită sediului şi gradelor arsurii (faţă, membre, torace), precum şi suspiciunii arsurii de căi respiratorii superioare prognosticul este extrem de rezervat . Soţia pacientului prezintă leziuni la nivel ocular şi este în curs de evaluare", a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalulului „Sf. Ioan".

Potrivit pompierilor valoarea pagubelor este de 4.000 de lei. „Structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată", a declarat maiorul Paul Ciubotaru, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite