FOTO VIDEO Locatar din blocul distrus de explozie la Iași: „Am crezut că e sfârşitul lumii. Nu îmi vine să cred că am scăpat cu viață” UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Ciobanu și fiica ei, locatare în blocul afectat de explozie la Iasi
Elena Ciobanu și fiica ei, locatare în blocul afectat de explozie la Iasi

Locatarii din blocul din satul Dancu, comuna Holboca, în care s-a produs sâmbătă dimineaţă o explozie, au trecut prin momente de groază. 16 apartamente au fost afectate de deflagraţie.

Ora 11.05: Persoanele evacuate sunt și acum în fața blocului afectat de explozie. „Stăm așa de ala 5 dimineață. M-a apucat și tremuratul de frig. Aștept să intru în casă să-mi iau niște haine și actele și după aia mă duc la sora mea“, a spus Roxana State, care locuiește la etajul 4.

Liliana Rusu, una din victimele exploziei

Ora 10.43 Oamenii din blocul afectat de explozie vor sta în această seară pe la rude sau la şcoala din localitate. "Vom evalua pagubele. Pe cei care nu au unde să stea peste noapte îi vom duce la şcoala din localitate. Îi vom ajuta cu bani pentru uşi, geamuri", a declarat Gheorghe Ştefurac, primarul comunei Holboca.

Vezi imagini cu o bătrână de la parterul blocului care şi-a mai recuperat din apartament doar o sacoşă cu acte:

Vezi imagini cu primarul comunei Holboca, Gheorghe Ştefurac (cu căciulă de blană) şi adjunctul Poliţiei Iaşi, Liviu Zanfirescu, vorbind cu locatarii afectaţi de explozie:

Ora 10.10 Oamenii s-au trezit cu uşile şi mobila peste ei şi au crezut că este cutremur.  „Am crezut că este sfârşitul lumii. Fata striga ca din gură de şarpe. Nu îmi vine să cred că am scăpat cu viaţă. Nu am crezut că se poate întâmpla aşa ceva, mai ales că vecinii au sesizat E.ON-ul. Nu ştim ce vom face la noapte", a spus Elena Ciobanu, care locuieşte lângă apartamentul în care a avut loc explozia.

Citiţi şi:

Explozie violentă într-un bloc din Iaşi: 16 apartamente distruse UPDATE

E.ON Gaz despre explozia din Iaşi: „Cel mai probabil un aragaz a fost lăsat nesupravegheat"

„Mi-a sărit uşa de la frigider, iar o bucată din balcon mi-a zburat pe garajul unui vecin şi i-a distrus şi lui maşina", a spus unul din locatarii blocului.

Oamenii au ieşit de la ora 5.00 din casă doar cu hainele de pe ei. În jurul orei 9.00, câte un locatar din fiecare apartament însoţit de angajaţi ISU, E.ON şi poliţişti au intrat în locuinţe pentru a-şi recupera acte, haine, pastile, dar şi pentru a evalua pagubele.

Doar o singură familia avea locuinţa asigurată. „Mi-am făcut o asigurare de 120 de lei, care include şi bunurile. Voi merge luni la firma de asigurări pentru a vedea ce este de făcut", a spus Roxana State, de la apartamentul 17.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite