Spital în moarte clinică. Cea mai mare unitate medicală de urgenţă din sudul Moldovei se închide!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea spitalului confirmă colapsul financiar Foto: Adrian Obreja
Conducerea spitalului confirmă colapsul financiar Foto: Adrian Obreja

Mai există rezerve de medicamente şi materiale sanitare  doar pentru trei zile de funcţionare , în regim de avarie. Conducerea celui mai mare spital din sud-estul ţării a luat decizia de a renunţa la internări, excepţie făcând doar cazurile grave.

Bâlci la spitalul de urgenţă din Galaţi. Medicii şi pacienţii sunt terorizaţi de un parc de distracţii din apropiere

Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi se confruntă cu o situaţie unică în istoria sa. Lipsa finanţării a atins cote critice. Ultima evaluare a stocurilor de medicamente, materiale sanitare şi hrană, a arătat că s-a ajuns la fundul sacului  în condiţiile în care  nu mai există fonduri pentru funcţionarea spitalului în  noiembrie şi decembrie.

 Medic de la Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Marele succes al operaţiei este că pacientul rămâne invalid"
În trei zile, moare

La fel ca în cazul unui pacient grav bolnav, aflat în stare terminală, spitalul a primit astăzi verdictul: mai rezistă trei zile.

EXCLUSIV VIDEO/Vezi aici cum sunt deturnaţi banii salvatorilor de la SMURD de o asociaţie fantomă

„Am evaluat rezervele şi am văzut că spitalul nu mai poate asigura asistenţă  decât cel mult trei zile. Ultimele două luni ale acestui an nu sunt acoperite bugetar”, a declarat Marin Crăciun, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă.

Medicii de la SMURD Galaţi, bătuţi cu pumnii şi cu parul în misiune

Teroare în spitale. Dr. Nicolae Bacalbaşa:"Acum două zile a venit unul drogat care avea pistolul la el"

La şedinţa de astăzi a Consiliului de Administraţie, iniţial s-a pus problema închiderii definitive a unităţii sanitare. Ca soluţie de compromis însă a fost luată decizia de a se renunţa la majoritatea internărilor. Fac excepţie cazurile grave.

Patru moduri în care poţi muri cu zile în România

Spitalul Judeţean Galaţi se află în moarte clinică: nu mai are niciun ban şi conturile sunt blocate
 
„S-a pus problema închiderii spitalului. Rezervele actuale le vom folosi pentru Reanimare şi Blocul Operator. Atât ! Renunţăm la internarea cazurilor cronice.  Dacă cineva are nevoie de internare, va sta în spital  atâta timp cât poate suporta din propriul buzunar. Siguranţa actului medical pentru cronici este în pericol. Am împrumutat seruri şi antibiotice de la alte spitale. Actualii pacienţi vor mai fi ţinuţi trei, patru zile, pe banii lor.”, a mai precizat doctorul Crăciun.

Exod la UPU Galaţi: Jumătate dintre medicii de la Urgenţă au plecat din ţară în ultimele două săptămâni

Conducerea spitalului învinuieşte Casa de Asigurări de Sănătate pentru situaţia critică în care se află. „Am avut asigurări din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi din partea Consiliului Judeţului că ne vor fi decontate 8.000 de cazuri pe ultimele două luni şi că se va ataca fondul de rezervă al Casei. Am primit doar pentru 125. Asta în condiţiile în care avem o medie de 5.000 de externări pe lună”, spune Dimitru Işfan, director medical al Spitalului de Urgenţă.

Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!
 
Conturile CJAS sunt goale

„Avem o restanţă de 4,8 milioane de lei către spital şi niciun ban în cont. Blocajul nu ni se datorează nouă. Nu am primit banii de Casa Nţională”, afirmă  Iulia Petcu, directorul economic al Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!

Vox: „S-a pus problema închiderii spitalului. Renunţăm la internarea cazurilor cronice. Mai rezistăm doar trei zile”, spune Marin Crăciun, manager spital

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite