Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlulul făcut de inspectorii de la ISU a arătat că un incendiu ar fi devastator pentru mai multe secţii ale spitalului. Principalele deficienţe: lipsa sistemelor de semnalizare şi stigere a focului sau lipsa a minim două căi de intervenţie a pompierilor în caz de urgenţă.

Ocomisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică a luat la bani mărunţi secţiile Spitalului Clinic de Urgenţă. Scopul controlului a fost acela de a descoperi în ce stare se prezintă instalaţiile electrice şi mijloacele de stingere a incendiilor.


Nereguli la maternitate


Secţia de Neonatologie a maternităţii se confruntă cu cele mai grave probleme. Inspectorii ISU au descoperit faptul că hidranţii se află în stare critică. Ba mai mult, aceştia nu au mai fost verificaţi din 2007. Aceeaşi problemă se întâlneşte şi în cazul extinctoarelor de pe secţie. O parte dintre acestea sunt expirate şi, la fel ca în cazul hidranţilor, nu au mai fost verificate de câţiva ani.  


„S-a constatat că hidranţii sunt vechi şi nu au fost verificaţi conform reglementărilor. Nu sunt marcaţi, nu sunt semnalizaţi. Extinctoarele sunt şi ele vechi. Din 2007 nu s-a mai uitat nimeni la ele. Toate acestea reprezintă probleme foarte grave cu care se confruntă secţia de Neonatologie”, spune lt. col. Gabriel Rângheanu, ISU Galaţi.


În ceea ce priveşte situaţia gravă cu care se confruntă Neonatologia, reprezentantul ISU afirmă că se vor aplica sancţiunile prevăzute de lege.
Astfel de probleme se întâlnesc însă în tot Spitalul Clinic de Urgenţă.


„Nu există instalaţii se semnalizare şi de stingere a incendiilor. În caz de urgenţă pompierii trebuie să intervină pe minim două laturi, ceea ce nu se poate. Nu există un lift specializat pentru intervenţii. Nu există sisteme de protecţie anti-foc. Am avut o discuţie cu reprezentanţii CJ-ului pentru alocarea de fonduri, pentru aceste echipamente, dar nu ştim când vor găsi banii necesari”, a adăugat Gabriel Rângheanu, ISU Galaţi.


„Nu focul arde, ci lipsa de bani”


Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al apitalului este de părere că astfel de controale sunt benefice, dar mai importante sunt soluţiile.


„Ştiu că până în 1989 se furau furtunile hidranţilor într-o veselie. S-au găsit nereguli. E foarte bine că se inspectează. Nu focul te arde, ci lipsa de bani. Ar trebuie o inspecţie să constate unde sunt banii care ar trebui să fie utilizaţi pentru sănătate, încă nu am auzit de ea”, declară dr Bacalbaşa.
Vox: „Extinctoarele sunt şi ele vechi. Din 2007 nu s-a mai uitat nimeni la ele”
, Gabriel Rângheanu, ISU Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite