Medic de la Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Marele succes al operaţiei este că pacientul rămâne invalid"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia este critică: nu mai există nici măcar ser fiziologic, iar ustensilele medicale sunt vechi de zeci de ani. Financiar, Spitalul Judeţean din Galaţi, cel mai mare din sudul Moldovei, este în moarte clinică, pacienţii fiind practic condamnaţi.

Faptul că medicii se văd obligaţi să le spună pacienţilor să-şi cumpere siguri materialele sanitare şi medicamentele necesare tratamentului nu mai reprezintă de mult o noutate în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. În monentul de faţă, situaţia este mult mai gravă: s-a epuizat până şi stocul de ser fiziologic.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV VIDEO/Vezi aici cum sunt deturnaţi banii salvatorilor de la SMURD de o asociaţie fantomă

Medicii de la SMURD Galaţi, bătuţi cu pumnii şi cu parul în misiune

Patru moduri în care poţi muri cu zile în România

Medicii de la Urgenţe pleacă din ţară pe capete

 
Analize - bune, pacientul - mort

Lipsa medicamentelor îi îngrijorează pe medici din ce în ce mai mult. Mai nou, criza de medicamente post-operatorii reprezintă un risc enorm pentru viaţa bolnavului şi anulează, practic, tot efortul chirurgilor.

Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!

Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!


 
„Avem trei antibiotice şi de vreo cinci zile nu mai sunt seruri. Lipsa asta de medicaţmente, face ca riscurile în cazul bolnavilor operaţi să fie foarte mari. Dacă nu am ce să-i dau post operatoriu, practic degeaba l-am operat. Pacientul nu moare la spălat, moare la stors. Pleacă din spital, se ameliorează şi după o lună zile moare din cauza unei pneumonii pentru că nu am avut că să-i dau”, spune dr. Corneliu Marinescu, medic neurochirurg.

image

Spitalul Judeţean Galaţi se află în moarte clinică: nu mai are niciun ban şi conturile sunt blocate

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

Sănătatea bolnavă: Spitalele gălăţene, torţe cu cruce roşie

Pe lista lucrurilor care lipsesc cu desăvârşire din spital se înscrie până şi banalul clip sau mai popular, cârlig, folosit la sudarea vaselor de sânge.

„S-a rupt vasul de sânge şi scoatem hematomul. După ce scoatem hematomul, la capătul vasului trebuie să fie un clip, un cârlig. Ori noi neavând clipurile coagulăm vasul. Coagulând vasul nu mai dai nicio şansă omului să-şi revină cât de cât. Dacă scapă cu viaţă el rămâne paralizat. Marele succes al opraţiei este că rămâne invalid”, mai spune medicul neurochirurg.

GALERIE FOTO/Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a fost transformat în pensiune pentru maidanezi

Teroare în spitale. Dr. Nicolae Bacalbaşa:"Acum două zile a venit unul drogat care avea pistolul la el"



Lista neajunsurilor poate continua cu ustensilele folosite în operaţii, de o calitate îndoielnică şi vechi de ani buni.
 
„Orice instrumentar medical are garanţie opt ani. După opt ani şi o zi, indiferent că este bun sau nu, trebuie casat. Cel actual este de la data formării spitalului, cu mici excepţii. Acele nu sunt rezistente, se rup se îndoaie. Stau câte jumătate de oră să caut restul de ac care a rămas în bolnav. Astea sunt chestii care se întâmplă zilnic”, adaugă dr. Corneliu Marinescu.


„La mulţi ani”

„Am împlinit un an de când pacienţii îşi cumpără medicamentele şi materialele pentru spitalizare. Speranţe că problema se va rezolva nu sunt în acest moment”, spune Marin Crăciun, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.




image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite