Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unei asistente medicale, care s-a întors din Italia, i se refuză angajarea la Judeţean, cu toate că au plecat şi continuă să plece multe dintre fostele ei colege. În atare situaţie, pentru a-şi putea practica meseria în continuare, de trei luni,  Diana C., face voluntariat la UPU, acolo de unde a plecat în urmă cu şapte ani.

Pare ciudat că, în situaţia actuală, în care sistemul sanitar se prăbuşeşte şi tot mai mulţi medici şi asistente pleacă să muncească în străinătate mai există profesionişti care se întorc să lucreze în Sănătate. Sunt însă extrem de rari. O astfel de excepţie este şi Diana C., din Galaţi, care a revenit în ţară după ce şapte ani a lucrat la Roma, în sistemul de asistenţă medicală de urgenţă. Au determinat-o să revină motive strict familiale.   

Posturile sunt blocate

Răspunsul care l-a primit în momentul în care a depus cererea de angajare a fost unul simplu şi sec: posturile sunt blocate.

„Acum trei luni am depus actele, când m-am întors şi mi s-a spus că nu se poate. Am făcut cerere de voluntariat şi de atunci sunt aici la UPU. Asta e singura soluţie, volutariatul. Sper că până la sfârşitul anului să fiu angajată”, spune Diana.

Diferenţele dintre medicina românească şi cea din vest sunt ca de la cer la pământ. Pornind de la dotare şi până la modul de organizare. În spitalele occidentale totul este pus la punct în cele mai mici amănunte.

„Acolo se pune accent pe un sistem care la noi nu există. Medicina la domiciliu este foarte sprijinită şi foate bine dezvoltată. Există un contract între minister, casa de asigurări şi primărie. Foarte mulţi pacienţi sunt îngrijiţi de către asistenţi medicali zilnic, chiar la ei acasă. Cât despre dotarea spitalelor, nu mai are rost să vorbim”, afirmă Diana.

Asistenta care s-a întors  are tot sprijinul medicilor şi colegilor  din UPU – SMURD, alături de care munceşte ca voluntar de trei luni, însă din păcate nu o pot ajuta să se angajeze.

„Am fost nevoiţi să-i propunem să fie voluntar aici la noi pentru că suntem prea puţini în raport cu volumul de muncă. Vrem să fie angajată, dar nu se poate. Am înţeles că CJ-ul a promis că va debloca posturile, dar nu ştim când. Are o mare importanţă experianţa pe care Diana a acumulat-o  în Italia”, spune Angel Trifan, coordonator UPU – SMURD Galaţi.

50 medici pleacă în străinătate

Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Medicilordin  Galaţi ne-a informat că din judeţul Galaţi 50 de medici, cu diferite specializări, şi-au exprimat opţiunea de a pleca să lucreze în străinătate.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite