Medicii de la SMURD Galaţi, bătuţi cu pumnii şi cu parul în misiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul de gardă  plecase în misiune pentru a salva viaţa unei adolescente, în baza unui apel mincinos la 112 . Medicul- şef al UPU-SMURD, dr. Angel Trifan şi un paramedic  au fost bătuţi aseară de doi ţigani a căror familie le solicitase, nejustificat, ajutorul.

La scurt tip după ce au ajuns la un caz, în Galaţi, pe strada Caşin, membrii echiajului SMURD au devenit din salvatori de vieţi, victime. S-a întâmplat aseară în jurul orei 21.00, după ce, la dispeceratul 112, s-a primit un apel de urgenţă prin care s-a anunţat că o adolescentă se află în stare foarte gravă după ce a înghiţit un flacon întreg  cu Diazepam.



Odată ajunşi la faţa locului echipajul a avut surpriza să constate că pacienta era perfect conştientă şi că, din cele discutate cu familia ei, nu inghiţise medicamente. Era doar deprimată că-i murise bunica. Doctorul Trifan le-a reproşat faptul că au solicitat echipajul SMURD în condiţiile în care  prezenţa acestuia putea fi necesară la un caz cu adevărat grav. În momentul în care medicul SMURD a ieşit din casă, chemând totuşi prin staţie o ambulanţă,  asupra lui şi a paramedicului s-au năpustit doi bărbaţi,  Sterian Ş. (36 de ani) şi Valeriu Ş.(21 de ani), care i-au lovit cu pumnii, cu picioarele şi cu bucâţi de scânduri.
 

image
image


„La locul solicitării, am găsit o adolescentă care plângea. Ni s-a spus că au minţit operatoarea de la 112 pentru a sosi cât mai repede echipajul de intervenţie. Le-am spus că va veni un alt echipaj, de la Ambulanţă şi că noi ne retragem. În acel moment, au tăbărât pe mine şi m-au lovit pe la spate cu pumnii şi cu picioarele. M-au lovit şi cu un lemn. Doi bărbaţi, ţigani, au închis poarta şi am rămas baricadaţi”, ne-a declarat încă şocat de cele întâmplate  doctorul Trifan.



Pe lângă dr. Angel Trifan, a fost bătut şi paramedicul care îl însoţea. Asistenta medicală a fost agresată doar verbal. „Am fost solicitaţi pentru o intoxicaţie. La un moment dat au ieşit după domnul doctor şi l-au lovit. M-au lovit şi pe mine, cu pumnul. Era întuneric. M-am speriat. Mergem acolo să ajutăm pe cineva şi suntem bătuţi”, spune şi Ionel Stroia, paramedic.

În ceea ce priveşte incidentul, medicii de la urgenţe sunt revoltaţi. „Astăzi chiar am făcut medicină. Am salvat câteva persoane. Acum câteva zile am resuscitat două stopuri cardiace, iar acum acele persoane sunt în viaţă, la casele şi familiile lor”, adaugă Angel Trifan.

image



Ţiganii agresori au scăpat ieftin, fiind amendaţi pentru tulburarea ordinii publice cu câte 1000 de lei dar rămâne de văzut ce va decide instanţa după ce Spitalul de Urgenţă şi doctorul Trifan s-au constituit părţi civile şi solicită plata de daune materiale şi morale.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite