Exod la UPU Galaţi: Jumătate dintre medicii de la Urgenţă au plecat din ţară în ultimele două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” se adânceşte tot mai mult în criza financiară şi mai ales în cea de personal. Pe lângă faptul că nu există destui medici şi asistente, care să poată face faţă numărului de pacienţi, posturile sunt blocate şi, mai mult de atât, cadrele medicale aleg tot mai des varianta străinătăţii.

Spre exemplu, Unitatea de Primiri Urgenţe a rămas, în numai două săptămâni, fără jumătate din medicii de pe secţie.

„La Galaţi, în termen scurt, două săptămâni, jumătate din personalul de la UPU a «întins-o» în străinătate. Sunt oameni care aveau de plătit rate, îşi calculaseră veniturile în alte standarde şi nu au putut face faţă. Este lipsă de personal. Avem o situaţie economică de care suntem singuri vinovaţi. Medicinei i se acordă mult prea puţin”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al spitalului.

Sănătatea bolnavă: Spitalele gălăţene, torţe cu cruce roşie

Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!

Una dintre principalele probleme ale celor cinci medici rămaşi la Urgenţe, din 12, câţi au fost, o reprezintă reducerile salariale, care nu au fost de 25% ci de 50%.

Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!

„Detectoarele de fum sunt de domeniul Star-Trek!”-Niciun spital gălăţean nu este dotat cu aşa ceva!

Patru moduri în care poţi muri cu zile în România

Moarte suspectă la Spitalul Judeţean: o femeie a murit imediat după ce a adus pe lume un băieţel

„Merită să muncim sau nu merită? Suntem foarte puţini. Au plecat oamenii în masă. Ar trebui să fim 12 medici şi suntem cinci. Mi-au scăzut veniturile cu 50% după reducerile salariale. Cu tot cu sporuri şi gărzi, am rămas cu jumătate din bani”, spune dr. Lidia Şandru, medic UPU.

Pleacă şi alţii

Şi personalul rămas în spital se gândeşte la plecare.  „Eu nu pot să plec, deocamdată, din motive personale. Din cauza salariilor se pleacă. Îmi pare rău că am ajuns să lucrăm în condiţiile actuale, fără bani, fără materiale şi nici nu suntem apreciaţi”, spune şi Dorina Râciu, asistent medical.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite