Moarte suspectă la Spitalul Judeţean: o femeie a murit imediat după ce a adus pe lume un băieţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ea este femeia care a murit la naştere
Ea este femeia care a murit la naştere

Costea Fănica a murit  pe masa de operaţie, ieri dimineaţă, la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, după ce, conform declaraţiilor mamei sale a fost lăsată să agonizeze mai mult de şapte ore. Rudele femeii care a decedat în maternitate acuză de malpraxis echipa medicală care era de gardă.

Costea Fănica a adus pe lume un băieţel perfect sănătos, de patru kilograme.  Femeia, care fusese internată cu o seară înainte la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, era la cea de-a doua naştere, ea fiind mama unui băieţel în vârstă de şase ani.

CITEŞTE ŞI:

Gălăţenii sunt revoltaţi de moartea lehuzei de 30 ani

Urmărire penală în cazul lehuzei moarte



Rudele nu înţeleg cum a fost posibilă această tragedie, mai ales că gravida avusese o sarcină perfect normală, fără probleme, urmărită în evoluţie, fără niciun motiv de îngrijorare.
Mama defunctei afirmă că, după părerea ei, fiica sa nu a fost supravegheată după naştere, pentru  evitarea eventualelor complicaţii.

„S-a internat aseară (n.r.marţi), când au apărut primele dureri. A fost lăsată să se chinuiască ore întregi. Doctorii incompetenţi au lăsat-o să moară. Nu se mai poate aşa ! Ar trebui să fugim din ţara asta oriunde ne-o îndreapta  Dumnezeu, pentru că moare lume tânără. Au rămas doi copii în urma ei”, se jeluieşte Narcisa Buricea, mama Fănicăi.

În jurul orei patru dimineaţa, gravida a telefonat unei prietene de familie, căreia i-a spus să se roage pentru ea.

“M-a sunat şi mi-a spus să mă rog pentru ea, pentru  că  i s-au înteţit durerile şi nu mai are putere. Am mai vorbit aşa ca, să-i ridic moralul, dar n-a mai răspuns. A zis că nu mai are putere”, declară Maria Tecaru.

Atât medicii care au fost de gardă, cât şi asistentele care au participat la operaţie au fost astăzi audiate de conducerea spitalului, pentru a se stabili ce s-a întâmplat de fapt. De-abia după efectuarea autopsiei se va putea spune cu exactitate dacă este vorba de o culpă medicală.

Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi (D.S.P.) nu exclude din start această variantă.

„În loc ca o familie să se bucure de naşterea unui copil ,se pregăteşte de înmormântarea  tinerei mame  din cauza unui eveniment nefericit. La jumătate de oră de la naşterea copilului, în greutate de 4000 de grame, lehuza a intrat în stop respirator  şi, din păcate, nu a putut fi salvată. A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în  sala de operaţii şi abia după efectuarea necropsiei se va putea şti dacă s-a greşit sau nu".

Dr. Daniela Gogulescu, medicul ginecolog a cărui parafă apare pe raportul prezentat D.S.P-ului a evitat să discute despre acest caz. „Discutăm de-abia după ce se va termina ancheta medicală”, a spus aceasta.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite