Gălăţenii sunt revoltaţi de moartea lehuzei de 30 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul lehuzei de 30 de ani, care a murit în Spitalul Judeţean la doar câteva ore după ce a născut a trezit vii controverse, iar numeroşi gălăţeni ne-au sunat sau ne-au scris. Cei mai mulţi sunt revoltaţi de încercarea de muşamalizare a neglijenţei medicilor.

Mama femeii moarte refuză categoric ipoteza unei boli de inimă. „Era perfect sănătoasă. Nici vorbă de vreo boală”, spune Narcisa Buricea.

CITEŞTE ŞI:

Moarte suspectă la Spitalul Judeţean: o femeie a murit imediat după ce a adus pe lume un băieţel

Urmărire penală în cazul lehuzei moarte

Iată ce spune una dintre prietenele apropiate ale femeii:

„Concluziile provizorii ale necropsiei sunt greşite sau deliberat falsificate. Am fost colegă cu ea şi nu am văzut vreodată o graviduţă mai echilibrată şi mai preocupată de ea şi de bebe. Nu e posibil să vii şi să spui că era contraindicată sarcina când ea a avut o sarcină perfectă; nu     «respira mai greu» nici măcar în luni avansate. Sunteţi pe drumul greşit domnilor anchetatori, sau aveţi ochii închişi. Nu e cinstit să dispară mamică a doi minunaţi pui, o femeie atât de tânără şi plină de viaţă (mereu cânta şi glumea şi râdea), un om atât de bun şi de frumos, iar cei care au greşit «să se scoata». Cred cu tărie că nimeni (şi mă refer aici la cei implicaţi în tragedie) nu a vrut să se întâmple aşa, sunt sigură că cei vinovaţi regretă, dar trebuie să plătească”.

Un alt cititor este de părere că medicii sunt vinovaţi şi că moartea femeii s-a produs pentru că nu s-a plătit «peşcheşul»:  

„Medicul care a urmărit sarcina pacientei şi a trebuia să tragă semnalul de alarmă pentru a preveni această situaţie  fatală. La internare iarăşi se fac analize şi ivestigări, care cred că au fost «omise», ca de obicei. Acum, că se confruntă cu situaţia aceasta extremă, caută să se «spele» şi să scoată vinovat pacientul. Trebuia recomandată din timp cezariana. Sunt iresponsabili aceşti medici ai noştri ! Dacă nu dai «darul» nu eşti supravegheat, monitorizat şi ... ai ghinion. Sunt iresponsabili! Aşteaptă baniiiiii!  Poliţia trebuie să intre cu responsabilitate maximă în acţiune!”.

Mihaela Popa ne-a povestit că a născut în urmă cu câteva luni şi că a trecut prin clipe grele.

„Nu se uitau la mine ca la un câine. Ba nu: la câini se uită, că e plin spitalul de ei. Le zicem: «Mă doare! Nu mai pot! Faceţi ceva!». Iar ei îmi răspundeau cu cinism: «Şi ce dacă? Ce? Când te-ai f.... nu ţi-a plăcut? Acuma suportă!» Nu-mi venea să cred în ce hal mi-au vorbit. În familia mea, în cercul meu de prietebni nu mi s-a vorbit niciodată aşa”.

Alţi cititori au venit cu păreri pro şi contra situaţiei din spital. Sunt şi oameni care iau apărarea medicilor, dar marea majoritate cred că al Galaţi există foarte puţină responsabilitate.

„Sunt rari medicii care pun suflet pentru pacienţi. Cei mai mulţi nici măcar nu-i ating, de parcă le-ar fi scârbă de ei!”, spune Alina.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite