Sănătatea bolnavă: Spitalele gălăţene, torţe cu cruce roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Spitalul de Copii - fără paratrăznet. „Buna Vestire” - instalaţii electrice depăşite. Spitalul de Psihiatrie - fără detectoare de fum. Un recent control în spitalele din subordinea primăriei a relevat grave probleme cu protecţia contra incendiilor.

Un control făcut recent de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă în spitalele subordonate primăriei a scos la iveală mai multe nereguli cu privire la prevenirea şi stingerea incendiilor: extinctoare insuficiente, lipsa detectoarelor de fum sau instalaţii electrice în stare dezastruoasă.

CITIŢI ŞI: „Detectoarele de fum sunt de domeniul Star-Trek!”-Niciun spital gălăţean nu este dotat cu aşa ceva!

Patru moduri în care poţi muri cu zile în România

Medicii de la Urgenţe pleacă din ţară pe capete

Fără paratrăznet

De pildă, Spitalul Clinic de Copii „Sfântul Apostol Ioan” nu are paratrăznet, instalaţiile electrice au peste 40 de ani, iar generatorul electric de rezervă nu face faţă consumului.

„Este necesară completarea hidranţilor interiori cu un echipament corespunzător, trebuie completat necesarul de stingătoare portabile şi este nevoie de un plan anual de revizii şi reparaţii echipamente pentru care nu există contracte de service”, ne-a declarat dr. Costinela Georgescu, directorul Serviciului de Asistenţă Medicală Comunitară şi Şcolară (SAMCS) din cadrul Primăriei Galaţi.

Moarte suspectă la Spitalul Judeţean: o femeie a murit imediat după ce a adus pe lume un băieţel

Instalaţii electrice dezastruoase

Maternitatea „Buna Vestire” se confruntă cu cele mai multe probleme în ceea ce priveşte măsurile de prevenire a incendiilor. Instalaţia electrică este depăşită moral şi tehnic şi ar putea să ia foc în orice clipă.

Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!

Grupul electrogen de rezervă este subdimensionat, nu există detectoare de fum şi nici sistem de supraveghere cu circuit închis. De asemenea,  trebuie făcute urgent reparaţii la bucătărie şi spălătorie, deoarece există pericol de scurtcircuitare din cauza infiltraţiilor din acoperiş.

„Iluminatul în caz de urgenţă şi uşile de evacuare erau în regulă acum. În februarie au fost amendaţi pentru asta. Probleme sunt cu hidranţii care nu erau marcaţi. Aceştia erau în stare de funcţionare, dar nemarcaţi”, a precizat  Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Precizăm că în februarie, la Maternitatea din Galaţi, inspectorii ISU au aplicat o amendă de 2.500 de lei, după ce, în urma unui control, au constat că stingătoarele nu erau încărcate.

Spitalul de Psihiatrie - fără detectoare de fum

La Spitalul de Psihiatrie „Elena Doamna” nu există detectoare de fum,  iar reţelele de distribuţie termică apă rece, caldă şi gaz metan trebuie reabilitate întrucât sunt foarte vechi.

„La controlul făcut am descoperit extinctoarele nu erau amplasate în locurile corecte. Asta şi din cauza problemelor de natură psihică a pacienţilor. Astfel se întâmplă şi în saloane, cu prizele”, a spus Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

„Am făcut acest control înainte de a se trece la amenzi. Vom face o evaluare şi apoi urmează să identificăm şi sursele de finanţare a spitalelor de la bugetul local pentru rezolvarea lor”, a precizat directorul Serviciului de Asistenţă Medicală Comunitară şi Şcolară din cadrul Primăriei Galaţi, dr. Costinela Georgescu.

Exerciţiu de simulare

În aproximativ două săptămâni, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai ISU vor organiza un exerciţiu de simulare a unui incendiu la Maternitatea „Buna vestire”. 

„Vrem să vedem dacă suntem pregătiţi pentru a face faţă unui incendiu. Sunt planuri de intervenţie, de dezastre, sunt oameni care au responsabilităţi în astfel de situaţii”, a mai adăugat dr. Costinela Georgescu.

Vox: „Vom face o simulare. Vrem să vedem dacă suntem pregătiţi să facem faţă unui incendiu”. Costinela Georgescu,  director SAMCS.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite