Bâlci la spitalul de urgenţă din Galaţi. Medicii şi pacienţii sunt terorizaţi de un parc de distracţii din apropiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Parcul de distracţii este lângă gardul spitalului  Foto: Bogdan Dimofte
Parcul de distracţii este lângă gardul spitalului Foto: Bogdan Dimofte

Împreună cu personalul spitalului trebuie să îndure muzica asurzitoare a unui parc de distracţii instalat în vecinătate. Tiribombele şi boxele  au fost montate,  la mai puţin de 100 de metri de clădirea în care bolnavii suferă şi atmosfera de discotecă îi împiedică să se odihnească”.

Situaţia Spitalul Clinic de Urgenţă poate fi considerată tragicomică. Bugetul este aproape de zero, medicamentele lipsesc cu desăvârşire, aparatura este învechită, numărul cadrelor medicale este cu mult sub necesar, pacienţii sunt obligaţi să scoată bani grei din buzunar pentru tratament şi să-şi aducă mâncare de acasă, singura care prisoseşte fiind muzica răsunând pe holuri şi în saloane mai ceva ca la discotecă.

Bomboana de pe colivă

Pe lângă problemele de sănătate grave pe care le au cei mai mulţi dintre pacienţi, pe lângă durere şi suferinţe, aceştia trebuie să suporte, până târziu în noapte, şi zgomotul amestecului de muzici răsunând din  parcarea Stadionului Dunărea.

„Seara se aude tare muzica. Aproape până la miezul nopţii. Nu putem adormi mai devreme. Sunt mai mulţi pacienţi aici pe secţie care au lovituri la cap, şi care nu pot suporta gălăgia. Chiar şi medicii sunt deranjaţi”, spune Marian Pleşa, un tânăr de 21 de ani, din Pechea. El a ajuns pe patul de spital după ce a fost bătut şi a suferit mai multe leziuni în zona capului.

Medicii sunt şi ei revoltaţi de ceea ce se întâmplă chiar lângă gardul spitalului şi mai ales de indiferenţa Primăriei.

„Panarama asta de iarmaroc este pusă lângă gardul spitalului. Se întâmplă de câţiva ani buni. Bolnavul cu criză de epilepsie, cu tumora în cap trebuie să îndure iarmarocul de peste drum. Chiar nu poate fi amplasat în altă parte? Sunt atâtea locuri în Galaţi. Să-l ducă la Valuri, să-l ducă undeva, numai să nu-l mai lase aici. Este muzică de dimineaţă până la 23.00”, spune dr. Corneliu Marinescu, medic neurochirurg.
 
Evident că nici conducerea spitalului nu vede cu ochi buni „distracţia” din saloane şi de pe holuri.
„Nu ne convine ceea ce se petrece lângă spital”, spune Marin Crăciun, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Protecţia Mediului intervine

Reprezentanţii Protecţiei Mediului afirmă că vor lua măsuri deşi spun că nu au primit nicio sesizare din partea spitalului cu privire la zgomotul puternic din zonă.

„Locaţia respectivă nu este indicată pentru aşa ceva. Vom face nişte măsurători ca să vedem despre ce este vorba. Nu mi se pare deloc normal” , spune Mihai Turcu, director al Protecţiei Mediului Galaţi.

Vox: „Bolnavul cu criză de epilepsie, cu tumora în cap şi peste drum, iarmarocul”, spune dr. Corneliu Marinescu, neurochirurg.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite